Vrácení nemoci

2
15.7.24 15:28

vrácení nemoci

Dobrý den,
10 dní jsem byla na ORL s bolestmi v krk, byl mi předepsán V - Ospen, následující den po dobrání antibiotik se mi nemoc vrátila. Streptokok ani mononukleoza( tu jsem prodělala) to není.
Je samozřejmé, že mi další antibiotika nikdo nepředepíše.
Chtěla jsem poprosit o radu, jak se toho co nejdříve zbavit.

Ps: Tamtumverde apod. mi vůbec nepomáhá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43032
15.7.24 15:46
@Tereza880 píše: Více

a proc by to nikdo nepredepsal dalsi ATB? Pokud je to bakterialni a jedna ATB nezaberou, daji se jina, preci ten duvod stale trva, pokud tam byl na zacatku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
15.7.24 16:12

Pokud se jedná jen o bolest v krku, ta může ještě nějakou dobu přetrvávat. Pokud máš pocit, že tam je nález, tak zajdi za praktikem a popros o stěry.

• Citovat
  • Upravit
2
15.7.24 16:12

@Pudloslava po ATB by další ATB byl velký zásah pro organismus, to mi řekla sama doktorka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43032
15.7.24 16:41
@Tereza880 píše: Více

tak to zrejme k tem ATB zadny poradny duvod nebyl ani napoprve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
15.7.24 16:51

Já brala troje antibiotika, sice na něco jiného, ale když je to potřeba, můžou se psát opakovaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
15.7.24 19:22

Zrovna řeším něco podobného… Měla jsem už od 13.6. problémy a nakonec z toho byla bronchitida se zachvatovym kašlem. První ATB jsem dostala 21.6. nechtěla jsem o nich ani slyšet, ale začaly horečky už to lezlo ke 40, tak jsem je užívala. Za 3 dny se ukázala alergie a nemoc se zhoršila - dostala jsem jiný typ ATB. Pak jsem je dobrala CRP bylo ok, všechno fanfárové a za 5 dní buch angína. Prvně ORL tvrdil, že to bude z těch ATB, že jsem je neměla mít a dal mi Herpesin a nakonec mi dnes řekne, že ten rozbor vyšel na Streptokoka a dal mi ten Ospen. V krku mě už tak brutálně neboli jako minulý týden, ale furt sychravo a hleny nejdou polykat v noci, ráno vyschlý krk. Bojím se ten Ospen brát. Mám pocit, že ATB mi zničily imunitu, jenže to budu asi muset brát :(. Raději bych streptokoka vyléčila bez ATB. Doktor řekl, že třetí ATB nevadí…

Na tvém místě bych žádala ORL o vyšetření stěru co máš v krku, jestli je to bakterie nebo vir. Kdyby to byl vir, nic už na to nedá nebo max. Herpesin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
15.7.24 19:25

Příště když mi něco začne, budu vyžadovat vyšetření jestli to vůbec je bakterie a jaká a aby na ni doktorka, nebo ten ORL vybrali přesně ATB co na to patří, když už bych ho musela brát. Přijde mi, že ty ATB už asi fakt nefungují… Když jsem byla malá, měla jsem ATB vždy jen jedenkrát a zabralo to. Teď je mám po pěti letech a je to kolotoč rezistence mi přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
15.7.24 19:37

Zkuste zvýšit příjem tekutin, odpočívat a posílit imunitu vitamíny, zejména vitamínem C a zinkem. Můžete také vyzkoušet kloktání slanou vodou nebo bylinnými čaji (např. heřmánek) a užívat přírodní doplňky jako je echinacea nebo propolis. Pokud se stav nezlepší, navštivte znovu lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
15.7.24 20:23

Ještě se vyrábí st-kill pro recidivující záněty krku. Měla by to být právě bylinná forma na léčení streptokoka. Prodávají to jen některé lékárny. Použila jsem v dubnu a musela jsem vysplichat za 14 dní celou lahvičku, ale pak byl pokoj. Jenže pak jsem v červnu znovu onemocněla. Těžko říct, jestli to byla po dvou měsících recidiva, nebo nebo nového…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty