Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jak se znám tak tohle bych psychicky neustála, takže já bych byla v tomhle dost mrcha, pardon. I kdyby ty vši nebyly od něj, tak dle popisu bych tipla, že to nemusí být asi jediný ‚problém‘. Jo, jsem necitlivá, sorry.
Vybavte se přípravkama, mějte je doma a hodí se kdykoliv, nešetřete ![]()
Já jsem synovi do školky kupovala nějaký repelent na vši, už je tam letos měli několikrát. Naštěstí je domů ještě nedonesl. Víc by mě to děsilo u holčičky, kluka můžeš vždycky ostříhat
K nam domu nosí vsi pravidelne muj maly bracha ze skoly. Máma uz z toho byla a je silena, zadne pripravky nezabiraly, ve skole na to reditelka i pres stiznosti kaslala. Jednou tam byla na navstevu hygiena, jenze ta musi mit pry nejmin 3 hlaseni, aby s tim skola musela neco delat. Navic ani neslo poradne zjistit, kdo je tim hlavnim nositelem, protoze ucitele ani ti z hygieny nemaji pravo deti prohlizet (sahat do vlasu a tak). Resi se to uz 5 let bez uspechu. Za tu dobu jsem to chytla taky, mam hodne dlouhe tmave vlasy a tezko to je v nich videt. Zjistil to az manzel, kdyz po mne ve sprse nasel ves. Ja si rikala, ze to preci neni mozne, ze mam vysoke hygienicke navyky a tak, no pak jsem prevratila cepici a vypadlo z ni tak 8 vsi-velikych.
fakt humus ![]()
Cistila jsem to a cistila, ale slo mi to blbe, pripravky k nicemu, je treba vytahnout ta vajicka, od manzela mi to bylo trapne
, tak jsem zamestnala mamku, ktera uz mela praxi od brachy.
Po roce! se mi to podarilo tak, ze jsem mela na noc vlasy poradne naolejovane olivovym olejem, dane do sacku a druhy den jsem sacek sundala a vypadly mrtve vsi. Tohle zabilo i ta vajicka, takze pak jen stacilo je vycesat, ale byla to opravdu nocni mura. Mamka to ted s brachou resi tak, ze preventivne 1× tydne mu dava ten olivovy zabal na hodku pred spanim. Bracha uz je zvykly a ani mu neprijde divne, ze doma chodi se sackem na hlave
. V kazdem pripade se mamka rozhodla, ze mu zmeni skolu, protoze toto je uz fakt neunosne. Staci jedna ves a zamori ti cely barak. Zkontroluj i sebe a vsechny doma i po delsi dobe, jinak to bude peklo. Jinak na tech sprejich na vsi je casto napsane, ze jsou urceny k prevenci proti vsim, tak nez prijde navsteva se nastrikejte
.
Jinak mamka to nikdy nechytla, protoze ma barvene vlasy a na ty vsi nejdou ![]()
Pardon za sloh a za anonym, stydim se ![]()
Tohle je běžné - počekej, až nastoupí do školky, školy.. to bude pořád. ovšem takového špindíru bych si prostě dom nepustila, co na to říct ![]()
@Adelka951 píše:
Já jsem synovi do školky kupovala nějaký repelent na vši, už je tam letos měli několikrát. Naštěstí je domů ještě nedonesl. Víc by mě to děsilo u holčičky, kluka můžeš vždycky ostříhat
Ani děvče se nemusí stříhat, dcera má dlouhé kudrnaté vlasy a stačili přípravky. Jen se musí aplikovat v kombinaci s hřebínkem k tomu určeným, což je u kudrnatých vlasů děs ale jde to. Když je dvě děti donesou ze školky, tak samozřejmě aplikujem preventivně na celou rodinu a děti takto,,léčíme" cca 1-2 týdny, stalo se to dvakrát a pokaždý jsme v daném případě dali cca 2000kč. Horší už bylo snad jen to, že se musí deratizovat vše doma
![]()
Existuje přípravek s tea tree jako prevence, koupis v lekarne.vsim to smrdi a pak je dite nechytne.jen nevim od kolika je let
Vší je všude plno a přípravky většinou nezabírají. Dcery už je měly ze školky a školy několikrát. Těžko se toho zbavuje. Někdo už byl tak zoufalý, že použil přípravek na psy, ten jediný prý zabral. U švagra je měli i studenti na gymplu. Může to být i z toho kolektivu před 14 dny. Nemyslím si, že by měla deset vajíček hned ráno druhý den. Většinou se usazují nejen ve vlasech, ale i v čepicích, plyšácích, lůžkovinách atd. Takže je zapotřebí vše vyprat na vysokou teplotu a ještě zkusit vyčesat celou rodinu, jestli něco nenajdete. Já měla vši od dcery také. Chce kúru po týdnu opakovat, abyste se všeho zbavily. Nám nejlépe zabral Paranit šampón. Jednou jsem koupila něco jiného, ale to vůbec neúčinkovalo, vši i po umytí byly stále živé.
Víc bych sázela na ten kolektiv… Syn je donesl ze školky, než mi došlo, že se asi nedrbu po změně šamponu, pár dní teda uběhlo a i po takové době jsem si vyčesala jednu vešku, u syna jsem nenašla žádnou
, ale taky se občas podrbal.
No odvšivili jsme se všichni a žijem
, rozhodně nepočítám, že to bylo naposled ![]()
Dobrý den, chtěla bych se svěřit s příhodou, která se mi tento týden stala. V úterý u nás byl tchán na návštěvě, asi hodinu a půl. Je to takový ten typický sháněč odpadu po popelnicích, už dost smrdí a nedbá na hygienu, čisté šatstvo atd. Je psychicky nemocný, nebo alespoň se dříve na psychiatrii léčil. Takže asi proto tento stav. Je 40 let sám, byt neuklizený a plný odpadu, aspoň co vím od manžela, když tam naposledy byl. Je z něj nešťastný, ale bohužel asi nejde zatím nic dělat. No, ale abych se dostala k věci. Když byl u nás, šel do obýváku a chvíli, cca 20 minut byl u našeho 18 měsíčního syna. Nedotýkal se ho, jen mu syn podával občas hračky, tak mu je pak vracel atd. No, a syn se pak v těch místech, kde on dřepěl, večer batolil. No a druhý den ráno jsem mu v hlavě našla veš!!! Byl to pro mě šok! Následně jsem našla cca 10 hnědých vajíček. Všechno jsem samozřejmě zlikvidovala, syna teď prohlížím neustále, každý den. Zatím nic nového. Takže podle mě a podle toho, co jsem vyčetla na netu, to musela být jednodenní veš, která mu přes noc stačila naklást cca těch 10 vajíček. Mám vážné podezření, že je to od tchána. V dětském kolektivu jsme totiž byli už před 14 dny a kdyby to chytil tam, musel by mít plnou hlavu vší, jak jsem vyčetla. Teď jsme už nikam nechodili, jen na procházky nebo do obchodu. Manžel mu to volal, on se prý „zevrubně“ prohlédl a nikde žádné stopy po vších nenašel a ještě se prý dost urazil. Jenže - co dělat? Měl by k nám zase přijít na Vánoce a já už z toho mám teď hrůzu a musím na to pořád myslet…
Z pochopitelných důvodu anonym, děkuji.