Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, zakládám tuto diskuzi za účelem zjištění úrovně kvality bydlení v Českém Těšíně. Momentálně bydlíme v Havířově v městském bytě. Vzhledem k tomu, že se nám neustále navyšuje nájem a služby a zabydlení na Šumbarku platíme už skoro 18 000 jsme se rozhodli, že si pořídíme vlastní bydlení. Přemýšlíme o Českém Těšíně, ale vůbec nic o něm nevím. Chtěla bych se tedy zeptat, zdali je zde někdo z Českého Těšína, jestli je nějaká lokalita, které se případně vyhnout, co se týče romského obyvatelstva. Jestli je tam nějaké vyžití pro děti co se týče heren a podobně. Z Havířova jsme zvyklí, že je zde vše co potřebujeme, ale podmínky bydlení jsou zde už neúnosné. Děkuji
Chlap pochazi z CT a je rad, ze z tama utekl
. Jinak vyhnout se Svibici, to je skoro Sumbark
.
@Cullenova myslíte, že je ČT horší než Havířov? Co se mu tam nelíbilo?
@Reniska07 píše:
@Cullenova myslíte, že je ČT horší než Havířov? Co se mu tam nelíbilo?
Ja myslim, ze Havirov je o neco lepsi, ale zase lepsi Tesin nez Trinec. Kdyz se chlapa zeptam, co se mu tam nelibilo, tak mi rekne, ze vsechno
. Mne se libi snad jen polska cast Tesina.
Na Českým Těšíně se mi vzdy libil Polský Těšín. 😁 Havířov je určitě lepší město.
@Cullenova píše:
Ja myslim, ze Havirov je o neco lepsi, ale zase lepsi Tesin nez Trinec. Kdyz se chlapa zeptam, co se mu tam nelibilo, tak mi rekne, ze vsechno. Mne se libi snad jen polska cast Tesina.
Třinec je hezké město, hezké okolí a blízko na hory. Lepší vzduch než v Těšíně. Pocházím odtamtud a bydlela jsem v Třinci i v Č. T. a můžu srovnat
@Anonymní píše:
Třinec je hezké město, hezké okolí a blízko na hory. Lepší vzduch než v Těšíně. Pocházím odtamtud a bydlela jsem v Třinci i v Č. T. a můžu srovnat
V Trinci je lepsi vzduch nez v Tesine? To asi ne
. Vzdyt tam jsou zelezarny.
V Tesine mám rodinu a přijde mi to asi tak nastejno, jako Havířov
Havířov je větší, tak má asi určité výhody, které skýtá větší město oproti menšímu. Ale cesky Těšín je podle mě fajn a možnost prochazek do polského ještě lepší
jedine co, tak takovou Karvinou, tu nebrat, to je děs podle mě
Třinec nevím, ten neznám.
@Cullenova píše:
V Trinci je lepsi vzduch nez v Tesine? To asi ne. Vzdyt tam jsou zelezarny.
Ale vždy se smog nesl na Těšín. I z Polska. V době inverze je nad Tesinem poklička
Já jsem v ČT vyrostla. Havířov se mi nikdy zvlášť nelíbil. Rozhodně je ale Těšín lepší než Třinec, Karviná, nebo nedejbože Orlová.
Ale obecně bych se už do Slezska nevrátila, je to tak nějak mrtvý kraj.
Bydleli jsme v obou městech, tak snad můžu srovnávat
.
Nadšená tedy nejsem ani z jednoho z nich.
Byt chcete koupit, jelikož nabídka dobrých bytů je v Těšíně velmi omezená, připravte se na delší lov. Určitě doporučuji město projít pěšky, o víkendu a pak znova, ve všední den.
Nejlepší byty jsou v parku - Masarykovy sady. Tady vždy bydlela honorace
. Vysoké stropy, krásné dveře, vstupní hala. Ceny ovšem vysoké. Taky většina bytů bude bez dálkového topení, s vlastním elektro nebo plynovým kotlem. Nu a ty vysoké stropy je potřeba vytápět, že. V parku nezaparkuješ a v Těšíně si nemůžeš koupit vlastní parkovací místo.
Druhá nej adresa je tzv. Sídliště ONV. To jsou nízké bytové domy, většinou se 4 byty, skvěle řešené, zděné. Ulice Ostravská a Divadelní. Parkování tady ujde. Byty se ale v nabídce prakticky neobjevují.
Pak následuje sídliště Slezská a Hrabinská. Ze směru od Havířova je to když na rondlu u Kauflandu odbočíš vlevo. Tady jsou klasické paneláky a nižší zděné bytovky, slušné. Místo k parkování možná budeš hledat ale najdeš.
Slušné jsou i paneláky naproti přehrady (ulice Ostravská).
Pak Náměstí a okolí - Pražská, Štefánikova. Tady jsou byty ve 100 let starých domech (topení dálkové) i v mladších bytovkách. Nezaparkuješ. Na Štefánikové je bohužel problémová ubytovna a v centru se zvýšila kriminalita.
Co určitě nechceš, je Svibice a ulice Smetanova ve městě. Na Svibici jsou nejhorší 2 vysoké paneláky u Lidlu. Parkování by tady mohlo nýt nejlepší z celé Svibice ale bohužel velmi problémová lokalita. Často se objevují v nabídce byty na ulici Polní. Je to okraj Svibice, museli byste se dobře několikrát porozhlédnout po okolí než se rozhodnete.
Máte děti? Kde budou chodit do školy? Školky jsou fajn víceméně všechny, kromě MŠ Smetanova. Školy máš na výběr 4: na Svibici velkokapacitní masokombinát se všemi neduhy sídlištní školy.
V Masarykových sadech do školy chodí děti matek zbazylového domu(neustále se stěhují, jsou neukotvené a rozkládají kolektiv) plus veškeří cizinci. Masarykova škola je dobrá volba pokud děti potřebují speciálnější přístup no a ZŠ Ostravská bude fajn pro ambicioznější děti (a/nebo rodiče). ![]()
@Kopretina2222 v Tesine má naše rodina byty na Ostravské ve vezakach u školy, ty jsou krásné taky, a na Frýdecke a ještě další bydlí u kostela na rozvoji v nízkých bytovkach. Tyhle dvě poslední lokality nezminujes, ale jsou taky moc pekne. Měli jsme ještě příbuzné na Smetanově v centru, taky fajn, ale okolí rozvoje mi přijde takové klidnější, je tam ten kostel s prilehlym hřištěm, divadlo kousek, takovy klid a místy i hezka architektura od Fuldy.
Kdo zná Havířov, jak se pohybují nyní ceny nájmů včetně služeb v bytech 50-60m2 v dobré lokalitě (Podlesí atd.)? Děkuji
@Anonymní píše:
Kdo zná Havířov, jak se pohybují nyní ceny nájmů včetně služeb v bytech 50-60m2 v dobré lokalitě (Podlesí atd.)? Děkuji
tak nejlepší bude, když se podíváš na realitky. Nebo jestli myslíš MRA, tam je to ted kolem 140 za m2. V celém Havířově podražila voda a topení, zhruba o tisícovku.