Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Ahojky ![]()
Nejdříve vám trošku popíšu naší situaci doma. Jsem těhotná mám doma malou holčičku (10měs.) a obě dvě máme Angínu. Dále mám také mladší sestru takovou puberťačku ale ta chytla někde minulej tejden Angínu taky. Když jsem se to dozvěděla vzala jsem jí k nám domů aby rodiče mohli plně pracovat a mně už to bylo jedno když jsme stejně nemocní jako ona. Klasická ANGÍNA.
Takhle už u nás bydlíme od neděle a mám pocit že ten pencilin co je předepsanej od dr. prostě nepomáhá. Já jsem čekala že to půjde u mě pomalejc ale nopak já jsem na to normálně den co den o krůček lépe prostě klasická léčba. Ale holky?!
Krky zarudlý snad pomalu ještě víc než o víkendu sem tam teploty a malá když mi ještě nemůže sdělit pocity tak pláče. Hlavně večer když je to přepadne nejvíc. Obě dvě maj kašel. Takový ten který se snaží zbavit toho škrábání ale nic neřeší.
Ani jedna za celou dobu nemoci nezvracela ale chuť k jídlu je docela normální a výborná na to že jsou nemocné. Tak nevím
Mám to nechat ještě pár dní??? Nebo je zejtra ráno nabalit a hezky do auta a tradá k dr.??? Jaké vy s takovou angínou máte zkušenosti? A jak se potom dále řeší léčba když se takto nedaří???
Měla jsem angínu 2 roky na krčních mandlích a celou dobu jsem chodila každých cca 14 dní na pendepon. Pak někoho napadlo mandle vytrhnout. Sláva hurá už 6let mam pokoj ![]()
A ty nic nedavas proti teplote, proti bolesti nebo proti kasli?
obecne po spravnym atb by se melo ulevit do 3dny, obvykle ale uz do dvou.
taky muzou mit spalovou anginu a je potreba zmenit atb nebo maji mononukleozu, a to jim mela pred atb nabrat crp a poslat na orl pokud nedokaze rozeznat virovou anginu od bakterialni ![]()
hele zitra je ct, jestli se ti nezdaji, tak s nima zajed na kontrolni crp.
Holky můžou mít jinou angínu než ty. Já jsem teď měla angínu taky zároveň s dcerou, dětská nám oběma koukla do krku a řekla, že já mám herpetickou, dcera streptokokovou angínu. Takže ono to může trošku mutovat i u vás, proto se holky léčí dýl než ty. Ale pokud se ti něco nebude zdát, tak je klidně k doktorovi vem, ať jim koukne do krku, co se tam děje.
Jo jasně to jim dávám na kašel a na teplotu ještě i na bolest hlavy. Mám pocit že doma máme nastěhovanou třetinu lékárny ale přímo v krku to ani jedné nic nedělá. Kašel a teploty to se malinko zmírnilo ale prostě v tom krku
tam je to z bláta rovnou do kanálu.
Možná nefungují antibiotika. mě vloni taky předepsala dr penicilin, a zlepšení žádný, to jsem cítila, tak sjem tam po 2 dnech naklusala znovu, a dostala jsem cefzil, a ten už zabral.
@slavuska1 Dobře díky tak jestli tu dnešní noc přežijem tak hned pojedeme (málá začíná být chuděra tuhle noc dost protivná a pořád se dusí tím kašlem) Vidím to že dnes budeme spinkat na klokana
Tak snad v tom budou jenom nevhodný léky. ![]()
Držte se, vím jak je angína nepříjemná
myslím že to určitě budou léky, penicilin je většinou na angínu lék první volbu, protože je úzkospektrální, poměrně šetrnej, ale někdy prostě nepomáhá, tak musí nastoupit širokospektrý atb. a ten cefzil konkrétně se v těhu může, i při kojení, mě zachránil vloni, to jsem tedy jen kojila, a v těhu se starším jsme ho dostala na zánět dutin, a taky hned zabral, a taky jsem ho dostala až napodruhý..tam mi zase nezabral augmentin. tak uvidíš, co to dr zítra předepíše, ale určitě to je tím že to neúčinkuje.
Jak uz bylo napsáno, penicilin je relativně šetrnější antibiotikum, ale nevýhodou je pokud tu jejich chorobu způsobuje nějaká bakterie než která je na penicilin citlivá musí dostat jiné sirokospektrejsi atb. Penicilin ma zabrat do 48hodin, ty širší az do 72hodin. Jela bych k doktorce.
Tak já a setřička máme Fromilid na to že je to pár tabletek jsou docela drahý ale musím říct že po první pomáhají krásně ![]()