Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj maminky,
chci se zeptat: mám za pár dnů tříměsíční holčičku a nechce plenky. Nevadí mi to, spíš jsem ráda. Nakoupila jsem mini bavlněné kalhotky a našila podložky a prostě si jedem bez plenek.Ale to jsme třeba na zahradě, doma atd. a navíc v tomhle vedru ma prostě jen ty gaťky, takže ji nemusím dávat kalhoty.Ale jak to pak řešit až půjdeme třeba do města nebo prostě už bude chladno a bude muset být víc oblečená?
Né že by plenku nechtěla vůbec ale dnes k ránu se vzbudila a prostě už ji nechtěla takže spala pak nahá
![]()
Jinak ještě doplním že opruzeniny nemá, že by to bylo tím a ani látkové pleny nechce ![]()
@HappyTummy nezávidím,u takhle malého dítěte by se mi nechtělo neustále hlídat kdy čůrat, radu bohužel nemám
Já teda nevím, ale ai teď v létě si nedovedu představit, 3měsíční dítě na výletě bez plenky. Vem si…pojedete někam na výlet, plácnu zoo, to jí dáš do kočárku podložku a pojedete bez pleny, to přece nemůže zvládnout, natož v autě
a to je léto, co třeba na podzim ![]()
@Kotatko03 právě proto… Doma je to ok ale když někam půjdeme ![]()
@ka2ka prostě pláče a pláče dokud jí tu plenu nesundám. Pak je spokojená.
To asi moc zvládat nepůjde. Asi jí vadí, že něco má na sobě. Nebo, jak poznáš, že plíny nechce?
A nechce treba jen cistou plenu..? Syn mi place kdyz mu vadi ta jeho pocurana, jak mu dam cistou hned je klid.
@HappyTummy píše:
@Kotatko03 právě proto… Doma je to ok ale když někam půjdeme
@ka2ka prostě pláče a pláče dokud jí tu plenu nesundám. Pak je spokojená.
Teď to možná vyzní, jako že jsem „Herodes“, ale prostě má smůlu, pokud se jede třeba k doktorovi, plenka být musí, nedá se nic dělat. Spíše bych třeba vyzkoušela které jí vyhovují nejvíce. Malá když měla opruzeniny, tak jsem jí dávala bílé Pampers, ty jsou podle mě takové nejšetrnější…aspoň podle reakcí malé.
@Dominika19 tím jsme si prošli taky. Naše spotřeba plenek byla neskutečná
ale kolikrát ji sundám a plenka je čistá.
Tak jednak bych si nastudovala něco o bezplenkové metodě. proč ne? je dobrej čas to zkusit.
a jinak jí třeba ta plenka nějak vadí - nekde jí škrtí, škrábe…
@HappyTummy Zkus se mrknout na nějakou diskusi o bezplenkové metodě. Nějak to jde vypozorovat kdy mimčo chce čůrat, ale neporadím, my pleny máme
.
@Kotatko03 bílé pampers používáme. Opruzeniny ani nikdy neměla a to i když jsem sem tam zkusila jiné plenky. Jinak jako na pár hodin plenku zvládne ale když budem celý den někde na výletě…
Zkusit jinou znacku plen. Neumim si predstavit mimi bez plen.