Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím, potřebuji poradit s dost nepříjemnou situací. Dnes po návratu z porodnice jsem zjistila, že paní, se kterou jsem ležela, tak ta měla asi vši. Neustále si dost drbala hlavu a pak jsem našla v umyvadle malou breberku. Podle obrázku z netu to byla veš. Do nemocnice jsem již volala a informovala je. Poprosila jsem je ať mi pak dají vědět. Jen si předem zjišťuji, zda se prodává nějaký přípravek, který se může dát preventivně nebo už ze začátku když jsou hnidy. Hnidy asi nesvědí. Já opravdu nevím. Vši jsme doma ještě neměli. A pak jestli se to smí při kojení?
Nejlepší koupit nějaký přípravek v lékárně a na všechno se infomovat, jestli se smí při kojení atd.
Napsala bych ti ten, který pomohl nám, když byl problém, ale zabanovali by mě ![]()
Když sis vytáhla z hlavy veš, tak máš vši, nejde mluvit o nějaké prevenci
Existují přípravky, které likvidují jak vši, tak hnidy, nandáš podle návodu, zopakuješ za týden, vypereš polštáře…
Nejdůležitější je ale všiváček, každý den vyčesávat a vyčesávat, odstraňovat hnidy přímo z vlasů.
Můžu tě ujistit, že spousta dospělých má alespoň jednou vši od svých dětí, ve školkách a školách se to rozšíří snadno, není za co se stydět. ![]()
Amaranthe - můžete napsat název přípravku do soukromé zprávy.
@Amaranthe píše:
Už jsem poslala SZ
no vidis… takze tato diskuze je tez bezpredmetna a muze byt ihned smazana. Protoze jestli nekdo bude dohledavat radu, tady ji nenajde a brzo mu nepujde ani zalozit nove podobne tema, protoze tohle tema uz tu bylo.. Pekna prace ![]()
Vůbec jsi to nemusela chytit
Ať ti někdo prohlídne pořádně hlavu a kup něco v lékárně a preventivně umyj. Neboj, moje děti měly vši 2×, jednou v době kdy jsme spolu spali v posteli a nechytla jsem.
Co já vím, je dobrej přípravek na P… od firmy O… nebo ještě na E… od firmy B… Jo a nebo pak sprej na H a ten vím že můžou i těhotný a kojící.
Vši v porodnici
..
Co si pamatuju tak já měla vši na základce a pomohl kočičí šampon. Šampon z lékárny nezabral. Fakt až ten pro zvířata a igelitovej sáček na to
Já mám teda odjakživa hřívu jak lev. Ještě k tomu vlasy hodně vlnitý takže to byla opravdu radost vyčesávat ![]()
Někde jsem četla, že je dobré začít vlasy žehlit. To teplo by mělo hnidy zlikvidovat.
Nějakou dobu jsem na vši trpěla hodně, hlavně kamarádka se toho nikdy pořádně nezbavila a tak jsem to od ní měla každou chvilku
V lékárně ti můžou nabídnout řadu přípravků, od spreje až k šamponu. Není to levná záležitost, a tak bych ti chtěla poradit to, co mi zabírá hned na poprvé. Je to silikonový olej, v lékárně stojí okolo 200,–. Je to dost hustý olej, který se napatlá na vlasy, nechá nějakou dobu účinkovat (zadusí vši i hnidy) a pak umyješ normálně svým šamponem. Nijak to nesmrdí, akorát na to použiješ víc šamponu. Nevidím důvod, proč by to nesměly kojící nebo těhotné ženy
Součástí balení je i hřebínek „všiváček“. Nechci tu propagovat jen tohle, ale po zkušenostech (a že jich mám) první, po čem sáhnu už jen při podezření, je právě ten silikonový olej. Zeptej se na něj ![]()