Veganská syrová strava

73
24.11.13 17:51

Veganská syrová strava

Ahoj, poslední dobou hodně čtu o Veganské syrové stravě? Ráda bych věděla, zda se některá z Vás takto stravuje, jak to snášíte? Co se vlastně může jíst a co ne? A zaznamenali jste třeba váhový úbytek?
Díky za názory. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24.11.13 17:55

Dohladaj si diskusiu nieco o raw strave tam bolo.
A len tak medzi nami, ja sa tak stravovat, tak zimu neprezijem :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
24.11.13 18:20

Já nerada ovoce a zeleninu (nedělá mi dobře na žaludek), takže za mě ne. Pardon, že jsem neporadila. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
24.11.13 18:23

Ja jsem byla veganem, ale ne na raw urovni. Hm, pochybuji, ze to zvladnes dlouhodobe, jestlize hlavnim motorem je vahovy ubytek. Pokud by motivaci bylo spise to, ze chces takto zmenit zivotni styl, tak ano. Neni to jednoduche. Zhubnes, to stoprocentne ;). Da se to provozovat i pouze ve forme procisteni organismu na omezeny casovy usek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
24.11.13 19:03

Ja bych se nedokazala vzdat mlecnych vyrobku nebo vajec 8o navic raw- to uz je uplne zmena zivotniho stylu a zivotni „filozofie“…ja jsem byla akorat vegetarian, ted snim obcas rybu nebo kousek kurete, ale jen proto, ze to varim kvuli manzela, nemam z toho jinak vubec dobry pocit. Myslim, ze vegetarianstvi ma neco do sebe, ale veganske raw stravovani si dokazu tak akorat predstavit nejak kratkodobe, na procisteni a prave kvuli vahovemu ubytku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3617
24.11.13 20:01

Doporučuji si přečíst knihu 12 kroků k syrové stravě. Já jí teď dočetla a musím říct že je to dost zajímavé :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
25.11.13 07:57

Nerika se tomu vitarianstvi?
Nic pro me, podle me to moc nerespektuje prirozenopst cloveka, ale dospely to jiste prezije ve zdravi. urice bych o zivocisne bilkoviny neochuzovala deti.
koukala jsem nedavno na jejich stranku s recepty a bylo to pro me opravdu maximalne neatraktivni. A mam doijem, ze i pro ne, prtoze se stejne snazi co nejjemnejsim mixovanim stravu pripodobnit te varene/pecene. POuzivaji susicku na ovoce, tem mekkcim je povolenou pouzit troubu na 50°C.
Je to jeden z uletu, do ktereho clovek musi jit srdcem. Anebo kratkodobe jako redukcni dieta, to asi fungovat bude a kdyz bude vidina odmeny a ulevy od rezimu, jiste se to zvladne lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3617
25.11.13 09:47

Děti co jí syrovou stravu se třeba zbavili astmatu, ekzémů a podobně. Když srovnám jídelníček raw food pro děti, nebo to, co děti dostávají běžně tady, tak raději raw food :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
25.11.13 18:34

Já sem veganka a přechod taky chvíli trval, vážně je to jen o zvyku (v podstatě komplet vyházet dosavadní zásoby jídla a vše přeměnit) :) vitariánství se mi moc líbí, ale to by byl další přechod rychle za sebou, ale jednou, no kdo ví…občas si udělám něco sladkého raw (ty dortíky a tak je něco úžasného, nebo třeba kaše…) jinak sem ale opravdu teprve na začátku, znám ale vegany co si vyléčili spoustu neduhů a cítí se skvěle. Jinak třeba na facebooku je raw skupinka, kam dávají spoustu receptů. Já věřím že raw dokáže člověka opět vrátit do formy, ale musí to být jedinec co má na sebe spoustu času a může se tomu prostě věnovat, sám sobě se věnovat, jídlu se věnovat. Né urvaná matka s dítětem, či více dětmi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.1.14 13:32

@wildcat8 ahoj, nevíš jak se ta raw skupina na Facebooku jmenuje? :) Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.1.14 13:35

Jo, a jinak se dá ta kniha zminovaná nahoře - 12 kroků k syrové stravě, stáhnou v PDF na ulož tu :), kdyby měl někdo zájem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
30.1.14 14:49

Vim :) raw food cz & sk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
17.5.14 14:59
@Pudloslava píše:
Nerika se tomu vitarianstvi?
Nic pro me, podle me to moc nerespektuje prirozenopst cloveka, ale dospely to jiste prezije ve zdravi. urice bych o zivocisne bilkoviny neochuzovala deti.
koukala jsem nedavno na jejich stranku s recepty a bylo to pro me opravdu maximalne neatraktivni. A mam doijem, ze i pro ne, prtoze se stejne snazi co nejjemnejsim mixovanim stravu pripodobnit te varene/pecene. POuzivaji susicku na ovoce, tem mekkcim je povolenou pouzit troubu na 50°C.
Je to jeden z uletu, do ktereho clovek musi jit srdcem. Anebo kratkodobe jako redukcni dieta, to asi fungovat bude a kdyz bude vidina odmeny a ulevy od rezimu, jiste se to zvladne lip.

Přirozenost člověka? Ono je přirozené jíst pečené maso? Bílkoviny obsahují i živočišné produkty. Brokolice dokonce na 100g mnohem více jak steak ;) Co se stupňů týká, tak RAW styl sravování je pouze do 40°C což znamená, že se vitamíny ještě neznehodnocují. Když nevíš, tak nepiš ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
17.5.14 15:04

Já se koukla na fotky z jatek, uvařila pár vegan receptů, koukla na ceny a možnosti potravin a měla jsem jasno. Propadla jsem tomu a je mi skvěle. Vyléčila jsem spoustu věcí, dokonce i můj přítel si na těchto potravinách pochutnává a známí nenachází rozdíly, ba kolikrát řeknou, že je to zatraceně dobrý.
CO se týká váhy, tak jdou všichni dolů. Teď jsem se nabila s kočenou, co dala za 3 měsíce (necíleně) 28kg dolů. A váha se ji ustálila. A borec dal dolů za 18měsíců skoro 40kg při původní váze 112kg, přičemž se dal na kulturistiku.

Vegan stravování vyznává hodně lidí, ani to na nich nepoznáš. Já včera koukala na maminku s dcerkou - vozík plný sojového mléka, malá se polnou náruč sojového jogurtu, tvářičky růžové pusu od ucha k uchu - uplně to zahřeje u srdce a člověk se musí usmívat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
17.5.14 15:07

@Avokado no nejsem si úplně jistá, jestli sojové mléko je to pravé ořechové, kór takhle ve velkém :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková