Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
můj téměř 15-ti měsíční syn si vše strká do pusy, ale když mu podám kus jídla(pečivo, ovoce), tak to hází na zem. Má někdo podobné zkušenosti, a co s tím? ![]()
Ahoj,
asi ti moc neporadím, ale nic se s tím dělat nedá. Četla jsem že děti takto prozkoumávají věci. Můj syn to také tak dělá, ale s tím, že si občas i jídlo do pusy dá, když se trefí ![]()
Ahoj,
vůbec se tím netrap. Můj Tomášek (teď 2,5r.) si takto strkal do pusy úplně vše, co měl v dosahu od malinka. Rohlík zá:,–(ně nejedl, pokud ho předtím nehodil 2× na asfalt. Oslintaný olepený konce jsem odtrhla a jelo se dál. Největší krize nastala na dovolené u moře, když mu bylo 13 měsíců. Vajgly, mušle, kamínky, pecky od broskví - prostě úplně veškerý blivajz, co tam ležel, a věř mi, že jsme s manželem fakt dávali pozor a lovili a lovili. Tak jsem se smířila s osudem, že syn je čuník a co nás nezabije, to nás posílí. Nejsme čuňata (máme např.v po celém bytě bílé koberce), ale prostě to patří k vývoji dětí. Občas jsem trnula strachy ze žloutenky a aby se nám neudusil, ale dr.mi řekla, ať tomu nechám volný průběh, dodržuju zá:,–(y hygieny v rámci možností (to jsem se smála) a že to za chvíli přejde. A asi mu to šlo k duhu, teď má přes 1 metr a 18 kilo (to ty oslintaný vajgly, blééé).
J.
Ahoj, Adélce je 18m a jsem z ní úplně nešťastná, protože jdeme ven a vše, co je na zemi je její. Všechno zkoumá, nejraději vajgly a zátky od piva, pak listí (nejlépe napůl zetlelelé), šlupky, odhozené bůhvíco a moje výchova typu „nech to, je to ble“ nebo plácnutí přes ručičku je asi tak jako kdybych jí to ještě podala
Každopádně rohlík baští ráda, ráda se taky dělila se psem, jedla mu granule, no, docela se těším, až budeme zase o kousek větší a rozumější. ![]()
Ahoj Zdenčo.
Taky máme doma takového čuníka, když se na něco soustředí, šoupne si prsty do pusy, na procházce zvedá vajgly (dneska jednoho cucal, než jsem si všimla, prasátko jedno
), zátky od piva, máme uložené nezávadné voskovky (chtěl je hryzat). Když jsem s ním byla tuhle pro pečivo a jemu dala rohlík do ruky a za druhou ho držela, tak raději mrsknul s rohlíkem na zem, jen aby mohl zamávat traktoristovi, pak ho sebral a jak byl dobrej
![]()
Jo a plácání přes ruce a zadeček nepomáhá, naopak ho to povzbuzuje. Musíš to vydržet, do školy z toho snad vyrostou
![]()
Děkuji vám za podporu a budu doufat, že z toho jednou vyroste.