AD Setralin - dotazy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
10.12.16 19:22
@Antonie Bolavá píše:
Já na sobě žádné vedlejší účinky nepozoruji. Šťastná tedy po AD nejsem, ale aspoň jsem schopná normálně fungovat

Ještě poslední otázka. Píšeš, že šťastná po AD nejsi.Ale negativní myšlenky nemáš?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.12.16 21:20
@Anonymní píše:
Já mám zkušenosti z druhé strany jako člověk, který AD předepisuje. Nemusít mít strach, deprese je nemoc jako každá jiná a je prostě potřeba léčit. Když má člověk angínu, potřebuje antibiotika, když je člověk depresivní, zaslouží si antidepresiva. Tak jako nemáme pocit selhání z antibiotik, není na místě pocit selhání z AD. Jsou různé formy deprese a velká část je opravdu vyléčitelných bez nutnosti pokračování v AD.

Je pravda, ze Setralin muze prestat pusobit po cca 3 mesicich? nekde na diskuzich to nekdo psal :think:

• Citovat
  • Upravit
rokris
16.3.17 12:15

setralin x sertivan

Dobré poledne. Prosím vás, nevíte někdo, jaký je rozdíl mezi těmito dvěma AD, když účinná látka je stejná?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.10.21 19:39

Setralin na noc?

Dobrý večer,
bral jste někdo Setralin/Asentru na noc? Vysadila jsem si (spíš nechtěně) před měsícem a půl léky a je mi teď dost zle. Jenže ráno na ně zapomínám, tak mě napadlo je brát na noc…Nemáte prosím zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
4443
20.10.21 20:27
@Anonymní píše:
Dobrý večer,
bral jste někdo Setralin/Asentru na noc? Vysadila jsem si (spíš nechtěně) před měsícem a půl léky a je mi teď dost zle. Jenže ráno na ně zapomínám, tak mě napadlo je brát na noc…Nemáte prosím zkušenost?

Já na to také ráno zapomínám a beru večer. Nevidím rozdíl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
20.10.21 20:44
@Anonymní píše:
Dobrý večer,

Není nic jednoduššího, než si nařídit na prášek budík a HNED si ho vzít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
21.10.21 08:40
@Anonymní píše:
Dobrý večer,

Sertralin a jeho generika (Asentra, Zoloft, Serlift..) se užívají ráno, maximální plazmatické koncentrace nastoupá cca po 6 hodinách. Působí na mozek aktivizačně, takže vybírat si ten efekt v noci nemá smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
21.10.21 08:46

Nejdříve bych zkusila intenzivní terapii nebo denní terapeutický stacionář. Kdyby terapie dostatečně nepomohla, potom přidat léky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
21.10.21 08:48
@Leviatan píše:
Já na to také ráno zapomínám a beru večer. Nevidím rozdíl

Tvůj ošetřující lékař to schvaluje? Můžu se zeptat, předepisuje ti ho psychiatr nebo praktický lékař?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
21.10.21 08:50
@jejjej píše:
Nejdříve bych zkusila intenzivní terapii nebo denní terapeutický stacionář. Kdyby terapie dostatečně nepomohla, potom přidat léky.

Proč taková rada? Vždyť tady ani nenapsala diagnózu, jak můžeš vědět, zda tam je či není indikace k farmakoterapii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
21.10.21 13:56
@LaRoux píše:
Tvůj ošetřující lékař to schvaluje? Můžu se zeptat, předepisuje ti ho psychiatr nebo praktický lékař?

Neptala jsem se, ale řekla bych je Jendo že ho beru před spaním třeba o půlnoci nebo v 6rano. Beru ho už dva roky a žádný rozdíl jsem nepozorovala co se týče doby užívání :think: Psychiatr. :mrgreen:

Příspěvek upraven 21.10.21 v 14:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
21.10.21 13:59
@LaRoux píše:
Sertralin a jeho generika (Asentra, Zoloft, Serlift..) se užívají ráno, maximální plazmatické koncentrace nastoupá cca po 6 hodinách. Působí na mozek aktivizačně, takže vybírat si ten efekt v noci nemá smysl.

Aha to jsem nevěděla. Co to znamená aktivizačně? Mě bylo řečeno že při dlouhodobém užívání mám „hladinku“ a proto když jednou/dvakrát vynechán tak to nevadí. Ptala jsem se když jsem zapomněla léky na víkend.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
21.10.21 14:43
@Leviatan píše:
Aha to jsem nevěděla. Co to znamená aktivizačně? Mě bylo řečeno že při dlouhodobém užívání mám „hladinku“ a proto když jednou/dvakrát vynechán tak to nevadí. Ptala jsem se když jsem zapomněla léky na víkend.

Jako že tě to nakopává. Většinou má aktivizující účinek, i když na někoho může působit i sedativně (ve vyšších dávkách). Hladinku sice máš, ale i ta má nějakou dynamiku v rámci dne, a to je právě závislé na tom, kdy lék užiješ. V tomto případě by to mělo být určitě ráno. Pokud se dávka dělí, tak ráno a v poledne. Určitě ne večer nebo na noc.
Pak je taky otázkou, jakou bereš dávku a jak moc na ni tvoje tělo po dvou letech reaguje, možná že už moc ne, a proto je jedno, kdy si to vezmeš.

S tím dvoudenním výpadkem už bych byla opatrná, tam si myslím, že už by se mohl dostavit syndrom z vysazení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
25.10.21 02:17

@LaRoux Dekuji za informace. Budu se snažit ho brát rano. Já právě bojuji s tím že ráno si mám vzít před jídlem tardiferon (železo) a pantomyl na žaludek, ale to se asi koliduje… Pak abych s nějakým odstupem si vzala ten sertralin a mám ještě propycil na štítnou žlázu a beru ještě bisoprolol na vysoký srdeční rytmus. Vše bych měla brát ráno, tak jsem z toho jelen… Bisoprolol beru večer protože mi večer a v noci nejvíc to srdce zlobí a takto mi to pomáhá. Tak jsem k tomu přihodila i ten sertralin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
25.10.21 09:19
@Leviatan píše:
@LaRoux Dekuji za informace. Budu se snažit ho brát rano. Já právě bojuji s tím že ráno si mám vzít před jídlem tardiferon (železo) a pantomyl na žaludek, ale to se asi koliduje… Pak abych s nějakým odstupem si vzala ten sertralin a mám ještě propycil na štítnou žlázu a beru ještě bisoprolol na vysoký srdeční rytmus. Vše bych měla brát ráno, tak jsem z toho jelen… Bisoprolol beru večer protože mi večer a v noci nejvíc to srdce zlobí a takto mi to pomáhá. Tak jsem k tomu přihodila i ten sertralin.

Tardyferon na lačno by mě zabil :) Není ti z toho špatně od žaludku? Já ho brala v těhotenství a nedalo se to.
Jinak si myslím, že Sertralin můžeš klidně užít s tím železem a Pantomylem, nemělo by si to vzájemně vadit. Ale zas je otázkou, jestli ti to nebude dráždit žaludek, Setralin někomu může tohle dělat a doporučuje se užít ho uprostřed snídaně nebo těsně po.
A zabírá ti ten Sertralin pořád, cítíš se dobře? Ono se u něj často stává, že na něj pacienti začnou být po nějaké době rezistentní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová