Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravim, vim ze zde nic nevyresim, ale preci jen se ptam.Mel nekdo neco podobneho jako ja??Druhy den, jsem silene kysela, vtom smyslu, ze mam v nabrisku zaludek jak na vode, a citim tam tlak, jakobych snedla kilo citronu, a obcas me to zaboli do zad pod llopatku. Nekdy mivam takove zachvaty, ale tohle me docela desi, jsme objednana az na 25.1,coz je docela dlouho..Vzala jsem si antacida, je to lepsi ale chvilka se potim, je me zima citim teplotu, nebo tak neco. Zatim nezvracim, nemam prujem. Spise nalacno me to trapi, tak jestli ty vredy…mam obavy, kdyby to tak nepalilo, tak by me to ani neprislo,,,ale tohle je fakt desny…
Já měla dvanácterník-zánět…ale u toho ty bolesti po jídle přechází a nic mě nepálilo..jen bolesti zad byli příšerné…už nikdy víc ![]()
@Ka2 píše:
Já měla dvanácterník-zánět…ale u toho ty bolesti po jídle přechází a nic mě nepálilo..jen bolesti zad byli příšerné…už nikdy víc
Já na to měla nějaký silný léky, pan lékárník mi je nechtěl ani dát
Bylo mi 18. Ty zabrali v momentě, ale dali mi je až po vyšetření žaludku-hadičkou. Před tím mi nezabralo nic.. Jinak mě pak nevadila ani bolest žaludku, jak bolest zad, nemohla jsem spávat, ležet, sedět, nic..muka
Ale kyselost jsem žádnou nepocitovala…Snad to nebude nic hrozného..třeba potřebuje jen odpočinout po Vánocích a Silvestru… Hlavně v klidu, stres je na žaludek svině-tím mi to začalo…
@janape Mám vředy na dvanácterníku a prodělala jsem několik záchvatů kdy se jednalo o zánět. Já kyselost nikdy neměla jenom mě děsně bolelo v trojuhelníku a šlo to až do zad.Byla to tak šílená bolest, že jsem škrabala zdi. Vše začalo takovým jakoby tlačením na hrudník
![]()
@denisa 76 píše:
@janape Mám vředy na dvanácterníku a prodělala jsem několik záchvatů kdy se jednalo o zánět. Já kyselost nikdy neměla jenom mě děsně bolelo v trojuhelníku a šlo to až do zad.Byla to tak šílená bolest, že jsem škrabala zdi. Vše začalo takovým jakoby tlačením na hrudník![]()
to mam taky, takze fakt nevim, musim vydrzet holt tech 14dni, ale nervy to jsou teda pekny
Holky mám trapný dotaz, mám podezření na dvanácterníkové vředy, dostala jsem léky, ale jedno nevím. Můžu posilovat břicho? Bojím se aby se to třeba nezhoršilo.
Nenapadá mě, jaký vliv by to na vředy mohlo mít, zvlášť pokud máš zatím jen podezření na vředy a nepředpokládám, že cvičíš do naprostého vyčerpání těla.
@Samamama doktorka mi napsala léky a řekla, že když to nepřejde pošle mě na gastro…ale příznaky odpovídaly vředům. No bála jsem sč, aby třeba nemohly prasknout
Z nějakého běžného cvičení fakt neprasknou, zvlášť když tam možná ani nejsou
(zánět sliznice může udělat podobné příznaky, i léčba je obdobná). Nepředpokládám, že bys cvičila, kdyby ses cítila hodně mizerně, tak se neboj.
ahoj, kvůli několika měsícům trvajícím problémům s trávením - nadýmání, škrundání neustále, bolesti břicha a hlavně v oblasti žaludku jsem konečně byla před týdnem na gastroskopii
našli mi nějakou erozivní bulbitidu což je prý předstupeň vředu na dvanácterníku
nejím žádné mléčné, protože to ani nemůžu, přiznám se, že kafe jednou denně dávám, nekouřím a nepiju teď vůbec několik měsíců ani pivo, nic
dostala jsem na to HELIDES a prý se uvidí, blbě je mi pořád a včera jsem dala 3 kousky bábovky jablečné (bylo v ní asi 200ml oleje) a dneska ráno totál sra…
Myslíte, že to může u toho být? ![]()
Žlučník. Jsem po operaci tři týdny. Na pokoji se mnou ležela paní, rok vleklé problémy. Vyšetření gastro, kolonoskopie, vše možné a nakonec přišli s tím, že má bahno ve žlučníku a písek a žlučník je tolik plný, že neplní svou funkci a je přítěží. Paní jsem potkala teď a povídala, že to opravdu musel být žlučník, že od operace je jí dobře. Já měla do operace pořád pocit skály v žaludku, stres mi ho bouřil. Všichni se mysleli, že mám žaludeční neurózu a tak mi cpali Helicid. Nakonec při vyšetření sono sleziny, objevil doktor 4 velké kameny. Funkčnost žlučníku určena taky minimální. Je mi bez něj líp.
Ahoj, přidávám se do diskuze. Již přes měsíc mě bolí žaludek. Nic jiného mi není (nezvracim nic) ale jsou chvíle kdy je mi dobře ale včera mě třeba SK celý den ten žaludek hrozně bolel
bojím se že vředy. A mám strach že se to zhorší praskne to
u doktora jsem dostala prášky Controloc ale žádná změna. Pořád to bolí
15teho mě čeká gastro ale mám strach že do té doby to bude akutní a mě povezou ![]()