Jak na vši a hnidy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4062
8.10.20 09:13

Rok máš ve vlasech bílé kuličky a teprve teď sis našla veš? Holka, najdi si, jak dlouhý je vývojový cyklus vši. Kdyby to byly hnidy, měla bys po tom roce vší plnou hlavu a odpadávaly by z tebe na všechny strany už dávno. :lol:

Což samozřejmě nezbamená, žes veš najít nemohla, pokud je holky teď někdy dotáhly ze školy. To se stát může, v kolektivu se tomu prakticky nevyhneš. Popros přítele, ať ti vlasy pořádně prohlédne. Hnidy rozhodně nejsou na první pohled viditelné bílé kuličky, spíš se po nich musí dost pátrat. Zfouknout nejdou, jsou nalepené na vlasu blízko u hlavy, když je cheš sundat, musíš je nehtama stáhnout až na konec vlasu. Kup si v lékárně všiváček a nějaký olejový přípravek proti vším, vyčeš se nejlépe nad umyvadlem nebo ve vaně, abys viděla, co ti z těch vlasů padá. A holkám udělejte totéž, ať se vám to tam netočí furt dokola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
8.10.20 09:16

@berusa.m taky mám a je super.
Dětem vždycky naleju na hlavu olej, nechám působit a pak vyčesávám. Za ty roky už se nám zaplatil několikrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
8.10.20 09:48
@Netopirek píše:
@berusa.m taky mám a je super.
Dětem vždycky naleju na hlavu olej, nechám působit a pak vyčesávám. Za ty roky už se nám zaplatil několikrát.

Díky. Zněla jsem jak reklama, tak jsem ráda, že mi to někdo potvrdil. Nejlepší na tom je, že pokožka hlavy netrpí chemií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
8.10.20 09:57
@berusa.m píše:
Díky. Zněla jsem jak reklama, tak jsem ráda, že mi to někdo potvrdil. Nejlepší na tom je, že pokožka hlavy netrpí chemií.

Přesně. Já ho doporučuji kudy chodím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
8.10.20 09:58
@berusa.m píše:

ale jo, na ten jsem samou chválu slyšela už před lety na konkurenčím webu, kde si ho holky soukromě dovážely ze zahraničí pro zájemce ve velkém :mrgreen: já ho tehdy nekoupila jenom proto, že moje děti se konečně dostaly do věku, kdy už (ťuk ťuk ťuk) vši ze školy přestaly tahat domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22897
8.10.20 12:54

Už se taky drbu :lol:

Neteř nám přitáhla domů vši, když byl dceři rok. Zjistilo se to až po 3 týdnech, měla pár blondatých vlásku a prostě jí tam něco proběhlo. Jí jsem hned vybrala a dobrý, za to já.. :roll: šla jsem se podívat do zrcadla a začala hledat, no proběhla mi tam veš, já jsem byla úplně hysterická, zabalila jsem vlasy do turbanu, aby to nemohlo vylézt a brečela :mrgreen: mám nebarvené hnedé vlasy, takže to nešlo vidět, babička mě chodila po večerech vybírat a byl to nekonečný příběh, milion přípravků, různé babské rady..nakonec po 3 týdnech jsem měla klid. Ale chytla to babička :jazyk: takže jsem zase chodila vybírat já jí, ale já oproti ní vidim dobře a ještě jsem jí obarvila a za 2 dny měla klid.

Hnida drží jak přilepená, praskne mezi nehty. Je to taková spíš hnědá kulička nabalená na vlasu.
Do školky jsem dceři pak stříkala preventivně vlasy, hned jak se tam něco vyskytlo a jinak už nikdy nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
8.10.20 13:11

A teda co se týče vší tak chytám histerii. Všechno peru ideálně na 90 a myju savem.
Já mám prostě pocit, že lezou i po zdech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
10.12.20 16:24

Ves nebo blecha?

Dobrý den, chci se zeptat jestli náhodou nevíte co by to mohlo být za brouka? Jestli to je blecha nebo veš? Štěnice by to být neměla.

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
14.12.20 19:14

@Lucka249
To vypadá spíš jak blecha nebo nějaké klíště teda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8752
17.6.21 14:46

Zdravím. Prosím jak jste řešili úklid domácnosti, když děti měly vši? Peru všechno povlečení, plyšáky, deky a gauče. Ale teď jsem našla jednu mrtvou ves na polštáři, pod povlakem… to mám prat i polštáře a peřiny? Vždyť je zničim. No dala jsem je na balkon, ze vši nebudou mít potravu a chcipnou. Hřebeny máme v mrazáku. Asi jsem se zbláznila, ale já já pocit, že ty potvory lítají vzduchem a skáčou po nás :mrgreen: uklidnete mě, že vyprání povlečení a plyšáku stačí. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
17.6.21 15:33

Já nijak, udělala jsem to jen poprvé, vyprala jsem povlečení, všechno vysála atd. a nemělo to vliv, stejně dlouho nepřežijí mimo hlavu :-)
Když se vrátily podruhé, už jsem neprala vůbec nic.. jediné, co u nás pomohlo bylo pravidelně vyčesávat všiváčkem, nejdřív šampónem a pak každý den nasucho, pak zas za týden nebo jaká je tam doba znovu šampónem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
25.2.22 15:21
@nikdy niikdyy píše:
Já nijak, udělala jsem to jen poprvé, vyprala jsem povlečení, všechno vysála atd. a nemělo to vliv, stejně dlouho nepřežijí mimo hlavu :-)
Když se vrátily podruhé, už jsem neprala vůbec nic.. jediné, co u nás pomohlo bylo pravidelně vyčesávat všiváčkem, nejdřív šampónem a pak každý den nasucho, pak zas za týden nebo jaká je tam doba znovu šampónem..

Přesně tak, ono to není potřeba, všechno dezinfikovat. Veš se mimo hlavu totiž brzy dehydratuje, podchladí a umře, tady je to rozepsané a potvrzené od odborníka: Ako sa zbaviť vší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí