Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
@suik píše:
@Avokado no nejsem si úplně jistá, jestli sojové mléko je to pravé ořechové, kór takhle ve velkém
Tak tím plný rozuměj asi 5 balíčků a nikdo netvrdí, že to vypili hned. Já taky beru na slevovky i celý pakl a pak z toho žiju delší dobu.
Nač hledat zádrhely někde, kde nejsou?
@Anonymní píše:
Přirozenost člověka? Ono je přirozené jíst pečené maso? Bílkoviny obsahují i živočišné produkty. Brokolice dokonce na 100g mnohem více jak steakCo se stupňů týká, tak RAW styl sravování je pouze do 40°C což znamená, že se vitamíny ještě neznehodnocují. Když nevíš, tak nepiš
nejak uplne nerozumim smyslu tveho sdeleni, napriklad mnou vytucnena veta je samozrejme pravdiva, ale copak nekdo tvrdi, ze ne? v cem se mnou vlastne polemizujes?
tak jen ze
Veganská syrová strava
Vitariánství! To je brácha
Nikdy nevim, čim ho nakrmit, když přijede na návštěvu. Ale hoodně se mu zlepšilo zdraví od té doby, co takhle jí. Já jsem poloviční vegetarián, sama si maso nedělám, ale občas jsem donucena na oslavách, větších sešlostech, tak to sním a nevadí mi to. Maso nejím protože se bez něj cítím víc fit, jatka jsem viděla a ta za to nemůžou. Bohužel nejsem schopná se vzdát jogurtů a mléka ![]()
@Avokado píše:
Já se koukla na fotky z jatek, uvařila pár vegan receptů, koukla na ceny a možnosti potravin a měla jsem jasno. Propadla jsem tomu a je mi skvěle. Vyléčila jsem spoustu věcí, dokonce i můj přítel si na těchto potravinách pochutnává a známí nenachází rozdíly, ba kolikrát řeknou, že je to zatraceně dobrý.
CO se týká váhy, tak jdou všichni dolů. Teď jsem se nabila s kočenou, co dala za 3 měsíce (necíleně) 28kg dolů. A váha se ji ustálila. A borec dal dolů za 18měsíců skoro 40kg při původní váze 112kg, přičemž se dal na kulturistiku.Vegan stravování vyznává hodně lidí, ani to na nich nepoznáš. Já včera koukala na maminku s dcerkou - vozík plný sojového mléka, malá se polnou náruč sojového jogurtu, tvářičky růžové pusu od ucha k uchu - uplně to zahřeje u srdce a člověk se musí usmívat…
prosím hodila bys sem pár odkazů, odkud čerpáš recepty, co máš osvědčené? děkuji
@klepetka píše:
prosím hodila bys sem pár odkazů, odkud čerpáš recepty, co máš osvědčené? děkuji
Taky prosim odkazy pro inspiraci.
Hromady a hromady receptů, jen když se do toho člověk dá, tak asi komplet vyměnit spižírnu
toť vše, jak pak jsou zásoby toho správného tak to jde jedna dvě, za mě je to nádhera!!!vaření mě začalo bavit, je to fik fik, krásně to vypadá, je to zdravé, je to etické! Není žádná dobrá výmluva proč nebýt veganem ![]()
Ahoj všichni, vřele tenhle živ. styl doporučuju, moje máma si tim vyléčila rakovinu a já na to přešla úplně samovolně a i když jsem jinak zdravá (ve třiceti) přestaly mi bolesti hlavy břicha, únava a vůbec, cítím se skvěle a s úsměvem na tváři se dívám na lidi, tkerý jsou unavený a jedou si to svoje kafe jedno za druhym a pak jsou unavenější ještě víc, dřív jsem byla to samý… pokud nechcete takovouhle ráznou změnu tak apoň omezte maso (max na 1 x týdně) a zařaďte do jídelníčku co nejvíc ovoce a zeleniny (syrové samo), přes léto je to i finančně a chuťově zajímavý, dá se to vydržet a krásně se pročistíte, všem držím palce, určitě to za to stojí to zkusit
![]()
Jo a ještě jsem zapomněla napsat, nezapomeňte namáčet ořechy a semínka ![]()
Potkal jsem se s lidmi co mi říkali že ve světě frčí veganská strava pro psy, říkali, že jak granulema tak syrovou stravou že pejsci jsou krásní spokojení, kolikrát vyhrávají výstavy nebo soutěže agility a bla bla. Co si myslíte je to možný? Jako kdysi před léty jsem roky nejedl maso a vyhýbyl se tukům a já nevím co shodil jsem 40kg a nešlo to zastavit, byl problém přibrat ale maso mně nechybělo cítil jsem se jaksi neunavitelný lehký a nevím jestli mi bývala zima to už nevím ted mám přes metrák a klasika že. Díky za komentář k těm psům jestli někdo něco nevíte. ![]()
Je to individuální. Je vidět, že naši předkové se živili různě a když se to v Evropě sešlo a smíchalo, tak má každý jiné trávení. Někteří zkusí veganskou stravu a je jim fajn, jiní jsou po ní nadmutí, hubení, slabí a studení. Rozhodně to ale nedoporučuju cpát dětem, zpozdí to vývoj svalů i kostí a dítě je pak podprůměrně vysoké.
Určitě se dá vygooglovat kde se ty granule prodávají, jednou jsem na ně taky narazila ale už si nevzpomínám kde to bylo…ale věřím tomu že můžou mít lepší srst a celkově zdravější vzhled což na výstavách je asi to hlavní a pak už je jen na člověku jestli k tomu přidá ještě třeba syrové vnitřnosti aby pes/kočka narostl do obřích rozměrů ![]()
Zkušenost s tím nemám, ale vím, že lidi doporučují značku PERRO a PITTI BORIS.
http://www.krmivo-barf.cz/…y-perro.html
Tak lidičky díky, ale nepotěšili jste mně, to né, mám chabrus pséka nebo je taková potvora že je to simulante banbe špion, normálně tam nesmí být pšenica, kukuřica, kuřecí, hrozen, trochu zápasí s rybou ale ale… asi podle politické situace.Ten pes jestli přestane žrat ty granule co mu dávám tak asi zkusím barf jinak pude do kytek hlady. Našel jsem jjaké si veganské granule po psy a tam se neobtěžovali ani napsat složení, tady jak SHAKI. T dala ten link tak aspon bylo složení. Ten pes miluje maso ale nadělá mu dobře, takž čím mín masa tim je mu líp a docela je bojím mu to dávat. no nic díky pá ![]()
@fj1200 píše:
Potkal jsem se s lidmi co mi říkali že ve světě frčí veganská strava pro psy, říkali, že jak granulema tak syrovou stravou že pejsci jsou krásní spokojení, kolikrát vyhrávají výstavy nebo soutěže agility a bla bla. Co si myslíte je to možný? Jako kdysi před léty jsem roky nejedl maso a vyhýbyl se tukům a já nevím co shodil jsem 40kg a nešlo to zastavit, byl problém přibrat ale maso mně nechybělo cítil jsem se jaksi neunavitelný lehký a nevím jestli mi bývala zima to už nevím ted mám přes metrák a klasika že. Díky za komentář k těm psům jestli někdo něco nevíte.
Používáme veganské granule Yarrah bio a Pitti Boris a kupujeme ve velkém za nejlevnější možnou cenu zde:
http://www.zoohit.cz/…o_psi/122649
http://www.zoohit.cz/…o_psi/122674
A pes je úplně v pohodě, nic mu nechybí a veterinář ani moc neprotestoval ![]()