Dcera chce jít na práva

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
18.2.20 19:53

VŠ – dcera

Dobrý večer, dcera příští rok maturuje, rovněž si bude podávat přihlášku na VŠ. Chtěla by jít na práva, ale nevím, zda tento obor je příliš lukrativní. Ona to chce už od druháku, ale myslím, že by pro ni bylo lepší, aby šla na Pedagogickou fakultu. Ano, možná je to trochu můj sen, každopádně bych ráda znala, co si Vy myslíte? Rozhodně ji nechci bránit ve štěstí, ale nevím, nevím, :think: :think: :). PS: Pardon za anonym, ale nerada bych, aby mne kamarádka poznala.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4511
18.2.20 19:56
@Anonymní píše:
Dobrý večer, dcera příští rok maturuje, rovněž si bude podávat přihlášku na VŠ. Chtěla by jít na práva, ale nevím, zda tento obor je příliš lukrativní. Ona to chce už od druháku, ale myslím, že by pro ni bylo lepší, aby šla na Pedagogickou fakultu. Ano, možná je to trochu můj sen, každopádně bych ráda znala, co si Vy myslíte? Rozhodně ji nechci bránit ve štěstí, ale nevím, nevím, :think: :think: :). PS: Pardon za anonym, ale nerada bych, aby mne kamarádka poznala.

Víceméně sis odpověděla sama, pedagogická fakulta je tvůj sen a nechceš jí bránit ve štěstí… Tak jí nech jít na práva :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14855
18.2.20 19:56

Nechej to na ni :kytka:. A jestli práva nejsou lukrativní, tak pak už nevím co :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4511
18.2.20 19:57
@Kfětoslava píše:
Nechej to na ni :kytka:. A jestli práva nejsou lukrativní, tak pak už nevím co :lol:

A kdo by se chtěl mordovat s tou hromadou dětí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40910
18.2.20 19:58
@Anonymní píše:

máš pocit, že být učitelkou je lukrativnější než být advokátem, soudcem, státním zástupce, notářem, exekutorem, podnikovým právníkem? kolik podle tebe ta učitelka vlastně bere? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22320

Nechala bych to na ni, at se rozhodne sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30377
@Anonymní píše:

To jsem se ze srdce zasmála - práva nejsou lukrativní, měla by jít na peďák. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40910
18.2.20 19:59
@Ravedd píše:

to hlavně :mrgreen: mě stačí ty moje zlatíčka…mít jich na starosti 20-30, tak skočím z okna a lukrativní plat by byl v čudu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800

Svet se v pudel obraci, pajdak je lukrativnejsi nez prava :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Moje mamka je právník, ja pedagog. A radím - ať se dcera rozhodne podle sebe! (anonym, nemusí být dohledatelne povolání)

Ano, jako právník asi bude mít větší problém vystudovat či najít opravdu dobrou práci, ale jako pedagog zase malý plat a co si budem - k dětem musíš mít vztah a dělat to spíš jako poslání než jen jako povolání.

• Citovat
  • Upravit
14855
18.2.20 20:00
@Ravedd píše:

Ale tak zakladatelka může jít studovat a prubnout si to sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40910
18.2.20 20:01
@hanka.br. píše:
To jsem se ze srdce zasmála - práva nejsou lukrativní, měla by jít na peďák. :mrgreen:

jj, že vy učitelé něco tajíte? :think: přiznej se. Kolik vlastně berete, že je to lukrativnější než třeba plat soudce? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1427

Cože? jakože školství, které je skoro celý ve státní správě s tabulkovými platy je víc lukrativní než práva? Mno děvče pokud je šikovná, tak u někoho zaučí a pak rozjede vlastní praxi. Jen musí počítat s tím že na práva je nával, takže musí být nejlepší z nejlepších

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Asi máte pravdu, že bych to měla nechat na ní. Já se o to příliš nezajímám, ale učitelům pořád přidávají, tak se špatně nemají. Nedávno říkali, že advokátů je příliš, že mají malé uplatnění. Učitelů je méně, ale hlavní je, aby ji to bavilo. Moc díky za reakce, :)

• Citovat
  • Upravit
1439
18.2.20 20:03

My tvoje dite nezname, ani jsi nam tady o ni nic nesdelila, tak tezko posoudime, co by se pro ni hodilo, ze jo :roll: Muzes si s ni o tom doma promluvit, ale to je asi tak vse. Pokud touzi po právech a dobre se uci, tak proc by to nezkusila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze