Vše o odsávání MM

25.2.15 17:31

Vše o odsávání MM

Zdravím všechny maminky!
Před nedávnem jsem bohužel téměř přišla o mléko, ale rozhodla jsem se nevzdát a pořídila si elektrickou odsávačku na obě prsa. Laktace se mi mírně zvýšila - momentálně odsaju cca 150 - max 200 ml za den. Přesto mi to nestačí a ráda bych učinila to odsávání efektivnější.
A tak prosím o všechny rady, tipy, triky… Předem všem moc díky! Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
25.2.15 17:34

A dítě saje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.2.15 17:38

Už nesaje, na flašce jsme už 14 dní :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.2.15 17:39

Od té doby co jsem začala přikrmovat, to šlo s přisáváním z kopce, až jsme skončili jen s flaškou a proto už jen odsávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
25.2.15 17:45

@vanilkova_zmrzlina Tak ono když začneš přikrmovat, tak už nechtějí sát. Je to pro ně pohodlnější pít z flašky. I když zase u kterého mimča.
Důležité je hodně pít. To se ti potom bude tvořit více mlíčka. A když nepřikládáš, tak se snažit hodně odsávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2061
25.2.15 17:46

Ja myslim, ze vic neodsajes..i tak odsavas dost.. Aby se tvorilo vic mleka musi dite sat, jeho sliny obsahuji nejaky spousteci hormon.. Ale muzes zkusit Caro, gravimilk, kojici caje, homeo, polevky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
25.2.15 17:48

No tak to je jasný, jestli máš normální flašku z který to teče není se čemu divit. Tohle je fakt individiuální, někomu to jde s odsávačkou někdo o mlíko příjde. Dítě je velký stimul. Odsávačka už menší. Odsáváš i v noci? Jak je starý mimino? Já jsem teda kojila roky, ale odsávat denně dvě deci no pro úplný mimino asi dobrý, ale moje pila stovku už v porodnici, takže by to pokrylo jedno krmení a to bych se na to teda vyprdla. Nevím jestli se dá odsávání odsávačkou zeefektivnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
25.2.15 17:51

Ja jsem prestala kojit a odsavam od peti mesicu syna a denne dam skoro litr. Radu ale bohuzel nemam, vim ze existuji homeopatika na podporu tvorby mleka, mamka rika ze se maji hodne jist polivky, takze asi pit hodne tekutin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
25.2.15 17:53

Snažila by som sa priložiť mimčo v noci, ak si predtým kojila v leže, o to lepšie. Prisaje sa s väčšou pravdepodobnosťou, než cez deň a hlavne nočné kojenie zvyšuje laktáciu.
A čo sa odsávania týka - mne to nikdy poriadne nešlo, keď som vysala 40ml z jednoho prsa, bol to úspech. A napriek tomu stále plne kojím. Takže objem mlieka v odsávačke sa môže zásadne líšiť od toho v prse.
Jo a skúsila by som miminu pomôcť kompresiou prsníka, bude sa mu ľahšie piť a vycucne viac:
 http://www.mamila.sk/…v/stlacanie/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
25.2.15 18:18

@vanilkova_zmrzlina

Ahoj,
nevím jestli ti to k něčemu bude, ale přidám vlastní zkušenost.

Malý měl problémy se sáním už nejspíš od narození, ale já to jako prvorodička nepoznala. Ze začátku bylo tolik mléka, že teklo z prsa skoro samo, tak zdánlivě nebyl problém - v cca 3 týdnech přestal přibírat a mě rapidně ubývat mléko ( je to právě doba kdy se upravuje tvorba x poptávka ).

Jinak začala jsem přikmovat Nutrilonem smířená, že postupem času přestanu kojit.
Pak mi jedna kamarádka když byli malému necelé 2 měsíce poradila, vždy nejdříve přiložit k prsu - nakojit, pak teprve dokrmit flaškou. Při kojení několikrát prsa vystřídat, možno před tím i trochu nahřát, aby lépe teklo atd.
Během 14 dní jsme se naplno rozkojili, kojím do teď - 1,5 roku :-)

Takže za mě :
1. snažit se pravidelně přikládat - pokud odmítá zkusit třeba v noci, kdy je dítě zklidněné

2. UM jedině z flašky s co nejmenším dudlíkem, aby to neteklo samo a mimčo se taky trochu snažilo, UM dělat rozumnou dávku, ať není úplně nacpané a má potřebu se snažit, pokud se ti podaří odsát, dokrmuj svým mlékem

3. po každém kojení odsávat každé prso 10 - 15 min, ale množstvím, které odsaješ se nestresuj - nic neříká o tom kolik máš mléka

4. dostatečně pít - ale jen o trošku víc než si zvyklá normálně, pokuk see budeš prolévat litry vody, je to naopak problém se spouštěním mléka, kvalitně jíst, můžeš zkusit kojící čaje, homeopatika, masáže prsou, nahřívání prsou atd.

5. hlavně se nestresovat, pokud už se malá nepřisaje a pokud to s odsávačkou nepůjde - na kojení nestojí svět

Držím palce! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.2.15 19:02

@Kirielka Wow fakt dáš litr? :-ú To je hustý.. jde Ti to samo? Já jsem plně kojila do 4 měsíce, teď má malá 5 měsíců a už jenom odsávám a dokrmuju..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.2.15 19:03

Jinak díky moc všem za rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2767
25.2.15 20:14

Synovi jsem odsavala sedm mesicu, take jsem davala vic nez litr denne, mela jsem Medelu swing. Je potreba dost jist a pit, ja pila cca dva litry kojiciho caje denne (hipp mama). Odsavala jsem sestkrat az sedmkrat denne po 15 minutach z kazdeho prsu. Prso jsem pri odsavani jakoby zdimala rukou. Radim odsavat alespon dvakrat v noci a vydrzet, nekdy zacalo mleko tect az po treba peti minutach odsavani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.2.15 20:51

@tina1979 Díky, je fakt, že v noci jsem líná vstávat, takže ode dneška začnu :-) Bylo by super, kdybych se tomu litru taky přiblížila! Já mám Medelu Freestyle - ta je na obě prsa zároveň a odsávám tak 3 - 4 denně 20 minut.. tak nejspíš to zkusim častěji a i teda v noci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
27.2.15 12:22

@vanilkova_zmrzlina S elektrickou odsavackou by nemel byt problem, ja dokonce odsavam jen trikrat denne, a nekdy jen dvakrat a dam tech 6 lahvicek (150ml). Ale nic zvlastniho jsem pro to nedelala a s pitnym rezimem jsem taky na stiru, asi se me dobre rozjela laktace dokud jsem kojila. Ja myslim ze nemusis ani mimco prikladat ze by ti mela ta odsavacka stacit, aby se zas mliko udelalo… Jo ted ctu ze odsavas 20 minut, ja treba vcera vecer u televize odsavala hodinu a pul a udelalo to ty tri lahvicky, nejdriv jde predni mliko to uplne strika a pak se to treba za chvili zastavi a pak zacne zadni a to jde uz hur proto tak dlouho a to je pak i strasnej rozdil v tech lahvickach, predni je takovy nasedly a zadni takovy husty nazloutly… Malymu to pak micham aby nemel hlad nebo zizen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová