Vrozená vada ledvin

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
158
28.11.13 10:23

Vrozená vada ledvin

Dobrý den maminky, máme vrozenou vadu ledvin, dnes jsme měli kontrolu UZV a do zprávy mi paní doktorka napsala, že ma dilaktaci KPS, vubec nevím co to znamená, je nám skoro rok, bojím se že se to malýmu nezlepší, má stím někdo zkušenosti? :? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4246
28.11.13 11:17

Ahoj, je to hydronefróza, rozšíření pánvičky ledviny. Syn to měl od narození, jezdili jsme na UZ, byli jsme na SCINTI (kontrastní látka). Dřív se to řešilo operací, dnes už to doktoři většinou nedělají. Synovi se to srovnalo po skoro dvou letech, tím jak rostl. Proto se čeká, jestli se to růstem nesrovná. Nemusíš se bát :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ja1ja1
28.11.13 11:18

Znamená to dilataci kalichopánvičkového systému (KPS). Neboj, je to celkem běžná vada. A kdyby se to zhoršovalo, jde to operovat. Brala bych to sportovně, jsou vady, které spravit nejdou a tato jde :-)

• Citovat
  • Upravit
158
28.11.13 11:28

Já vím no, děkuji mockrat, tady v MB je to hrozný nic mi nevysvětlej ale když jedu do prahy tam mi alespon pan docent řekne na kolik % mu ta ledvina funguje a trošku vysvětlí, @Vertiline taky jsme měli izotopy, už 2× nebo 3×.. uvidime jak to snama pujde dál. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8114
28.11.13 11:28

@Lilinka97 starší dcera měla diagnostikováno po narození- rozšíření dutého systému ledviny vlevo. Jezdili jsme na KO na nefrologii do Brna co 3 měsíce, pak 1× za rok a teď 1× za 2 roky (je jí 17let)… V 1 roce jí dělali taky scintigrafii- aby zjistili, zda není překážka nebo zúžení močovodu a odtok z ledviny(nedá se dobře zobrazit na UTZ). Dělali to ambulantně pouze jí kapli nějaké utlumující kapky do nosu a ona ležela v klidu a byla jako opilá 8). Nikdy neměla zánět ledvin ani moč. měchýře. Jak nám bylo řečeno- NIKDY se to nedá samo zlepšit, tato situace je daná a rozšíření zůstává. Ale musí se hlídat, aby nedošlo k většímu rozšiřování a městnání moči v ledvině- ať už nějaký zánět nebo překážka… Neboj se, dá se s tím žít bez problémů a operací se řeší jen v případě, že by hrozilo utlačení ledviny dutým systémem- což není časté. A i tak je dnes velké +, že se toto sleduje, protože díky tomu se taková ledvina zachrání ;). Kolik dospělých dnes žije jen s 1 funkční ledvinou a přijde se na to třeba náhodně… ;)

Příspěvek upraven 28.11.13 v 11:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
28.11.13 11:34

Potřebovala jsem se dozvědět něco dobrého, abych nebyla tolik ve stresu nebo už bych nevěděla kam položit hlavu, malej má rozšířené kalichy a ledvinovou panvičku + reflux moč. cest, má tam překažku. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
28.11.13 11:35

Ahojky muj syn to ma taky od malicka, nyni ma 2.5 roku a chodime na nefrologii, tam si nas hlidaji..Jdeme na kontrolu v breznu..Ma mirne zhorseni, ale hlidaji nas kazdyho pul roku. Neboj nic to vaznyho neni. A kdyby neco tak se to da operovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
28.11.13 11:41

No děkuji, aspon vím že to neni nic hroznýho. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
9.3.14 13:15

Ještě ahoj maminky, prosím vás má někdo zkušenost s Urostomií? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.10.19 11:13

@birma vím ze je to Stara diskuze ale chci se zeptat mohli jste do bazénu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.10.19 11:14

@birma vím ze je to Stara diskuze ale chci se zeptat mohli jste do bazénu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí