VŠ - průběh studia
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Obrat se na Studijni. Na jedné mé VŠ to slo, na druhé ne a bylo třeba znovu udělat prijimacky a nechat si pouznavat předměty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Možné je všechno, prodlužovat si v rámci studijního řadu můžeš dost libovolně. Jen počítej s tím, že si to pak budeš platit. U Bc studia máš zadarmo 4 roky, tak pokud by ti to se všemi prodlouzenimi vyšlo na dyl, už bys platila. Jestli by nebylo vhodnější přerušení, to lze při RD až na 3 roky, resp asi do 3 let dítěte. Ale nedělej si iluze. Ono při práci, dětech, školce, škole… se studuje mnohem hůř, než na RD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak každá škola to má jinak, ale co pre/korekvizity? Dost se divím, že bys mohla dělat libovolné předměty pro prvák na konci. Taky máš určenou maximální dobu studia, tak koukni i na tu. A nakonec, většinou, když sečteš minimální kredity pro postup, tak ti nedají potřebné kredity pro splnění, musíš tam mít i volitelné předměty a dodělávat všechny až ve třeťáku, to tedy nevím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás to šlo, ale bylo to hrazené. Nevyuzila jsem, takze nevím cenu, ale neobvykle to nebylo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Je možné se " zaseknout" třeba na dva roky ve třeťáku a dodělat předměty + obhájit a odstátnicovat?
Máš zmatek v pojmech.
Standardní studijní plán studijního programu se dělí na ročníky. Ročník je pouze seznam předmětů.
Živý člověk (student) nestuduje v „ročnících“, nýbrž v rocích studia. Podle zákona si student volí tempo svého studia. Může si například rozložit bakalářské studium na čtyři akademické roky, bez toho že by musel za prodloužení studia platit.
Tvůj postup studiem je asi následující:
- V prvním roce studia zakončíš někteté předměty prvního ročníku studijního programu.
- Ve druhém roce studia zakončíš zbývající předměty prvního ročníku.
- Ve třetím roce studia zakončíš všechny předměty druhého ročníku.
- Ve čtvrtém roce studia zakončíš některé předměty třetího ročníku.
- V pátém roce studia zakončíš zbývající předměty třetího ročníku, získáš minimálně 180 kreditů a složíš státní závěrečnou zkoušku.
Tvé studium tedy bude rozloženo do pěti akademických roků. Nikoliv do „ročníků“.
Tvá doba studia se počítá ve dnech. Sčítâ se vždy ode dne zápisu do dne přerušení atd. až do dne kdy složíš SZZ nebo její poslední část.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Studuji dálkově první ročník VŠ. Jsem na rodičovské, nejmladšímu synovi je rok. Prvák mám rozložený do dvou let, loni před porodem jsem si zažádala o uznání doby rodičovství a rozložení roku studia.
Kredity nutné pro postup do druhého ročníku mít na konci tohoto LS budu.
Ve druháku budu muset máknout, aby mi stačily kredity pro postup do 3. ročníku.
Dotaz zní, v tomto systému, kdy jedu v podstatě na minimální počet kreditů, abych prošla dál, budu předpokládám potřebovat ve třeťáku dohnat předměty, které jsem dosud nesplnila. ( Ty s povinnou docházkou, rozsáhlými seminárkami atd.)
Je možné se " zaseknout" třeba na dva roky ve třeťáku a dodělat předměty + obhájit a odstátnicovat?
Děkuji
V rámci uznané doby rodičovství můžeš studium prodloužit BEZPLATNĚ až o celou uznanou dobu rodičovství.
Ale jak je to s předměty a kredity, to má každá univerzita jinak. Moje alma mater to má jinak než univerzita, kde studuji teď, v celoživotním, takže zase jinak než standardní studium
.
Záleží, jestli se kredity na postup sčítají po každém semestru nebo jednou za rok. A taky jestli předměty na sebe navazují, nemůžeš první splnit ty pokračovací, i kdyby to vycházelo. Další proměnná jsou předměty, kde není umožněn opakovaný zápis. A to platí většinou bez vyjímky.
Neptej se na emiminu, ptej se na studijním. Fakt je to všude trochu jinak.
Bakalářské studium jsem začínala s novorozencem. Kredity se kontrolovaly až na konci akademického roku, takže jsem si to řídila sama bez jakéhokoliv dalšího papíru. Praxe jsem odložila a naopak si zapsala předměty, které byly doporuceny až v druhém ročníku, ale já jsem je před tím měla jiném kvalifikačním kurzu, tak jsem si v nich byla jistá.
Rozsáhlé seminárky jsem psala až na magisterském. Ale tomu by se nedalo vyhnout ani s miminkem, mám takový obor už z principu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den,
Studuji dálkově první ročník VŠ. Jsem na rodičovské, nejmladšímu synovi je rok. Prvák mám rozložený do dvou let, loni před porodem jsem si zažádala o uznání doby rodičovství a rozložení roku studia.
Kredity nutné pro postup do druhého ročníku mít na konci tohoto LS budu.
Ve druháku budu muset máknout, aby mi stačily kredity pro postup do 3. ročníku.
Dotaz zní, v tomto systému, kdy jedu v podstatě na minimální počet kreditů, abych prošla dál, budu předpokládám potřebovat ve třeťáku dohnat předměty, které jsem dosud nesplnila. ( Ty s povinnou docházkou, rozsáhlými seminárkami atd.)
Děkuji