Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Genovesa Jak znám trochu systém (aspoň u nás) a pacienty, tak dostat se k neurologovi není až takový problém, pokud jsi dostatečně rázná. Takže pokud někdo zatelefonuje na naší ambulanci s tím, že má potíže se zády a nepopíše to dostatečně dramaticky, tak se objedná za x týdnů, což je nejbližší volný termín. Pokud člověk nakráčí bez volání a tváří se dostatečně ztýraně, je obvykle vyšetřen ihned (resp. po nějakém posezení v čekárně) a předpokládám, že takového nevyhodí snad nikde, maximálně si vyslechne nějaké řeči o návštěvě obvoďáka, žádance atd., ale často jen formálně, nakonec nutnost to dnes není. A další skupina lidí je ta, která přijde na pohotovost, kterou po neurologické stránce zajišťují asi vždy jen nemocnice, tam se dostane ošetření taky každému. Největší experti (a není jich málo) si na bolesti páteře zavolají záchranku (maximální experti ve 3h v noci pro 14 dní trvající potíže) a ti mají ošetření úplně hned. S potížemi, které popisuješ ty, lidi na pohotovost nebo akutní vyšetření bez objednání naprosto běžně chodí (ta pohotovost je problematická na menších pracovištích jen omezeným arzenálem vyšetření, pokud některá fungují jen v pracovní době).
@Genovesa píše:
@Pudloslava @Samamama No, bylo to jasné, víc vás tu nebylo.
Dámy moc děkuju, jen bych vás potřebovala tu u nás. V Olomouci je mazec dostat se k neurologovi, je jich tu málo. Čekací doby jsou v řádu týdnů bohužel. Žádnou bolest (ani krku) jsem neměla, teploty ani světloplachost taky ne. Jestli mi během zítřka nebude výrazně líp, nezbyde než jít pro žádanku.
vzdycky, kdyz mas akutni potize, tak si muzes dojit do spitalu na neurologickou prijmovou ambulanci nebo na centralni prijem a osetri te. pacient s mrtvici taky neceka na termin objednani.
@Samamama @Pudloslava Ahoj holky, děkuju za nakopnutí, včera jsem byla na urgentu a mám za sebou vyšeření neurologem (nikoli kladívkem, ale pěstmi, mám poněkud pochroumanej nos, jak se do mě pan doktor obul
), ct mozku a rtg krční páteře, více méně vše ok, takže závěr je opravdu spasmus svalstva. Dostala jsem guaracujan (snad to píšu dobře) a ten torekan v prášcích, přijde mi, že je to lepší, ale jsem taková tvarohová pořád. Mám tomu dát čas do začátku týdne a pak když tak zas neurolog a rehabky. Moc děkuju, aspoň vím, že nemám nádor ani krvácení do mozku
.
@Samamama me jednou prisel ve tri rano pacient pro recept na svou chronickou lecbu ![]()
@Genovesa Jů, jak se vyšetřuje pěstí? Kdybych někdy ztratila kladivo…
To je dobře, že ta vyšetření dopadla dobře, ono se to někdy i lépe kurýruje, když pacient ví, že není na pokraji smrti
.
@Pudloslava Tyjo, tak to vedeš, mně takto přišla paní v 5,45h, taky pro recept, že její dr. má dovču, doteď to dávám k dobru jako největší drzost na světě a koukám, že jsem žabař.
@Samamama Prostě se pokoušel mi pěstma (ale kloubama prstů) provrtat záda v oblasti páteře. No a jak jsem ležela na tom lehátku a nemám zrovna nos knoflíček od plesovek, myslela jsem, že mi ho fakt zlomí, jen co došel na hrudní páteř, o krku pak nemluvě
. Jsem čekala na kladívko, místo toho jsem dávala ukazováky na nos atd.
Ale neurolog to byl
.
@Pudloslava píše:
@Samamama me jednou prisel ve tri rano pacient pro recept na svou chronickou lecbu
Mazec
.
@Samamama @Genovesa no on mel logicke zduvodneni - hlida synovi kluky a preci je pres den nebude tahat mezi nemocne lidi. tak pockal, az budou tvrde spat…
prinesl kytici zlateho deste ![]()
na jeho omluvu, byl to epileptik a ti byvaji divni. Ale vychovavat se musi, dostal jednu tabletu z oddeleni, aby vysel do rana a instrukci prijit rano.
@Genovesa zajdi tam zas, zkus pozadat, jestli by ti nenapichal obstriky - to vetsinou znacne ulezi okamzite.
@Genovesa píše:
@Pudloslava A můžou se při kojení?
jasne, to je lokalni lecba
Prosím vás, na neurologii mi dali Novalgin a Herpesin na pásový opar a zánět trojklanneho nervu. Vyslovene se tam pise, že se nesmí při kojení. Male je 16 měsíců a kojím pořád hodně. Nemůžou ji ty prášky nějak ublížit?? ![]()
@Carmen6 Já jsem ho brala ty 2 dny, než jsem šla na urgent a vyměnili mi léky. Nicméně neurolog se na něj na tom urgentu moc netvářil. Malá se jeví být v pořádku. Pročti tuhle diskusi, poptej se pediatra a uvidíš.