Stěhování z Havířova do Českého Těšína

247
21.1.24 12:05

Stěhování z Havířova do Českého Těšína

Dobrý den, zakládám tuto diskuzi za účelem zjištění úrovně kvality bydlení v Českém Těšíně. Momentálně bydlíme v Havířově v městském bytě. Vzhledem k tomu, že se nám neustále navyšuje nájem a služby a zabydlení na Šumbarku platíme už skoro 18 000 jsme se rozhodli, že si pořídíme vlastní bydlení. Přemýšlíme o Českém Těšíně, ale vůbec nic o něm nevím. Chtěla bych se tedy zeptat, zdali je zde někdo z Českého Těšína, jestli je nějaká lokalita, které se případně vyhnout, co se týče romského obyvatelstva. Jestli je tam nějaké vyžití pro děti co se týče heren a podobně. Z Havířova jsme zvyklí, že je zde vše co potřebujeme, ale podmínky bydlení jsou zde už neúnosné. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5661
21.1.24 12:20

Chlap pochazi z CT a je rad, ze z tama utekl :mrgreen:. Jinak vyhnout se Svibici, to je skoro Sumbark :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
21.1.24 12:22

@Cullenova myslíte, že je ČT horší než Havířov? Co se mu tam nelíbilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5661
21.1.24 12:25
@Reniska07 píše:
@Cullenova myslíte, že je ČT horší než Havířov? Co se mu tam nelíbilo?

Ja myslim, ze Havirov je o neco lepsi, ale zase lepsi Tesin nez Trinec. Kdyz se chlapa zeptam, co se mu tam nelibilo, tak mi rekne, ze vsechno :mrgreen:. Mne se libi snad jen polska cast Tesina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1216
21.1.24 12:27

Na Českým Těšíně se mi vzdy libil Polský Těšín. 😁 Havířov je určitě lepší město.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.24 12:54
@Cullenova píše:
Ja myslim, ze Havirov je o neco lepsi, ale zase lepsi Tesin nez Trinec. Kdyz se chlapa zeptam, co se mu tam nelibilo, tak mi rekne, ze vsechno :mrgreen:. Mne se libi snad jen polska cast Tesina.

Třinec je hezké město, hezké okolí a blízko na hory. Lepší vzduch než v Těšíně. Pocházím odtamtud a bydlela jsem v Třinci i v Č. T. a můžu srovnat

• Citovat
  • Upravit
5661
21.1.24 12:56
@Anonymní píše:
Třinec je hezké město, hezké okolí a blízko na hory. Lepší vzduch než v Těšíně. Pocházím odtamtud a bydlela jsem v Třinci i v Č. T. a můžu srovnat

V Trinci je lepsi vzduch nez v Tesine? To asi ne :mrgreen:. Vzdyt tam jsou zelezarny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14686
21.1.24 13:14

V Tesine mám rodinu a přijde mi to asi tak nastejno, jako Havířov :D Havířov je větší, tak má asi určité výhody, které skýtá větší město oproti menšímu. Ale cesky Těšín je podle mě fajn a možnost prochazek do polského ještě lepší ;) jedine co, tak takovou Karvinou, tu nebrat, to je děs podle mě :lol: Třinec nevím, ten neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.24 17:30
@Cullenova píše:
V Trinci je lepsi vzduch nez v Tesine? To asi ne :mrgreen:. Vzdyt tam jsou zelezarny.

Ale vždy se smog nesl na Těšín. I z Polska. V době inverze je nad Tesinem poklička

• Citovat
  • Upravit
24765
21.1.24 19:15

Já jsem v ČT vyrostla. Havířov se mi nikdy zvlášť nelíbil. Rozhodně je ale Těšín lepší než Třinec, Karviná, nebo nedejbože Orlová. ;) Ale obecně bych se už do Slezska nevrátila, je to tak nějak mrtvý kraj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.1.24 21:53

Bydleli jsme v obou městech, tak snad můžu srovnávat :lol:.
Nadšená tedy nejsem ani z jednoho z nich.
Byt chcete koupit, jelikož nabídka dobrých bytů je v Těšíně velmi omezená, připravte se na delší lov. Určitě doporučuji město projít pěšky, o víkendu a pak znova, ve všední den.

