Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Hezký den,
ráda bych na začátek zmínila, že se snažím vyhýbat lékům, doktorům a různým zákrokům. Pokud to jde, vždycky sáhnu po alternativní medicíně. Jen teď jsem v pasti…
Jsem skoro rok po porodu. Vše proběhlo naprosto v pořádku. Před měsícem jsem začala krvácet v domnění, že se jedná o silné MS…Krvácím už skoro měsíc, z toho 2týdny to bylo opravdu silné krvácení. Dnes jsem šla ke gynekologovi a tomu se má děloha vůbec nelíbila. Moc jsem mu nerozuměla, ale dal mi injekci na stažení a vyčištění dělohy. Pokud budu krvácet i v neděli, mám okamžitě jít do nemocnice na kyretáž. Injekci jsem dostala ráno a zatím nekrvácím vůbec, což je asi taky špatně ![]()
Na tento zákrok se mi opravdu nechce. Představa, že budu pod celkovou anestezii mi na klidu nepřidává. Slyšela jsem o hysteroskopii, která je mnohem šetrnější a tam teprve zjistí bez zásahu, co je v děloze špatně. Proč mě nejdříve nepošle na tento zákrok?
Nejradši bych se ale jakýmkoli zákrokům vyhnula a vyčistila se přírodní cestou…nevíte o něčem? Bohužel tomu nemůžu dávat několik týdnů…to bych taky mohla vykrvácet ![]()
Příspěvek upraven 25.10.13 v 15:45
@Ringle no uz jsi krvacela vcelku dlouho a na prirodni lecbu uz si myslim nebudes mit moc casu.
Hystero trva dele a je to narocnejsi vykon, proto ta kyretaz, kde je ta narkoza opravdu velmi kratka ![]()
@quinny Ale podle toho, co jsem si nastudovala, tak hystero je diagnostika..takze se mi tam podivaji a zjisti, co a jak…kdyzto kyretaz uz je rovnou zakrok, kdy vybiraji cely obsah delohy a pritom nevi, co tam presne je v nenormalu…
HOlky, jinak se omlouvám za matení…nejdříve kynetráž, pak kyretráž…no je to tedy kyretáž…jsem to dnes slyšela poprvé ![]()
@Ringle Koupila bych kontryhel a dělala si čaj a v neděli uvidíš. Chápu, jak se cítíš a proč to děláš, tak držím palce, ať se to zvládne vyčistit samo. Ale nepodceňuj to.
@Amys Děkuji. O kontryhelu jsem už slyšela…chystám se ho koupit ještě dnes a začnu!
@Ringle Pokud by potkalo něco takového mě a na krvácení by nepomohlo cecko s horcikem, radila bych se se soukromou porodni asistentkou, ktere důvěřuji a vím, ze bude konat šetrně a podle jejich doporučení bych postupovala. Můžeš se mailem obrátit na unipa.cz, aby poradily.
@Ringle Kontryhel tak nějak pomáhá při menstruaci i úpravě cyklu, takže si myslím, že by ti mohl dost pomoci. Pokud se to nijak nezhorší, tak bych vyčkala do tý neděle. Z mého pohledu se může jednat klidně i o to, že jsi třeba nepozorovaně potratila a to všechno jsou jen pokračující očistky. Ale mohl by to být i nějaký jiný problém - hematom, cysta atd. Proto bych to nepodceňovala.
Na druhou stranu si zase říkám, že když jsem to tak dlouho vydržela, tak týden navíc s kontryhelem by mohl pomoct…kdybych dnes nešla na gyndu, tak bych si myslela, že mám jen rozhozený cyklus… ![]()
@KackaDoup Když to, že se mu děloha nelíbí je taková nejasná informace ![]()
@Ringle Já bych předčasně nedělala závěry, prolívej se čajem z kontryhelu a uvidíš. Jinak kyretáž je vyčištění dutiny děložní. To, že jsi tak dlouho a docela silně krvácela, není samo sebou. Určitě budeš chtít další děti, nepodceň to.
Já bych určitě kontryhel.
A to nejlépe podle Pamukova, který se zabýval tím, jak byliny nejlépe účinkují:
Chemické zloženie. Droga obsahuje triesloviny elágového typu (6—8 %), kyselinu salicylovú, flavonoidy, horčiny, vitamín C, sliz, škrob a niektoré nepreskúmané látky.
Účinok a použitie. Účinok drogy je predovšetkým adstringentný (sťahujúci)
a zastavujúci krvácanie. Predpisuje sa pri ochoreniach ženských pohlavných
orgánov.- silná menštruácia a zhoršená funkcia vaječníkov, zápalové ochorenia
vagíny, výtok a pri hemoroidoch. Droga má aj mierny spazmolytický (uvoľňujúci
kŕče) a močopudný účinok pri ochoreniach tráviacich orgánov,.žlčníkovej
dyskinéze, piesku v obličkách a žlčníku. Zvonka sa používa vo forme obkladov
na zle sa hojace rany, vredy a pri reumatizme. Odvar z alchemilky sa používa
pri nádche a krvácaní z nosa.
Ľudové liečiteľstvo odporúča drogu na vodnatielku (opuchliny), pri tučnote
cukrovke, bolení hlavy, hnisavých zápa loch a iné.
Používa sa vo forme odvaru. Dve polievkové lyžice nadrobno nakrájanej
alchemilky zalejeme 500 ml vriacej vody. Varíme 3 minúty. Necháme vylúhovať
30 minút. Odvar užívame šesťkrát denne 80 ml 15 minút pred jedlom a 30
minút po jedle. Tento odvar používame aj na obklady, vagínové kúpele a výplachy
nosovej dutiny.
Osobně bych nedokázala čekat měsíc. Už po týdnu divné ms bych sahala po kontryhelu. ![]()
Záleží, zda jsi třeba byla nevědomky těhu a třeba nedošlo k časnému potratu nebo se neuchytlo, jak mělo. Nebo třeba, zda jsi nechytla nějakou virozu, nebo stres, životní změny.
Také bych nasadila gynex, pokud znáš.
Osobně jsem prošla spontálním potratem v klidu s kontryhelem, bez kyretáže navzdory lékařce.
@Amys píše:
@Ringle Kontryhel tak nějak pomáhá při menstruaci i úpravě cyklu, takže si myslím, že by ti mohl dost pomoci. Pokud se to nijak nezhorší, tak bych vyčkala do tý neděle. Z mého pohledu se může jednat klidně i o to, že jsi třeba nepozorovaně potratila a to všechno jsou jen pokračující očistky. Ale mohl by to být i nějaký jiný problém - hematom, cysta atd. Proto bych to nepodceňovala.
Ty jo, ale zas když dělaj kyretáž - to jako jen tak naslepo seškrábnou cystu?
Nebo jak se to dělá? ![]()
Si myslíš, že si tam svítí ![]()
no jasně, že na slepo
taky tím můžou protrhnout dělohu ![]()