Který obor dálkového studia si vybrat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Anonymní
31.1.24 22:13
Který obor dálkového studia si vybrat
- Citovat
- Upravit
Na tento dotaz zatím nikdo nereagoval, buďte první!
Chystám se podávat přihlášku k dálkovému studium na střední škole, na výběr jsou dva obory
Měla jsem původně jasno o první možností, ale je tam hodně matematiky, té se bojím. Baví mně se hrabat v papírech a takové různé věci rozebírat.
tak já prostě nevím, od zítra se mohou podávat přihlášky- dostanu se na oba obory, to vím na 99%. V době začátku studia mně zbývaji 3 roky na rodičovské dovolené- pak i s prací a dvěma dětmi by to byl zahul, takže mně láká ten obor, kde je o rok míň- dodělat si kurzy na různé daně, administrativu se dají i dodělat, ale nevím jestli to pak není moc málo. 

Na druhou stranu mně neskutečně fascinuje psychologie, která je v druhém oboru, ale nechci abych vylezla školu a budu moct dělat pečovatelku v přímé obslužné péči. Jsem celkem introvert, ale na druhou stranu mně práce, kde mohu někomu pomoct (i díky vlastním zkušenostem, třeba v krizovém centru) dává větší smysl. A taky rok je dlouhá doba a o tu by tohle studium bylo kratší.
Zase první obor má možná více uplatnění, jsou tam daně, ekonomie, základy práva.
Mám dvě malé děti, nevylučuji do budoucna, že nezkusím i vysokou, ale to až děti povyrostou určitě