Nejlepší byty jsou v parku - Masarykovy sady. Tady vždy bydlela honorace :mrgreen:. Vysoké stropy, krásné dveře, vstupní hala. Ceny ovšem vysoké. Taky většina bytů bude bez dálkového topení, s vlastním elektro nebo plynovým kotlem. Nu a ty vysoké stropy je potřeba vytápět, že. V parku nezaparkuješ a v Těšíně si nemůžeš koupit vlastní parkovací místo.

Druhá nej adresa je tzv. Sídliště ONV. To jsou nízké bytové domy, většinou se 4 byty, skvěle řešené, zděné. Ulice Ostravská a Divadelní. Parkování tady ujde. Byty se ale v nabídce prakticky neobjevují.

Pak následuje sídliště Slezská a Hrabinská. Ze směru od Havířova je to když na rondlu u Kauflandu odbočíš vlevo. Tady jsou klasické paneláky a nižší zděné bytovky, slušné. Místo k parkování možná budeš hledat ale najdeš.
Slušné jsou i paneláky naproti přehrady (ulice Ostravská).

Pak Náměstí a okolí - Pražská, Štefánikova. Tady jsou byty ve 100 let starých domech (topení dálkové) i v mladších bytovkách. Nezaparkuješ. Na Štefánikové je bohužel problémová ubytovna a v centru se zvýšila kriminalita.

Co určitě nechceš, je Svibice a ulice Smetanova ve městě. Na Svibici jsou nejhorší 2 vysoké paneláky u Lidlu. Parkování by tady mohlo nýt nejlepší z celé Svibice ale bohužel velmi problémová lokalita. Často se objevují v nabídce byty na ulici Polní. Je to okraj Svibice, museli byste se dobře několikrát porozhlédnout po okolí než se rozhodnete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.1.24 22:00

Máte děti? Kde budou chodit do školy? Školky jsou fajn víceméně všechny, kromě MŠ Smetanova. Školy máš na výběr 4: na Svibici velkokapacitní masokombinát se všemi neduhy sídlištní školy.
V Masarykových sadech do školy chodí děti matek zbazylového domu(neustále se stěhují, jsou neukotvené a rozkládají kolektiv) plus veškeří cizinci. Masarykova škola je dobrá volba pokud děti potřebují speciálnější přístup no a ZŠ Ostravská bude fajn pro ambicioznější děti (a/nebo rodiče). ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14686
21.1.24 22:32

@Kopretina2222 v Tesine má naše rodina byty na Ostravské ve vezakach u školy, ty jsou krásné taky, a na Frýdecke a ještě další bydlí u kostela na rozvoji v nízkých bytovkach. Tyhle dvě poslední lokality nezminujes, ale jsou taky moc pekne. Měli jsme ještě příbuzné na Smetanově v centru, taky fajn, ale okolí rozvoje mi přijde takové klidnější, je tam ten kostel s prilehlym hřištěm, divadlo kousek, takovy klid a místy i hezka architektura od Fuldy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.24 20:46

Kdo zná Havířov, jak se pohybují nyní ceny nájmů včetně služeb v bytech 50-60m2 v dobré lokalitě (Podlesí atd.)? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.1.24 20:50
@Anonymní píše:
Kdo zná Havířov, jak se pohybují nyní ceny nájmů včetně služeb v bytech 50-60m2 v dobré lokalitě (Podlesí atd.)? Děkuji

tak nejlepší bude, když se podíváš na realitky. Nebo jestli myslíš MRA, tam je to ted kolem 140 za m2. V celém Havířově podražila voda a topení, zhruba o tisícovku.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max