Jak mám zjistit kontakt na manželovu dceru, kvůli dědictví

9
10.2.25 11:44

Všechno možné

Dobrý den, prosím o radu ohledně dědictví. Zemřel mně manžel a měl dceru, která s námi před mnoha lety přerušila kontakt, změnila telefonní číslo a email, řekla, že svého otce nechce už vidět. Já jen vím, že by měla bydlet někde v Německu, víc nic. Notář však požaduje, abych zjistila na ni kontakt, jinak prý nemůže být dědictví uzavřeno. Prosím o radu, jak bych měla zjistit údaje, co notář potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
10.2.25 11:55

TO je divný. Mámě přišel dopis od notáře a vlastně netušíme kde na ně ( se strýcem) notar přišel. Ani jsme nevěděli, že prababička měla nějaký majetek. Ani prarodiče to nevěděli :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
LiduNe
10.2.25 12:09
@Mirka62 píše: Více

Nemyslím si, že je to tvoje práce. Upřímně, ani si neumím představit, jak by běžný člověk sháněl někoho v Německu, o kom jinak nic neví.

• Citovat
  • Upravit
879
10.2.25 12:30

Upřímnou soustrast.
Hledání adresy není tvoje věc, to je věc notáře. Stačí, aby vyvěsil úřední oznámení a pokud se dcera neozve, nebude brána jako dědic v potaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.25 13:04

Zjistit to musí on.
Je to jeho práce

• Citovat
  • Upravit
9
10.2.25 14:00

Já si taky neumím představit to hledání, ale notář je jiného názoru. Prý bez dcery nejde řízení ukončit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
10.2.25 14:33

@Mirka62 líný a špatný notář, který neví, jak vykonávat své povolání…nic bych nehledala a řekla mu, že to je jeho práce. Nebo mu řekni, žes hledala, hledala a nikoho nenašla…ať to zkusí on, třeba bude mít větší štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2074
10.2.25 15:17

Notář je líný, ale opravdu se tím řízení prodlužuje. Zkoušela jsi Facebook, Instagram apod.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
10.2.25 15:25

Ano, notář je líný a to prodlužování řízení mně hodně vadí, protože v dědictví je nemovitost, kterou jsme měli napůl. Šla jsem sem bydlet kvůli manželovi, vůbec se mi tu nelíbí, všechno ho tu připomíná a chtěla jsem dům prodat a najít si bydlení jinde. Zkoušela jsem facebook, Instagram nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2074
10.2.25 15:33

A víš o ní něco? Vdaná (nové příjmení), obor, město? Nějací kamarádi, bývalí spolužáci by taky mohli mít kontakt
Ještě mě napadá Twitter, LinkedIn.
Notář má podle mě právo zeptat se něm. úřadů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
10.2.25 15:42

Co její matka, o té nevíš taky nic? Já bych se poradila s právníkem, co dělat v takovémto případě, kdy notář hází svoji práci na tebe, ať víš přesně, co si může a nemůže dovolit. A podle toho jednala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.2.25 15:50

Tak já si vždycky myslela, že je to jejich práce :nevim:. Kdo jiný má přístup k úředním dokumentům? Asi se mu nechce spolupracovat s Němci. :nevim:
Dcera by mohla mít řidičák, nějakou jinou nemovitost, kamarády, příbuzné, známé. Když zjistí, že by mohla dědit tak se třeba ozve sama. Jen pozor aby všechno neshrabla.
Podobné dopadl známí. Zemřela mu žena. Ozval se její BO a o všechno známého oškubal. Ani děti zemřelé nic nedostaly. Vlastního dědu do té doby nikdo neviděl a nevědělo se kde je. Až se ozval sám.

• Citovat
  • Upravit
10863
10.2.25 16:19
@Anonymní píše: Více

Prosim te. Jak oskubat. Jsou tam podily
Manzelka a deti.
Deti jsou navic neopomenutelni dědicové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
10.2.25 18:49
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
10.2.25 23:05
@Anonymní píše: Více

Ptákovina polétavá obecná nebo taky blbost na entou…pokud vyloženě zemřelý nepřepsal za života majetek na svého BO, tak je to lež jako věž, co tady píšeš a zbytečně se snažíš @Mirka62 vystrašit. Potomci jsou neopominutelní dědicové. A jestli byli manželé, dědí i manželka.
Ale chápu, že se schováváš raději za Anonym a zbytečně čeříš vodu, aby sis nahnal body noooo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová