Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj. Ví někdo jak funguje tohle? Koupila jsem sedačku, mojí blbostí mi nevyhovuje (blbě zvolena barva), lze se nějak domluvit s obchody kde se zboží koupilo? Že bych jim to vrátila za nějakou finanční kompenzaci? Nebo je to obchod od obchodu? Už to někdo z vás dělal? Nemám zkušenosti
díky za odpovědi
Pokud byla věc koupená on-line a nebyla dělaná na zakázku, tak máš možnost vrácení do 14 dnů.
Mas 14 dni na vracení zboží bez udání důvodu. Jestli si to teda už nějak neznicila, nebo to nebylo dělaný tobě na míru.
Zakoupená přes internet do 14 dnů, pokud na prodejně, tak jedině po dohodě.
Pokud byla koupená na netu. Tak máš lhůtu 14 dní. Ale náklady na odeslání jdou za tebou. Ty nebudou úplně malé.
Byla to sedačka koupená v kamenném obchodě ale látku jsem vybírala sama ze vzorníku takže ji pro mě vyrobili takže právě nevím
@Mandarinka Citronová moc nadeji bych tomu nedavala, ale zkusit to muzes. Ze zakona povinnost nemaji.
@Mandarinka Citronová píše:
Byla to sedačka koupená v kamenném obchodě ale látku jsem vybírala sama ze vzorníku takže ji pro mě vyrobili takže právě nevím
Kdybys nakupovala online, tak i když si vybereš látku ze vzorníku, mohla bys ji vrátit. V kamenném obchodě ne, tam ti zákon žádné právo na vrácení nezaručuje. Zkus se tam domluvit, ale naděje si nedělej. Nejspíš ale půjde objednat potah sólo, který by sis doplatila.
@Mandarinka Citronová píše:
Tak to nemáš vůbec nárok na nic. Ale zeptat se můžeš.
Si na to kup takové ty elastické natahovací potahy v barvě, která ti vyhovuje víc. Nebo by se to možná dalo přečalounit.
@lucad77 píše:
Si na to kup takové ty elastické natahovací potahy v barvě, která ti vyhovuje víc. Nebo by se to možná dalo přečalounit.
Přečalounění stojí, jak nová obyčejná sedačka. Pod 15 tisíc se nevleze. To už je lepší ji prodat někomu a nechat si vyrobit novou na přání. Než novou čalounit na novější.