Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Ahojte maminky, kdo máte zaručený recept jak se zbavit vší? A nevíte někdo jestli je možné je chytit od kočky? Děkuji za rady už jsem v koncích dcera je má snad každý měsíc a já už je chytám s ní.
![]()
Dle tohoto názoru veterinářky ne, dětské vši nejdou na kočky a kočičí na lidi.
Ahoj, podle mě nemůžete mít vši od kočky, veš dětská je prostě jen lidský parazit jinde než na člověku se jí dařit nebude. U nás jsou ve školce už od září na chvíli byl klid, ale teď jsou tam zase. Chytili jsme je taky už dvakrát z toho jednou i já nic moc pocit teda. No a koupila jsem na to ten Paranit. U dcery mě vystačil na čtyři aplikace a to má mikádo a ještě jsem se s ním nastříkala i já jednou pořádně a potom na tu druhou aplikaci už jen tak trochu, ale stačilo to. No a potom je i důležité vyprat všechno povlečení, pokud možno vyvařit, dál i ručníky a plyšáky třeba co s nima malá spí pokud má něco takovýho. Veš je schopná bez hostitele dle netu přežít max 48 hodin. Takže jsem i peřiny vyhodila na balkon a nechala je tam a dala zatím náhradní a budu doufat, že už nás to nepotká, jelikož toto je moje noční můra nesnáším tyhlety breberky
. BRrrrr
Já je mám od září už asi po čtvrté, taky jsem podezírala psa, ale nejspíš to bude od dětí, pořád tahají moje čepice, tak si to přehazujem jedna na druhou ![]()
Ahojky, taky jsme ted před měsícem řešili. Malá je přinesla zpět. První várka byla paranit sprej, šampon. To je zabije, nicméně je důležité vyčesat všechny hnídy, tím všiváčkem/hřeben/to vůbec nešlo, nebo šly jen ty větší. Za 2týdny je měla znovu, takže celý koloběh znovu, vše vyprat, projít sušičkou. Dceři zase myt hlavu, potom jsme zkusili i žehličku na vlasy, kdy by se hnídy měly spálit. Nicméně jsem dceři obarvila hlavu-na její odstín samozřejmě a pak jsem chodila řádek po řádku a vše nehtem sundávala. Bylo jich opravdu hodně. Práce na 2hodiny. Po balzámu docela kloužou dobře. Vím, že jsou ted zmutovanější než dříve, kdy stačilo umyt vlasy šamponem pro psy a bylo po nich. Ted jsou mnohem agresivnější, potvory.
No a k tvému dotazu. Ze zvířete na člověka určitě nepřelezou. Navíc vši mají rádi děti tak mezi 5-8lety. ![]()
Nebo mýt šamponem hlavu každé 3dny a zbavovat se těch vylíhnutých, ale nesmí naklást další vajíčka no. Je to běh na dlouhou trat.