Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já mám zkušenosti z druhé strany jako člověk, který AD předepisuje. Nemusít mít strach, deprese je nemoc jako každá jiná a je prostě potřeba léčit. Když má člověk angínu, potřebuje antibiotika, když je člověk depresivní, zaslouží si antidepresiva. Tak jako nemáme pocit selhání z antibiotik, není na místě pocit selhání z AD. Jsou různé formy deprese a velká část je opravdu vyléčitelných bez nutnosti pokračování v AD.
Byla jsem stejná a pocity mám stejný. Až se ti uleví, budeš ráda že jsi do toho šla. Já ted po roce a půl vysazuji a zatím ok
Já je beru taky a nic moc to se mnou nedělá
Jáko určitě po Sertralinu nebudeš oblbnutá, nebo cosi podobného. Už jsem je i několikrát vysadila kvůli těhotenství a šlo to. Musela jsem je teda potom zase nasadit, ale já jsem fakt magor ![]()
@Anonymní píše:
Já mám zkušenosti z druhé strany jako člověk, který AD předepisuje. Nemusít mít strach, deprese je nemoc jako každá jiná a je prostě potřeba léčit. Když má člověk angínu, potřebuje antibiotika, když je člověk depresivní, zaslouží si antidepresiva. Tak jako nemáme pocit selhání z antibiotik, není na místě pocit selhání z AD. Jsou různé formy deprese a velká část je opravdu vyléčitelných bez nutnosti pokračování v AD.
Takže můžu doufat, že to nebudu muset jíst do konce života jo
Je mi teprve 33 a už tohle, ach jo ![]()
@Antonie Bolavá píše:
Já je beru taky a nic moc to se mnou neděláJáko určitě po Sertralinu nebudeš oblbnutá, nebo cosi podobného. Už jsem je i několikrát vysadila kvůli těhotenství a šlo to. Musela jsem je teda potom zase nasadit, ale já jsem fakt magor
Já se hodně bojím vedlejších účinků. Proč jsi magor?
snad se zas brzy budu cítit normálně a budu si moc říct: páni, já jsem zase šťastnááá
ne ale vážně, zrovna tu bulím
Brala jsem sertralin cca 2 roky, měla jsem obsedantne kompulzivni poruchu. V současné době jsem bez AD a bez potíží. Nicméně mimo antidepresiv za tím stoji i pomerne dost prace psychologa, bez něj si myslím, že bych se v tom motala stále. Takže za sebe doporučuji k tem AD přidat i psychoterapii.
A drz se, bude lépe - začátky jsou vzdy nejhorší. ![]()
Brala jsem to rok, po úrazu hlavy, na panicke stavy a uzkosti, brecela jsem temer nonstop. Z vedlejších ucinku jsem mela taky hruzu a tyden mi trvalo nez jsem se odhodlala zacit uzivat. Prvni tyden jsem nemohla nic snist, po vsem mi bylo zle od zaludku, ale ani jsem nemela hlad a druhy tyden uz ani ťuk. Pry to je dost caste a fakt to do tydne odezni. Zmeny jsem pozorovala ja i rodina snad od druheho tydne. Kazdy mesic to bylo lepsi. Ted vim, ze uz bych nevahala. Take doporučuji terapie, neverila jsem jak to je přínosné. Jako muze onemocnet kazda cast tela, tak i ta duše. Drzím palce. ![]()
Nevrátí se to, léčba antidepresivy není doživotní ale časová. Tedy že se nasadí, mozek se díky tomu naučí znovu vychytávat serotonin a po vysazení v tom bude pokračovat
Tedy v případě že to je deprese v hlavě, v případě že je to z nějakého důvodu (trauma, krize cokoliv) tak to nezmizí ani po všech prášcích světa pokud nebudeš chodit na kvalitní psychoterapii.
Hele pokud se nebudeš pozorovat tak ty vedlejší příznaky jsou minimální
Takže jestliže budeš v zápřahu děti, práce, domácnost tak ani nebudeš vědět. Pokud budeš mít celé dny na to sedět a přemýšlet nad tím tak na sobě zcela určitě objevíš všechno z příbalového letáku
Sertralin je moderní lék a v pohodě, nebála bych se toho.
Nicméně po dobu trvání ti to potlačí emoce a to oboustranně, nebudeš tolik plakat ale taky nebudou žádné spontánní záchvaty smíchu. Prostě to obrušuje ty emoce z obou stran, proto není dobrý to brát spoustu let ![]()
Vedlejších účinku se u Ad opravdu neboj. Nikdo by nepoznal, že něco zobu
Akorát se teda může stát, že chvíli potrvá než budeš mít zase orgasmus
Tak já jsem bohužel jedna z těch co je musí brát celoživitně beru už asi 15 let. Moc krár jsem tkoušela vysadit, ale vždy to nebylo dobré. Ale beru jen čtvrtku a to je malá dávka ![]()
To je spíš takové placebo, ne ![]()
@Anonymní píše:
Myslím že asi ne, je to tedy fakt malá dávka, ale stači.
@Anonymní píše:
Já se hodně bojím vedlejších účinků. Proč jsi magor?snad se zas brzy budu cítit normálně a budu si moc říct: páni, já jsem zase šťastnááá
ne ale vážně, zrovna tu bulím
Já na sobě žádné vedlejší účinky nepozoruji. Šťastná tedy po AD nejsem, ale aspoň jsem schopná normálně fungovat
Ahojte holky.Tak pravě sedím a koukám na stůl, kde se na mě směje krabička s antidepresivy, které mám začít brát. Já, která jsem byla vždycky veselá, šťastná, s přítelem jsme se nasmály, dělali si ze všeho srandu, já mám jíst tyhle prášky
beru to jako jisté své selhání, ale budiž. Litování nepomúže, musím fungovat pro své dvě děti, které jsou to nejcenější co mám a pro svou rodinu, přítele, mamku, bráchu…Bojím se toho, co to se mnou udělá. Máte některá zkušenosti s těmito prášky? hlavně mě zajímá jediná věc. Ano budu to brát, nevím jak dlouho. Strašně mě zajímá jestli když to jednou doberu a pak hodně pozvolna vysadím, budu už v pořádku nebo se to „špatné v hlavě“ stejně vrátí až to vysadím? pište klidně i když máte zkušenost s jiným druhem těchto tabletek. Díky