Dcera chce jít na práva

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4511
18.2.20 20:05
@Keyllah píše:
to hlavně :mrgreen: mě stačí ty moje zlatíčka…mít jich na starosti 20-30, tak skočím z okna a lukrativní plat by byl v čudu :mrgreen:

Mám to stejně :lol: ve škole s učiteli do kontaktu nepřijdu ale když vidím školku tak ty učitelky obdivuju :lol: a škola to bude ještě horší protože i tam se běhá a vříská a je všemu je půlka z nich drzá :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Anonymní píše:
Asi máte pravdu, že bych to měla nechat na ní. Já se o to příliš nezajímám, ale učitelům pořád přidávají, tak se špatně nemají. Nedávno říkali, že advokátů je příliš, že mají malé uplatnění. Učitelů je méně, ale hlavní je, aby ji to bavilo. Moc díky za reakce, :) [/citace
Vtipné, pardon, s tím platem učitelů. Učitelé jedou dle tabulek (stejně tak soudci či státní zástupci), tak si to dohledej. Já mám třeba v hrubém jako učitelka cca 31 tisíc. V hrubém. Mamka právník v hrubém asi 125 :mrgreen: jen jako srovnání té lukrativnosti
  • Citovat
  • Upravit
97

Pajdák bude jednodušší než práva, navíc pracovní doba zřejmě nesrovnatelná. Ale nechala bych ji studovat dle dceřiných preferencí. Pedagogické minimum si může dodělat kdykoliv, právě se dostudovávají později hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.20 20:06
To je právě to, protože ona se učí dobře, ale i špatně. V pololetí měla na vysvědčení čtyřky z matematiky, chemie a fyziky. Nicméně ZSV, ČJ a DĚJ 1, dokonce vyhrála i nějaké olympiády. Je hold humanitní. Vždy když jdu na třídní schůzky, tak v kabinetu Chemie dostanu vynadáno, v kabinetu ZSV mi ji vychválí do nebes. Njn, asi nejsme všichni na vše no… :)
@Maminanamatersky píše:
My tvoje dite nezname, ani jsi nam tady o ni nic nesdelila, tak tezko posoudime, co by se pro ni hodilo, ze jo :roll: Muzes si s ni o tom doma promluvit, ale to je asi tak vse. Pokud touzi po právech a dobre se uci, tak proc by to nezkusila :nevim:
  • Citovat
  • Upravit
13994
18.2.20 20:06
@Anonymní píše:
Dobrý večer, dcera příští rok maturuje, rovněž si bude podávat přihlášku na VŠ. Chtěla by jít na práva, ale nevím, zda tento obor je příliš lukrativní. Ona to chce už od druháku, ale myslím, že by pro ni bylo lepší, aby šla na Pedagogickou fakultu. Ano, možná je to trochu můj sen, každopádně bych ráda znala, co si Vy myslíte? Rozhodně ji nechci bránit ve štěstí, ale nevím, nevím, :think: :think: :). PS: Pardon za anonym, ale nerada bych, aby mne kamarádka poznala.

Nech tvoji dceru, at se rozhodne sama ;).
A proc si myslis, ze práva nejsou lukrativní? :think:.

Uprimne mne je tech ucitelek lito..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
18.2.20 20:07
@matkabagristy píše:
Svet se v pudel obraci, pajdak je lukrativnejsi nez prava :mrgreen:

Asi tak :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2349
18.2.20 20:07

No, my tvoje děti neznáme, ale kdybych měla jít znovu studovat já, vybrala bych si místo farmacie (taky neni úplně špatná) strojárnu nebo IT, elektoromotory, baterie, obnovitelný zdroje… To je teď hudba budoucnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.20 20:08
@_.Emilyyy píše:
Nech tvoji dceru, at se rozhodne sama ;).
A proc si myslis, ze práva nejsou lukrativní? :think:.Uprimne mne je tech ucitelek lito..

Možná z důvodu toho velkého počtu absolventů, že budou mít málo práce, ale asi je to tím, že jsem se o to příliš nezajímala…

• Citovat
  • Upravit
40910
18.2.20 20:09
@Anonymní píše:
Asi máte pravdu, že bych to měla nechat na ní. Já se o to příliš nezajímám, ale učitelům pořád přidávají, tak se špatně nemají. Nedávno říkali, že advokátů je příliš, že mají malé uplatnění. Učitelů je méně, ale hlavní je, aby ji to bavilo. Moc díky za reakce, :)

no, s takovými objektivními informacemi nech rozhodování opravdu na ni. Nebo si k tomu aspoň něco nastuduj a pobavte se. Takto to působí opravdu úsměvně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.20 20:10
@Keyllah píše:
no, s takovými objektivními informacemi nech rozhodování opravdu na ni. Nebo si k tomu aspoň něco nastuduj a pobavte se. Takto to působí opravdu úsměvně ;)

Určitě, udělám to… :)

• Citovat
  • Upravit
30378
18.2.20 20:10
@Anonymní píše:
To je právě to, protože ona se učí dobře, ale i špatně. V pololetí měla na vysvědčení čtyřky z matematiky, chemie a fyziky. Nicméně ZSV, ČJ a DĚJ 1, dokonce vyhrála i nějaké olympiády. Je hold humanitní. Vždy když jdu na třídní schůzky, tak v kabinetu Chemie dostanu vynadáno, v kabinetu ZSV mi ji vychválí do nebes. Njn, asi nejsme všichni na vše no… :)

A tvoje dcera na peďák chce? Na první stupeň, nebo na druhý? Jako ty známky jsou fakt hrozný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40910
18.2.20 20:12
@Anonymní píše:
Určitě, udělám to… :)

fakt mrkni, k čemu všemu se dá „právo“ využít. A schválně pak mrkni, jak se pohybuje nástupní plat učitele v čistém. A k tomu si připočti dnešní mládež a specifické rodiče -) to bych nepřála ani nepříteli, natož vlastnímu dítěti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.20 20:13
@hanka.br. píše:
A tvoje dcera na peďák chce? Na první stupeň, nebo na druhý? Jako ty známky jsou fakt hrozný.

No…prý jen tehdy, když ji tam nevezmou, ale matiku, chemii a fyziku nepotřebuje, ani na právech nebo na pedáku, ne? Samozřejmě druhý stupeň – asi Děj a ZSV.

• Citovat
  • Upravit
2349
@Anonymní píše:

Aha, to jsem to s doporučeními lukrativních oborů asi trochu přepálila :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: jestli je holka nemožná v přírodovědnejch předmětech. Asi bych ji nenutila dělat, co nechce. Nicméně mě maminka obor tak říkajíc vnutila, a teď jsem za to hodně vděčná. Kdybych dělala, co jsem chtěla dělat v osmnácti, asi bych zemřela hladem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26849
@Anonymní píše:
Asi máte pravdu, že bych to měla nechat na ní. Já se o to příliš nezajímám, ale učitelům pořád přidávají, tak se špatně nemají. Nedávno říkali, že advokátů je příliš, že mají malé uplatnění. Učitelů je méně, ale hlavní je, aby ji to bavilo. Moc díky za reakce, :)

To, ze vystuduje prava, jeste neznamena, ze musi delat advokatku. S takovym vzdelanim ma siroke uplatneni i mimo advokacii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze