Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No vím že spousta tady nebude souhlasit ale moje sestra malé už nekupuje přípravky z lekarny-nic jim trvale nezabíralo, koupila proto šampon pro psy-Proficare antiparazitni šampon jemný a jen to zabírá!!
Silikonový olej napatlat nechat pár hodin zabalené v igelitu a zabije to všechno i hnidy ani je není potřeba vyčesávat.
@helga123 píše:
No vím že spousta tady nebude souhlasit ale moje sestra malé už nekupuje přípravky z lekarny-nic jim trvale nezabíralo, koupila proto šampon pro psy-Proficare antiparazitni šampon jemný a jen to zabírá!!
jo jo taky jsem na to slyšela chválu
@ka2ka jo ségra říkala že už jen tohle, malá ji to donáší ze školy a už byla bezradná a taky ji to doporučila známá, mám ho doma taky malá jednou donesla ze školy, našla jsem ji jednu veš a nic, hned jsem umývala 3dny po sobě a dobrý, pokožka v pohodě.
@helga123 píše:
@ka2ka jo ségra říkala že už jen tohle, malá ji to donáší ze školy a už byla bezradná a taky ji to doporučila známá, mám ho doma taky malá jednou donesla ze školy, našla jsem ji jednu veš a nic, hned jsem umývala 3dny po sobě a dobrý, pokožka v pohodě.
Umývat 3 dny po sobě postrádá smysl.
@helga123 píše:
@Havlova to je Váš názor, takhle nám to bylo řečeno.
To není můj názor, to je vývojový cyklus vši dětské.
@Anonymní píše:
Prosím vás nedaří se nám zbavit vší. Jenže mám problém s důkladným vyčesavanim atd protože syn je autista nenechá si s vlasy cokoli dělat a dcera i když zdravá to samé. Našla jsem Paranit radikalni šampon, Paranit radikální sprej a Paranit extra silný sprej … mate zkušenost co je nejlepší a nejrychlejší? Děkuji
Autistu nebo jakéhokoliv kluka, který nechce držet, bych vzala strojkem na co nejkratší.
Jediná pořádná pomoc je pořádně vyčesávat každý den až do druhého umytí, doporučuje se po týdnu až deseti dnech vzhledem k životnímu cyklu vši.
Nám pomohl doma jako podpora vysavač na čalounění s UV světlem, zabíjí roztoče a parazity.
A potom jednou za čas čištění bytu ozónem, ale to musíte pryč. Zapůjčit si generátor ozónu problém není.
Jo, taky jsem kdysi použila na vši psí šampón. Vši přežily, ale z té alergické reakce jsem se dostávala dobrých 14 dní, nikdy více, zvlášť ne na dítě. Jako u nás je nejgeniálnějším řešením kouzelný všiváček se spirálkami, ale ano, vyžaduje to dlouho spořádaně sedět a nechat se vyčesat. bez vyčesávání to půjde blbě, tam prostě co týden do zblbnutí mýt a doufat, že to jednou vyhubí všecko, ta vajíčka je prostě nejlepší odstanit. Na mytí stačí obyč směs Alpa olej, ale zas je potřeba, aby to x hodin působilo, což nevím, jestli to autistické dítě dá. U kluka je fakt nejspolehlivější ostříhat úplně nakraťoučko, v tom se vši neudrží. U věcí stačí nechat je den dva někde na balkóně, bez hostitele na nich vši pochcípají.
@Anonymní píše:
Prosím vás nedaří se nám zbavit vší. Jenže mám problém s důkladným vyčesavanim atd protože syn je autista nenechá si s vlasy cokoli dělat a dcera i když zdravá to samé. Našla jsem Paranit radikalni šampon, Paranit radikální sprej a Paranit extra silný sprej … mate zkušenost co je nejlepší a nejrychlejší? Děkuji
je úplně jedno, co použiješ, nejdůležitější je to vyčesávání, bez toho se neobejdete, kluka strojkem na ježka, holčičce také zkrátit vlasy - my jsme se předloni s tím potýkali půl roku a dokud jsem nedala dceru ostříhat na mikádo, pořád se vši vracely - a vyčesávala jsem téměř každý den až do úmoru, dcera seděla na stupínku, já na židli a dívala se na tablet, jinak by také nevydržela
Kluka bych vzala strojkem. Ja u jedne dcery s tim taky bojuji, nosi je ze skoly hodne casto. Musi se ty hnidy vycesat, bez toho to nejde. Chytam i tu ves, abych mela jistotu. Dcera ma vlasy po zadek, je to vopruz.
Taky bojujeme. Paranit je dobrý, ale hodně mastí vlasy. Musela jsem to vždy umýt alespoň 2× normálním šampónem. Dcera má dlouhé a to je peklo. Zkoušela jsem i žehličku, ale je to denní kontrola s čelovkou a tabletem, u kterého vydrží.
Syn šel na krátko a pak stejně musel na ježka a těžce to nesl. Děti se mu ve škole smály, že je plešoun.
Jinak ještě dětem stříkám tee tree olej na krk a za uši. Přemýšlím, že příště dceru ostriham na krátké mikádo a preventivně stříkat sprej.
@ludmilaadamkova jaký přesně prosím, našlo mě to jen na auta a zabalit je nutné? Kdybych dala jen čepici mělo by to stejný účinek? To jediné si totiž nechá
@Anonymní píše:
Dceři jsem se pokusila vyčesat, tedy spíš ručně vybrat hnidy jen jednou, trvalo to dva dny a obě bychom to podruhé nedaly. Není nad husté kudrnaté vlasy
Pak už jsem to řešila jen šampónem na psy, nanést, nechat tak 20 minut působit, umýt. V mokrých vlasech se vši špatně pohybují a dají se vidět, takže je dobré zkontrolovat vlasy po umytí. Po týdnu zopakovat. Pak jsem kontrolovala, zda jsou hnidy živé, pokud ji zmáčkneš mezi nehty a křupne, tak je živá a znovu šampón. Předávali si to ve školce až do prázdnin. Stačí přežít školku a začátek prvního stupně ![]()