Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, jakou máte zkušenost s reklamací u PPL? Předevčírem mi měl dojít balíček, v emailu jsem měla napsáno, že PPL převzalo zásilku od dodavatele a druhý den mi ji budou doručovat. Čekala jsem SMS o doručení, nic mi nedošlo a nikdo samozřejmě nic nedoručil včera ani dnes. Dneska jsem kukla na sledování zásilky a tam mají uvedeno, že jsem zásilku včera ve 12 hod převzala a ta je tudíž doručená
Volala jsem na PPL i odesílajícímu, a nikdo nic neví, prý to zkusí zjistit. Ach jo
, nevíte, jak dlouho mají na vyřízení reklamace?
Já jsem si právě říkala, že když to nedoručili včera, dojedou s tím dnes a zase nic. Snad se balíček najde. Docela mě naštvalo, že mi po telefonu tvrdili, že jsem balíček převzala, mají to přece v počítači. Tak uvidím, co zítra
Na zákaznickém servisu chtěj kontakt na řidiče (k balíčku jej mají).
Pokud ti nebudou chtít vyhovět, žádej potvrzení o doručení, je to PDF soubor, který se generuje z podpisu ve skeneru a bez něj nelze doručení balíku zadat. V systému se doručení NIKDY automaticky nestane, není to už z povahy programu, pole v databázi a všech závislostí možné, musí tam být lidský zásah.
Potvrzení o doručení poté, nejlépe na depu před pracovníky, porovnej s podpisovým vzorem ve svém OP a žádej náhradu škody. Může se to táhnout dlouho, ale většinou reklamace vyřizují promptně. Neboj se eskalovat výše, klidně až k řediteli, protože ochota zaměstnanců bývá na různých depech diametrálně odlišná.
Někteří řidiči jsou totiž hovádka, nezávisle na spediční společnosti pro kterou jezdí.
@Zdenuli A možná bych se ještě zkusila poptat po sousedech, zda ti ho někdo nepřevzal…
@Zdenuli Jak to dopadlo? Čekám na balíček. Před pár dny mi napsali, že budou balíček další den doručovat. Každý den čekám a nic. Aktuální stav - zásilka se nachází na vstupním depu. ![]()
Jak to dopadlo? 3× jsem volala na PPL, pokaždé mi bylo řečeno, že to prošetří a ozvou se. No neozval se nikdo. Volala jsem odesílateli, který to řešil taky. Řekli mu, že to prošetří, pak mu napsali, že neví, ale že podle nich by měla být zásilka řádně doručená, takže to vypadalo, že mám balíček doma a jenom si vymýšlím. Volala jsem na PPL počtvrté a to už jsem byla hodně nepříjemná, ozvali se zpátky do hodiny s tím, že balíček je prohlášený za ztracený a že budou žádat odesílatele, aby tedy poslal nový. Po tomhle mi přišel za dva dny balíček s původním datem a kde se toulal, to nikdo neví.
@Zdenuli To je síla. Aspoň že se balíček ozval. Já si tam taky zavolala a prý toho mají moc. Doručí prý přednostně v sobotu nebo v pondělí. Říkám, že v pondělí to stačí. Paní si poznačila pondělí a dneska mi přišla sms, že doručovat budou dnes.
Jaké prosím máte zkušenosti s reklamací u PPL? Objednala jsem si takovou maličkost za 800 Kč (příslušenství k myčce), řidič mi to předal zabalené v bublinkové obálce (byla trochu jetá, ale nepřikládala jsem tomu váhu), platila jsem dobírkou. Hned v předsíni jsem obálku rozlepila a šlo to podezřele snadno, protože to zřejmě udělal už někdo přede mnou
V obálce byla jen faktura a prázdný igelitový pytlík. Volala jsem na PPL a reklamovala to. Jaká je šance, že dostanu peníze zpět? Díky za vaše zkušenosti.
A nepište mi prosím, že jsem blbá a měla si to zkontrolovat hned. I na webu PPL je uvedeno, že řidič nemá povinnost čekat, až si zásilku překontrolujete.
Já reklamovala box přes ppl a v pohodě, objednávala jsem u mall, nejdříve sem to řešila přes ppl, že obal sice v pořádku, ale box rozbitej, a potom přes mall a v pohodě, poslali nový box, řešila sem to hned ten den. je teda fakt, že sem musela vše zdokumentovat a tak, ale na druhou stranu, jak ppl tak mall všude ochota
hodnota byla do 500kč