Jak na maturitu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Maturovala jsen v květnu 2023.
Extrémně jsem prokrastinovala k učení (celý 4 roky střední). Na maturitu jsem se učila až poslední 4 dny před zkouškou. Nakonec jsem měla 3× dvojku a 1× jedničku ![]()
Co mi pomáhalo dokopat se k učení a aspoň chvilku u toho vydržet, bylo “učení” se s přítelem. Maturovali jsme oba, byli jsme spolužáci
Přítel má logické myšlení, takže spoustu věcí se učit nemusel, prostě si to logicky spojil (obor bezpečnostě právní činnost (právo, kriminalistika,..))
Takže jsme si společně četli vypracované otázky a on mi to postupně vysvětloval vlastními slovy
žádný zbytečný drcení otázek do hlavy jen čistá “amatérská” komunikace
Takže určitě by bylo fajn najít si někoho, s kým by ses učila (úplně nejlépe stejný obor, šprt)
Tak či tak se neboj. Maturita je strašák, ale ve finále je to fakt v pohodě
nikdo tě nechce vyhodit, budou se ti snažit pomoc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ann_01s moc děkuji za tip
já se s přítelem bohužel moc učit nemohu, jelikož momentálně se vídáme pouze o víkendech, ještě k tomu už pár let pracuje a studoval úplně něco jiného. Párkrát mi už nabídl, že mi pomůže, ale když se spolu vídáme pouze o víkendech nechci do toho zahrnovat učení.
- Citovat
- Upravit
@Tynka606 buď chceš, nebo ne. Já se nikdy neučila, ale zase mám fotografickou paměť. Takže stačilo 3 dny předem prolistovat a hotovo, jedna dvojka
záleží, jak moc se musíš učení věnovat, popř jaké chceš výsledky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tynka606 proste si nastav denně casove okno, ve kterém se budeš učit. Ideálně dvě hodiny - na každy předmět půl hodiny, ale intenzivní přípravy. A tak každy den az do matury. Není to žádná věda. Mas proste objem dat, který do sebe musíš nacpat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ann_01s nesazet na podporu komise. U nás to docela litalo. Gympl tedy a maturita rozhodne nebyla za hubičku
Navíc člověk tam jde mnohem klidnější, když ví, ze ma od všeho alespoň solidní zaklad
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Otevřela jsem si flašku, brambůrky, čokoládu. Pustila hudbu a dělala si přípravy. Měla jsem velký linkový sešit kam jsem si psala témata a říkala si to nahlas, to co jsem psala.
Nás učitele zkoušeli z několika otázek třeba 3 z ekonomie,2 z práva. Někdy u tabule, někdy písemně. Učitel na eko neměl problém rozebírat konkrétní otázku jak se zkoušejícím, tak se zbytkem třídy.
- Citovat
- Upravit
Zdravím
Za pár měsíců mě čeká maturita, ze které mám obrovský stres a nedokážu normálně fungovat. Pořád si říkám, že už se začnu připravovat, ale neustále prokrastinuji a když už s něčím začnu, skončí to u úplně jiné činnosti, kterou “nutně” potřebuji udělat. Přemýšlím, co by mi tak mohlo pomoct a jediný co mě napadlo je, najít si nějakou kamarádku, se kterou bychom se do toho tlačily a navzájem se podporovaly. Myslím, že by to mohlo být fajn, ale určitě nemám čas na to někde nějakou hledat, bohužel ve třídě nemáme až tak dobré vztahy..
Máte nějaké tipy, které pomohli vám k učení?
Budu ráda za veškeré rady