Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, mám totálně zablokovanou krční páteř, lékařka mi dala Torekan a Novalgin. Jsem přesvědčená, že mi ho dávali v porodnici na bolest, tak jsme vyhodnotily s lékařkou, že je to OK. V letáku ale je, že se nesmí kojit a ani 48 hodin po posední dávce.
Mne davali Novalgin jako plne kojici a nechtel mi ho dr dat, az jsme se dobrali k 24h pauze v kojeni, ze se toho vetsina stihne odbourat.
Ono je problém, že je téměř na všech analgetikách (resp. lécích obecně) napsáno, že je nesmí těhotné a kojící, není to vyzkoušené. Novalgin (Algifen, to je to samý) jsem dostávala po císaři proti bolesti, během kojení jsem si občas vzala Algifenové kapky na bolest hlavy, kojila jsem normálně, nebrala jsem nikdy dlouhodobě. Lze vzít i Ibalgin, samozřejmě Paralen (ale ten je třeba pro mě jako cukr, nic se mnou nedělá). Proč Torecan? Točí se ti hlava?
@Genovesa tak ono asi i zalezi na tom, jak casto kojis, jak moc jste na prikrmech, ja ho mela plne kojene, tak by toho dostal asi dost. Nevim, nedokazu to posoudit, doktor se tvaril, ze i tech 24h je hranicnich, ale jak moc to bylo na miste nevim, radeji jsem poslechla.
V porodnici ti ho davali po rozjeti laktace? Protoze je rozdil, kdyz to jde do te trosky mleziva, co si dite vytahne a primo do mlika, kde uz taha trochu jine objemy.
@Samamama Ona mi při pohybu do strany tak zvláště pořád jela ta hlava. I jsem zvracela.
@Pudloslava Ty jsi neuroložka, prosím Tě, mohla jsem malé tím Novalginem nějak ublížit? Vzala jsem asi 5 tablet a měla jsem jednu injekci, než jsem zavolala pediatře. Miminko má 8 měsíců.
Uz tady vyjadreni jednoho neurologa mas
mozna bys spis mela poptavat nejakyho pediatra.
Novalgin jsem nasla, ze je kontraindikovaný při kojení do 3 měsíců věku. ale co ten torecan? ten jsem nenasla.
Tak torecan davaji i tehulim, kdyz moc blejou, ne? Jako ok, placenta to prefiltruje mozna lip jak prsa, ale jednorazove bych to asi neresila.
@Pudloslava Fakt? A která to je? To se hodí vědět
. Jinak moc děkuju, pediatra s torecanem neměla problém, Novalginem moc nadšená nebyla. Už je mi jakž, bolesti jsem ani neměla, tak už ho vysadím. Ale teda je to mazec
.
@Pudloslava Dámy neuroložky, prosím o radu. V sobotu v noci se mi začala točit hlava, ale jinak, jako bych byla na lodi, která se houpe. Chodit jsem mohla jen s hlavou upřenou v před, při otočení hlavy se mi okolí jakoby pořád pohybovalo. při předklonu a později i při chůzi mi bylo na zvracení. Jela jsem k obvoďačce, dala mi ten Torecan a Novalgin s tím, že mám ztuhlou šíji a že je to zablokovaná páteř. Doma jsem pak v pondělí vyzvracela, co jsem pozřela, nemohla jsem dojít ani na wc. V úterý už jen jednou, slazený černý čaj a piškoty to zklidnily. Dnes už jsem normálně jedla, ale jsem furt šíleně unavená a závrať přetrvává, i když už chodím líp. Co mi poradite?
![]()
Příspěvek upraven 25.02.15 v 20:48
Me taky dávali novalgin v porodnici po cs. Myslela jsem, ze je to o. k. Takže není? Malý už pil celkem dost, když jsem ho ještě brala. Mela jsem problém s jizvou.
No na krcni pater jsou to fakt silne projevy vertiga, ale i s takovymi jsem se setkala. Pokud k tomu byl opravdu zablokovany krk, sedi to - vcetne toho „houpani na lodi“. Tedy samozrejme nemelas-li k tomu bolest hlavy, horecku, svetloplachost atd.
No rehabilitaci na tebe, co jineho ![]()
Neurolog by te mel videt kazdopadne, to proklepani je dost dulezita vec, najdou se veci, o kterych pacient nevi.
Nevim, jestli se „ta druha“ chce zviditelnovat
teda jestli je bibi taky neurolozka, tak uz je tady treti ![]()
Nebudu dělat Zagorku a prásknu se
, že jsem " ta druhá". K příspěvku od @Pudloslava asi nemám co dodat.
@Pudloslava @Samamama No, bylo to jasné, víc vás tu nebylo
.
Dámy moc děkuju, jen bych vás potřebovala tu u nás. V Olomouci je mazec dostat se k neurologovi, je jich tu málo. Čekací doby jsou v řádu týdnů bohužel. Žádnou bolest (ani krku) jsem neměla, teploty ani světloplachost taky ne. Jestli mi během zítřka nebude výrazně líp, nezbyde než jít pro žádanku.