Léky na předpis - kde sehnat?

193
13.7.24 21:48

Léky na predpis - kde sehnat?

Hezký večer,

existuje nějaká internetová stránka kde si lze nechat předepsat recept podle nějaké databáze (zda existuje)? Na antikoncepci býval mám dojem gynlink jestli se nepletu. Babičce došly antidepresiva a už 3 týdny se nemůže dovolat psychiatrovi ani praktikovi, asi dovca ale zástup uvedeny nemají :( Existuje tedy prosím nějaká stránka, kde by je sehnala a kde je vedené že léky pravidelně užívá? Sama jsem je brala a vím že vysazování bylo velmi pozvolné a i to jsem cítila, babička už je týden ze dne na den nebere, takže je to problém. Diiiky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
13.7.24 21:57

@Svesticka22

Tak chápu, že tohle problém je, ale podle mě by babička měla navštívit lékaře, aby se na ní třeba podíval a prášky jí zase předepsal. 3 týdny bez AD? To mají oba lékaři dovču 3 týdny? To mi nějak nesedí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.7.24 22:03

Žádná taková internet. stránka neexistuje. Tak s babičkou k Dr. zajeďte, že by měl PL 3 týdny dovolenou bez náhrady, se mi moc nezdá. V krajní nouzi můžete zajet někam do nemocnice s nějakou dřívější zprávou od PL či psychiatra, kde je uvedeno, co za léky babička užívá. A recept vám možná vystaví…Naslepo vám recept nikdo nenapíše…

• Citovat
  • Upravit
16384
13.7.24 22:14
@Anonymní píše: Více

Přesně tak. Buď zástup, nebo zkusit lékaře osobně. Někdy jen nezvedaji telefon, ale normálně ordinují. Nevím, proč tak dlouho čekáte :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76926
13.7.24 22:15
@Svesticka22 píše: Více

ha ha ha, babička se 3 týdny nemůže dovolat dvoum lékařům :zed:
a teď tu o Karkulce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
13.7.24 22:39

Tak tam musí dojet. 3 tejdny je blbost. Zástup mít pl musi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.24 22:49

A není to tak, že ty prášky potřebuješ ty (sama sis to určila) a nemáš je jak sehnat, protože ti je lékař nenapíše?

• Citovat
  • Upravit
35970
13.7.24 22:49

Tři týdny bez zástupu určitě nemají. Měli jste tam zajet osobně. Hned v pondělí to udělejte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76926
13.7.24 22:50

já si to myslím, že ty léky potřebuje pro sebe, „babička“ je jen zástěrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
13.7.24 22:56

Holky nevím, nechtělo se mi to rozepisovat, nejde o mojí babičku ale přítelovu. Dnes jsem byla s malým u tchyne a ta mi to říkala, tak mě napadlo zjistit, jestli neexistuje něco jako tehdy gynlink. Moc podrobnosti nevím, babička je přes léto na chalupě v jižních Čechách ale teď tu byla pár dní v Praze, tak jsem předpokládala, že se tam osobně stavovala, když tam prý nemají zástup, nevím kde jinde by to zjistila když to nezvedaji. Já to zjistila dnes, dřív jsem to nevěděla. Je mi to taky divné, že 3 týdny nic, ale nemá důvod lhat. Moc slušných komentářů se tu nenašlo tedy :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
13.7.24 22:59

Moc tedy ale nechápu ty komentáře o tom že se snažím sehnat léky já, proč bych sháněla nějakou oficiální stránku s databází užívaných léků? Nesnazim se je přece sehnat načerno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.24 23:00

A nikdo z vás lékaři nevolal? Nemělo by se přítelova babička aspoň trošku pomáhat, když bere AD? Neměl by se zajímat hlavně přítel a jeho rodina? Jako hodně mi toho nesedí, proč tam nezavoláte? 3 týdny dovolené bez záskoku? To je tak na zrušení ordinace potom.

• Citovat
  • Upravit
193
13.7.24 23:05

Panebože, AD nejsou léky pro nesvéprávný lidi, zase z ní nedělejte chudáka. Sama jsem je brala a nevím proč by mi kdo s čím měl pomáhat :think: Když už pomáhat tak ve smyslu toho že je to starší paní ale jak říkám, já jsem se to dozvěděla až dnes a předpokladam že tchyne taky teď někdy o víkendu, babička asi nechtěla obtěžovat. Samozřejmě to řešit budeme..v pondělí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.24 23:16
@smile_xxx píše: Více

Jelikož jsem tu poměrně nová a nepotřebuji poté schytávat něco do SZ, stačí zpráva nad tou vaší.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty