Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jak probíhá vrtani zubu u takto malých dětí, které nechtějí spolupracovat. Narkoza mi přijde jako hodně krajni řešení, to bych mu tam snad teď zub raději nějakou chvíli nechala. Malej má na pětce hnedou tečku, přestože se o zuby Staráme, pije vodu, čaj zavál pít teprve teď nedávno a sladké začal papat taky nedávno, coko neji, bonbony vůbec. Jsem z toho smutná a zklamaná. Desi mě pomyšlení, že si paní doktorka s ním nebude umět na křesle poradit a posle nas do špitálu ![]()
@mama67 taky mě to zajímá, čeká mě to zítra s dcerou, ta má teda skoro 5 let, ale spolupracovat určitě nebude
No tak pripravit bys to dite mela predevsim ty, aby spolupracovalo. Doktorka je cizi clovek, ta se muze posnazit, ukazat, povozit na kresle, ale s rvounem tezko neco zmuze.
U deti se dela analgosedace, narkozu kvuli kazu, mu nikdo delat nebude. Uvidis, treba prekvapi ![]()
Mne nase rikala, ze se to vrtat nutne nemusi, zalezi na rozsahu, da se to i necim potirat, tak nevim, taky si to neumim predstavit, jak to probiha, zkus se jeste poradit jinde, nejde to?
Syn ma taky kaz a dr. rikal, ze to neni z tech co by pokracoval dal a je nebolestivy, takze to bud zkusime za rok az bude spolupracovat nebo pokud tp nebude delat problemy, tak se pocka az zuby vypadnou…Pokud to neni nutne, tak bych pockala
Nějak ale nevím, jak syna připravit na to, ze mu cizi paní bude něco dělat v pusince. Myslím, že vysvětlování asi zcela neporozumí. A nevíte někdo, zda je v Praze klinika, která by se specializovala na děti?
Nás ani nikdo na vrtání vzít nechce:( syn má 2 roky…
zrovna vrtání vzadu v puse, to asi musí být zajímavé u tak malého.. Bohužel radu nemám.. možná by ho někde ošetřili v analgosedaci, ale nám všude tvrdili, že až od 3 let.
Já asi měla štěstí vždycky na zdravotní personál, že se kluci nebáli, kdo ví. Chodili vlastně se mnou i k mé zubařce, chovali se slušně, takže nebyl problém, aby moje zubařka jim dovolila obsluhovat sedačkou se mnou, napustit vodu do kelímku, atd. Viděli mě na křesle při vrtání, jestli to bylo to, že pak se nechali ošetřit… staršímu, ale teda školákovi, už trhali bolavou stoličku s kazem… každopádně naše dětská zubařka je fakt bezva.
@mama67 z vlastní zkušenosti ti mohu doporučit kliniku Radno (www.radno.cz). Chodím tam se synem (skoro 5let), mají super přístup k dětem. Je to tedy soukromá klinika, ale fakt jsem tam s nimi spokojena.
A nebo ještě Pekárek Dental, tam se taky specializují na deti.
Příspěvek upraven 16.08.16 v 12:06
Synovi paní zubařka vrtala cca ve 2 letech. Také nejedl sladké, pil jen vodu a čaj…ale i tak se vytvořil. Dr. zjistila, že na tom zoubku byla nějak špatně zmineralizovaná sklovina, proto se tam utvořil. Musím říct, že syn je ten, co spolupracuje, navíc naše zubařka je strašně hodná a bylo to raz dva hotové. Byl snad za dvě minuty hotový ![]()
A syn je též nespolupracujicí…můžu vysvětlovat horem dolem, doma mi vše odkývne a když dorazime tam na vše co jsem mu řekla zapomene…a řve..a to žádnou prvotní špatnou zkušenost neměl
@mama67 v praze jsou přímo jen dětský zubaři tady http://www. pekarek. dental/domy-zubni-pece. My chodíme do Strašnic. jen je asi trochu problém se tam dostat, mají většinou plno. Ale zkus to. S vrtáním tam zkušenosti nemáme naštěstí tuk tuk tuk, ale my chodíme k mudr. Legnerové tuším a ta je strašně hodná a s dětma to umí ![]()
@mama67 a jak reagoval, když byl před tím u zubařky na prohlídkách, když mu třeba koukala zrcadkem do pusy?
Koukám, že odkaz se nenačetl celý
http://www. pekarek. dental/domy-zubni-pece
@mama67 nejde mi sem vložit odkaz. Ale stačí zadat pekárek zubař nebo dům zubní péče a vyjede to ve vyhledávači ![]()