Vrátit tříleté na noc plínku?

1096
14.6.16 07:50

Vrátit tříleté na noc plinku?

Ahoj, malá je od 2 let přes den bez pliny - na noc jsem nespěchala. Nasilnosti typu nedam ti napít nebo buzení se nam nepozdavaly :mrgreen: Teď nedávno sama od sebe začala mít plínu suchou tak 90% nocí. To trvalo asi týden a pak shodou okolností šla do větší postele. Tam chtěla být bez plinky. První dvě noci byla suchá. Jenze další tři teď mokrá, a to se vždy povedlo se těsně před spaním vyčůrat a nejsem si vědoma že by nějak moc večer pila. Dost ji to demotivuje a stydí se, mě taky došly prostěradla a povlečení - mám troje-…zrovna je blbé deštivo na praní. Mokro ji neprobudí tak v tom chuděra vždy je až do rana- nevím kdy se počurá. Spává sama v pokoji, celou noc.Tak nevím, mam ji plínu vrátit, nebo už zkusit nějak vydržet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
316
14.6.16 07:57

@Rezii ma dcera se v noci pocuravala i třikrát za noc. Chodili jsme po doktorce a ze ma pomaleji vyvinutý mocak. Syn se pocuraval občas do 4 let. Pokud dcerce v noci plínka nevadí a dávala bych. Vzdy rikal dr hlavně nenadavat - muze to mit ze stresu tez odezni to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
14.6.16 08:02

Koupila bych plínkový spoďárky. Ty si může sama sundat, kdyby se v noci probudila, a pokud si je nepočurá, tak tím líp. Dcera měla plenky cca do čtyř, prostě ji to nevzbudilo. Až když byla skoro vždy suchá, tak jsme je odebrali. Teď se počůrá, jen když je hodně unavená (= spí fakt tvrdě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
14.6.16 08:02

U nás to bylo totéž a normálně jsem dala plínu. Nač dítě a sebe stresovat. Mozek a koordinace nervového systému v tomhle směru dozrávají individuálně, ale do pěti - šesti let je NEVĚDOMÉ noční pomočení v normě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
14.6.16 08:03

Já plinku vrátila. Resp. Když se počůrá, další dvě, tři noci má plinku. Když je pár dní sucho, může spát bez plinky. To se aspoň stíhá prat a dítko je spokojené, že může občas spat bez plinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
14.6.16 08:05

@Rezii Dcera byla bez plenky od tří do čtyř let. Bez nehod. Na čtyřech letech najednou nehody tak 3-5× do týdne. Téměř rok má opět na noc tréninkové kalhotky a už jsem zvažovala, že je přestaneme dávat (14 dní sucho), když opět 2× po sobě kalhotky mokré :lol:
Bála jsem se, že se bude stydět nebo jí to bude vadit, ale koupila jsem v globusu takové natahovačky s obrázky a neříkáme tomu plenky, ale tréninkové kalhotky, aby se bříško naučilo budit v noci a nebyla mokrá postýlka.

Takže i starší děti mohou být v noci zaplenkované :lol: Zatím mají nárok, takže bych to určitě nehrotila a nestresovala holku tím, že jí musíš pořád převlékat postel. Je lepší ráno jásat nad suchými kalhotkami (když se to zrovna povede), než v tichosti vyměňovat počůrané ložní prádlo (když se to zrovna nepovede).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6006
14.6.16 08:07

Plínu ji nevracej - podle mě by to pro ni mohlo být demotivační. Nevím, co malá pije, ale já dávám dětem pít od cca 18 hodin jen vodu (normálně pijou šťávu). Zkus nakoupit víc prostěradel a vydržet ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.6.16 08:09

@Rezii já bych jí tu plínu ani nesundavala :nevim: dokud není 14 dní 100% suchá :nevim: jinak jak psaly holky - tréninkové gaťky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
14.6.16 08:10

@Rezii TAky jsme měli přes léto „suché“ období, a když už jsem chtěla plenu vzít, zatáhlo se a zase byla plenka mokrá :-). Plenku bych vrátila, podle mě je to pro malou stres. Podle mě k tomu musí dítě dozrát, nechápu praktiky, kdy rodiče děti budí…jen aby mohli říkat, že je jejich dítě bez plen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
14.6.16 08:17

Dcera měla v noci plenku do 4 let přesně. Přes den jí od 2 let neměla. Ale na noc se stále nedařilo. Plenku nedat jsem párkrát zkusila, ale ona se počurala každou noc a ještě plakala, že se bojí, že se počurá. Klidně spala v tom mokrém. Vodění o půlnoci na záchod taky nepomohlo. Až těsně před 4. narozeninami oznámila, že už plenku nechce, že se už nepočurá. A jak řekla, tak se stalo :) Od té doby se ani jednou nepočurala a je to už půl roku. Takže za mě nechat to na dítku. Stejně jako s dudlíkem. Naše slečna ho měla do dvou a čtvrt, bez něj ani ránu a jednoho dne ho vyplivla se slovy „A fuj“ a od té doby ho neměla v puse. Prostě ze dne na den jako ty pleny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
14.6.16 08:19

Plínu (tréninkové kalhotky) bych vrátila. Mokré noci jsou zbytečný stres pro všechny - moc motivace v tom nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
14.6.16 08:24

@Rezii pokud je s ní rozumá řeč, tak bych se s ní domluvila, že bude mít na noc plenku, že maminka nemůže každý den prát počůrané lůžkoviny. Můj syn je bez plenky na noc rok a půl, občas se stane, že se počůrá, ale to tak jednou za 1/4 roku a většinou to je v době, kdy je marod. Jinak se v noci sám vzbudí. Nicméně je v okolí jediný, ostatní vrstevníci plínku mají, takže bych to nehrotila. Já osobně se teda jen bojím, aby se syn nezačal v noci počůrávat až v září budeme mít mimčo a půjde do nové školky, aby ho ty změny nevykolejily a nenastal problém třeba právě s tím nočním čůráním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
14.6.16 08:55

Já bych taky vrátila plínu (kalhotkovou). Jinak je to zbytečnej stres. Nejsem zastáncem nějakých kejklů. Moje dcera měla plínu na noc do 4 (na den do 2), část příbuzenstva se mohla zbláznit, ale zbavila se jí úplně v pohodě a v podstatě neznáme nehody (2 za rok). Plena jí nijak nestresovala (i když viděla, že sestřenky už nemají), zato nehoda stres je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
14.6.16 09:02
@Rezii píše:
Ahoj, malá je od 2 let přes den bez pliny - na noc jsem nespěchala. Nasilnosti typu nedam ti napít nebo buzení se nam nepozdavaly :mrgreen: Teď nedávno sama od sebe začala mít plínu suchou tak 90% nocí. To trvalo asi týden a pak shodou okolností šla do větší postele. Tam chtěla být bez plinky. První dvě noci byla suchá. Jenze další tři teď mokrá, a to se vždy povedlo se těsně před spaním vyčůrat a nejsem si vědoma že by nějak moc večer pila. Dost ji to demotivuje a stydí se, mě taky došly prostěradla a povlečení - mám troje-…zrovna je blbé deštivo na praní. Mokro ji neprobudí tak v tom chuděra vždy je až do rana- nevím kdy se počurá. Spává sama v pokoji, celou noc.Tak nevím, mam ji plínu vrátit, nebo už zkusit nějak vydržet?

Klidně vrať, v tomto věku se počůrává hodně děti, někdo se vyvíjí později, např. moje děti se počůrávaly skoro všechny ještě ve 4 - 5 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
14.6.16 09:04
@Alinal píše:
Plínu ji nevracej - podle mě by to pro ni mohlo být demotivační. Nevím, co malá pije, ale já dávám dětem pít od cca 18 hodin jen vodu (normálně pijou šťávu). Zkus nakoupit víc prostěradel a vydržet ;).

Nesouhlasím, noční pomočování / nepomočování se NEDÁ natrénovat, k tomu musí dozrát mozek a močové cesty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí