Neštovice a pásový opar

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2528
28.5.14 18:04

Neštovice+pásový opar

Ahoj nikde jsem to na internetu nenašla, tak se ptám tady :pankac:.Malá chytla od bratra neštovice, má to teda u ní dost horší průběh a včera se ji kolem pasu na zádech udělal takový pás pupínků, od jednoho boku k druhému, pupen na pupenu o šířce asi 8 cm. Může mít neštovice společně s pásovým oparem u lékaře jsem sní byla v pátek a to tam ještě ten pruh neměla :nevim:.Předem dík za odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
232
28.5.14 18:19

Nevím, zda to spolu nějak souvisí ale synovi se udělal zřejmě pásový opar (na zádech, několik cm široký) před výsevem neštovic. Opar jsem považovala za vyrážku, syn je dost citlivý, trpí na atopák. Do 3 týdnů dostal neštovice, jakmile se osypal tak vyrážka zmizela tak už jsem to s doktorkou nikterak víc neřešila. Údajně je pásový opar reakcí na nějaký virus v těle, takže možné to je ale určitě se poraď s doktorkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
28.5.14 18:19

@madeto šla bych s ní zítra okamžitě k dr., může to být pásový opar, kor kdy ž je to pravidelný pruh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
28.5.14 18:24

Je to jen na jedné straně? pásový opar zasahuje prý vždy jen jednu polovinu těla, nevím co je na tom pravdy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
521
28.5.14 18:25

Souvisí to spolu mně bylo řečeno, že když už jsem neštovice měla tak se u mně, ale může projevit pasovy opar :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
28.5.14 18:26

@Boudice23 ne je to od jednoho boku k druhému a vyskočilo ji to po plínce na noc (má2.5 roku)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
28.5.14 18:31
@tumpach píše:
@madeto šla bych s ní zítra okamžitě k dr., může to být pásový opar, kor kdy ž je to pravidelný pruh

není to zase takový pravidelný pruh uprostřed zad je širší a na bokách užší, dala bych tu fotku, ale pes mi ukousal kabel od telefonu :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
28.5.14 18:43

@madeto
mě doktorka tvrdila, že viry způsobující neštovice a pásový opar jsou ze stejného kmene. Já měla pásový opar, tak říkala, že je dost pravděpodobné, že dítě bude mít neštovice, pokud ještě nemělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
28.5.14 18:48

@madeto jestli je to v plenkové oblasti, tak bych neplašila.. malá to měla úplně stejně, po těle sem tam pupínek, sice hustě, ale v té plenkové oblasti na zádech to měla jeden vedle druhého, souvislý pás.. bylo to prostě od té plenky, kůže se tam zahřívala, špatně dejchala… doktor to viděl a o pásovém oparu nebyla vůbec řeč. Jen že jí máme co nejvíc nechávat běhat bez plínky. Což jsem teda nemohla, protože tady máme koberce a je ještě malá, tak jsem jí šoupla do bodýčka látkovou plínku. Taky se to hůř hojí :?

• Citovat
  • Upravit
6806
28.5.14 18:51

@madeto
Po prodelani nestovic vir (VZV) persistuje v nervovych gangliich a odtud se muze reaktivivat ve forme pasoveho oparu. Soubezne ne. Vysev je taky jednostranny.
Neni to reakce na plenku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
28.5.14 19:13

@madi @BellinkaX asi máte pravdu, plínku mívala jen na spaní, a tu ji po te vyrážce už nedávám (sice ji i 3krát za noc převlíkám),ale nevadí a je taky pravda, že se to trochu zlepšilo co spí bez ní, nemá to tak zarudlé a dokonce to trochu zasychá :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
28.5.14 20:42

Pásový opar bolí, hodně bolí, myslím, že to bys poznala
spíš to vidím na tu plínku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
28.5.14 21:52

@madeto naše malá to má zarudlé ještě teď 14 dní po neštovicích, vůbec to nechce mizet :zed: Určitě to bude tou plínkou, mojí je teprve 16m, tak tu plínku měla pořád, nejen na noc

• Citovat
  • Upravit
3355
29.5.14 08:23

@madeto Neštovice a pásový opar je to samé. Stejný virus. Jen poprvé to jsou neštovice a opakovaná infekce je pásový opar. Ten se ale vyskytuje jen na polovině těla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí