Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jdu si pro radu, syn měl klíště na krku. Vyndala jsem mu ho pinzetou, ale nebylo celé, na krku mu zůstala noha z klíštěte. Hlava byla vcelku, potom jsem mu to potřelala slivovicí. Zkoušela jsem mu ten zbytek klíštěte vytáhnout, ale nešlo to.Ci s tím
Díky.
Kdysi se to našim taky povedlo, že mi špatně klíště vytáhli. Šli jsme s tím k doktorce a ta to jehlou „vyšťourla“ a vydezinfikovala.
A když se to nevytáhne, co se může stát, moc se mi s ním k doktorovi nechce, navíc má chudák zašité koleno ![]()
Já bych to teda nechala být, tělo to podle mě zvládne vyloučit samo…
Takže za mě vydesinfikovat a nechat být… ![]()
Asi tři dny, max. týden tu byla diskuse a už se s tím nedá nic dělat, počkat až se to odloučí. https://www.kliste.cz/…eni-klistete
Já bych nedělala nic, kamoška pediatrička tvrdí, že to vyhnisá samo
My jsme měli přesně takovej problem minulej tejden klíště nám nešlo vydělat vubec tak jsem šla se synem k dr a jí se taky nepovedlo vytahnout cely. Potřela to desinfekcí a nechaa to být prý to samo vypadne hlavně se to nemá štourat jehlou.
My jsme měli přesně takovej problem minulej tejden klíště nám nešlo vydělat vubec tak jsem šla se synem k dr a jí se taky nepovedlo vytahnout cely. Potřela to desinfekcí a nechaa to být prý to samo vypadne hlavně se to nemá štourat jehlou.
Také se nám stalo, zůstala tam noha, šli sme k doktorce a té se povedlo vytáhnout zbytek, ale říkala, že kdyby to nešlo, tak že to vyhnije samo..jen se to musí samozřejmě sledovat…
@-Sára
Potírala jsem to aloe vera gelem a bez hnisání se to samo odloučilo. Udělala se pod tím nová kůže.
Nic. Čekat, až odpadne samo. Osobně mám zkušenost, že klíště mi šlo vždycky. Když to nešlo, byl to kloš, ned mi nešel vyndat ani zaboha. Na sobě jsem to zkoušela pinzetou, bych so snad fakt to vytrhla i s kůží, než by se hajzl pustil. jsem ho nakonec ustřihla co neblíž u kůže a nechala zbytek uhnít.
Zrovna teď na to taky čekám, chlap mi vytáhl klíště v sobotu a kousek kusadla tam zůstal. Snad to teda vyhnisá ven, zatím to jen svědí.