Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já na to, že Tě prostě nechce. Nech to přebolet a jdi dál.
Ono s někým kdo ne/komunikuje, tak jak to popisuješ stejně není 2× o co stát.
Děláš zatím vše dobře, jen tak dál. ![]()
Rozchod je rozchod, jasné že to bolí.
On možná zkusí jinou holku, a když to u ní nevyjde, vzpomene si zase na tebe.
Pak je hrozně důležité jak zareaguješ.
Zareaguješ nejlíp, když se sama posuneš dál. Pak, jestli zavolá, nebudeš chodit kolem horké kaše, nebo dělat, že minulost neexistuje a rovnou se ho zeptáš, co ho přimělo se znovu ozvat. A vyříkat si vše na rovinu a znovu nastolit nové hranice. Když se bude jakkoliv cukat- ahoj pa pa!
Nejhorší co můžeš udělat je přijmout ho s otevřenou náručí- tím mu dovolíš zahrávat se s tvojimi city a nenést za to žádnou odpovědnost. Jó, ti chlapi by to tak chtěli ale ne ne…!
@Apolena05 píše: Více
Pod to se podepisu…neni nic horsiho kdyz se clovek po rozchodu snazi komunikaci, nejak to dat dohromady, vyjasnit si veci, krivdy…ukazat cestu jak by to mohlo fungovat…a ten druhy proste mlci…asi neni horsi disrespekt.
@Apolena05 píše: Více
@Apolena05
Díky za upřímnost, ale přijde mi to strašně nepochopitelné, že někdo, kdo mě zahrnuje láskou a plánuje se mnou budoucnost takhle ze dne na den o 180 stupňů obrátí…
@Anonymní píše: Více
U zen se to deje taky, u chlapu je trosku divne, ze ac maji koule, rict zene do oci uz te nemiluji pro to a pro to a nejde s tim nic udelat, na to uz koule nemaji.
@jasperka2 píše: Více
Děkuju za odpověď. Samozřejmě se snažím chránit si svoje hranice, ale nevim, jak bych to zvládla, kdyby nastala situace, že by se chtěl vrátit. Bojím se, že bych ho okamžitě pustila zpátky, i když racionálně vím, že by to nebylo dobře.
Holka skoro bych se vsadila, že v tom bude jiná. Možná mu dala nůž na krk, že dokud neukončí stávající vztah tak nic nebude. A on si jen tím posledním rozhovorem nechává otevřená vrátka pro případ, že to nevyjde.
A nebo se taky naprosto pletu.
Ale tak či tak chlap, který tě miluje a chce s tebou být by se s tebou nerozešel. A pokud by mu ve vztahu něco hodně vadilo tak by se překonal a řešil to!
Dej si čas a nech to přebolet. Zasloužíš si někoho lepšího.
Upřímně i kdyby se vrátil ty bys mu dokázala věřit? Nebála by ses, že to udělá znova. A to třeba v tu nejhorší dobu. Týden před zařízenou svatbou. Nebo dokonce týden po porodu!!!
Opravdu nech ho plavat!!!
@rencina tohle mi přijde hodně troufalé, na to, že o našem vztahu nic nevíte. Věřím, že by mě nežádal o ruku někdo, kdo mě nemiloval. Ale dobře.
Tak samozrejme se ocekava hodne dlouha diskuze o tom co se stalo, co ho k tomu vedlo, jak to vidi do budoucna, co na sobe oba pro toho druheho chcete zmenit, aby vam to fungovalo. Co od sebe dal ocekavate…
Okamzite nikoho rozhodne zpatky nepoustej…
No nenapada me ted duvod byt s nekym koho nemiluji…takze?
Ještě by mě tedy zajímalo, jestli vy, co mi tu reagujete, máte nějakou takovou zkušenost? Protože ono se to mluví, ale pokud jste v mojí kůži nebyly, tak myslím, že si to neumíte představit, bez urážky.
Ahoj, je to měsíc, co ode mě odešel partner, se kterým jsem byla skoro tři roky, měli jsme společnou domácnost, plánovali jsme svatbu a děti. Všechno bylo úplně super, samozřejmě občas hádka, ale to je v dlouhodobém vztahu normální. Těsně před rozchodem jsem vlastně měla pocit, že je to úplně zalité sluncem, jako to bylo naposledy v začátcích vztahu. No a najednou prostě přišel s tím, že je mu nějak smutno a že došel k tomu, že asi z našeho vztahu. Vždycky to s ním bylo těžké, když se něco dělo, on prostě o pocitech nemluvil, takže jsem se musela vždycky stokrát zeptat, než jsem z něj něco dostala. U toho rozchodu to bylo vlastně stejně – nejdřív říkal, že je jen unavený a tak a až později z něj vypadlo, že si není jistý, jestli se mnou chce být atd. Nakonec se rozhodl, že „už to nezvládne“ a odesel. Jsem z toho úplně zdrcená, ale zároveň mám pořád naději, že to bylo rozhodnutí, které přišlo v důsledku nějakého vnitřního zmatku a ne toho, že bychom se už neměli rádi, takže se třeba může vrátit… Nemáte někdo podobnou zkušenost? Co myslíte, je naděje, že se mu to rozlezi v hlavě a ještě si to rozmyslí?
Po rozchodu jsme spolu mluvili už jen jednou, a to mi slíbil, že bude o všem přemýšlet, ale teď už 4 týdny fakt žádný kontakt, tak nevim… Nepíšu mu, nevolam, snažím se mu dopřát prostor… Co vy na to?