Vši a kočka

24
11.12.13 09:23

vši a kočka

Ahojte maminky, kdo máte zaručený recept jak se zbavit vší? A nevíte někdo jestli je možné je chytit od kočky? Děkuji za rady už jsem v koncích dcera je má snad každý měsíc a já už je chytám s ní. :( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
691
11.12.13 09:35

Dle tohoto názoru veterinářky ne, dětské vši nejdou na kočky a kočičí na lidi.

http://www.miciny.cz/…ziti/108337/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.12.13 09:36

Ahoj, podle mě nemůžete mít vši od kočky, veš dětská je prostě jen lidský parazit jinde než na člověku se jí dařit nebude. U nás jsou ve školce už od září na chvíli byl klid, ale teď jsou tam zase. Chytili jsme je taky už dvakrát z toho jednou i já nic moc pocit teda. No a koupila jsem na to ten Paranit. U dcery mě vystačil na čtyři aplikace a to má mikádo a ještě jsem se s ním nastříkala i já jednou pořádně a potom na tu druhou aplikaci už jen tak trochu, ale stačilo to. No a potom je i důležité vyprat všechno povlečení, pokud možno vyvařit, dál i ručníky a plyšáky třeba co s nima malá spí pokud má něco takovýho. Veš je schopná bez hostitele dle netu přežít max 48 hodin. Takže jsem i peřiny vyhodila na balkon a nechala je tam a dala zatím náhradní a budu doufat, že už nás to nepotká, jelikož toto je moje noční můra nesnáším tyhlety breberky :-). BRrrrr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
11.12.13 09:36

Kočky a lidské vši nemají žádnou souvislost. Klíííd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
11.12.13 09:46

Já je mám od září už asi po čtvrté, taky jsem podezírala psa, ale nejspíš to bude od dětí, pořád tahají moje čepice, tak si to přehazujem jedna na druhou :cert:

• Citovat
  • Upravit
6203
11.12.13 09:51

Ahojky, taky jsme ted před měsícem řešili. Malá je přinesla zpět. První várka byla paranit sprej, šampon. To je zabije, nicméně je důležité vyčesat všechny hnídy, tím všiváčkem/hřeben/to vůbec nešlo, nebo šly jen ty větší. Za 2týdny je měla znovu, takže celý koloběh znovu, vše vyprat, projít sušičkou. Dceři zase myt hlavu, potom jsme zkusili i žehličku na vlasy, kdy by se hnídy měly spálit. Nicméně jsem dceři obarvila hlavu-na její odstín samozřejmě a pak jsem chodila řádek po řádku a vše nehtem sundávala. Bylo jich opravdu hodně. Práce na 2hodiny. Po balzámu docela kloužou dobře. Vím, že jsou ted zmutovanější než dříve, kdy stačilo umyt vlasy šamponem pro psy a bylo po nich. Ted jsou mnohem agresivnější, potvory.

No a k tvému dotazu. Ze zvířete na člověka určitě nepřelezou. Navíc vši mají rádi děti tak mezi 5-8lety. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6203
11.12.13 09:52

Nebo mýt šamponem hlavu každé 3dny a zbavovat se těch vylíhnutých, ale nesmí naklást další vajíčka no. Je to běh na dlouhou trat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková