Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@pampeklička Nevěř tomu
Dřív jsem si vlasy žehlila a ku prospěchu mi bylo to, že jsem si při tom vlasy prohlížela a tak jsem hnidy objevila dřív, než bych se udrápala k smrti
Kdysi k nám domů donesla vši ze školy jedna z mých sester… Nic nám nepomáhalo, až obarvení vlasů - vši zlikvidoval ten peroxid, či co
.
Dobrý den,
ráda bych upozornila, že mezi napsáním názvu léku, či jiného produktu a doporučení a cílenou reklamou je velký rozdíl. Nikdo nechce bránit uživatelkám ve sdílení skutečných zkušeností s produkty na našem fóru.
Přeji pěkný den,
admin Josefina
@Amaranthe píše:
Už jsem poslala SZ
jak muzes reagovat na veci, ktere jsem nikdy nenapsala? ![]()
Radeji nic (to uz neni na tebe…)
Jinak k tematu, ten silikonovy olej, jak tu nekdo radil, bude mit neco do sebe. V detstvi na me babicka pouzivala petrolej pod pytlik(mela jsem dlouhe vlasy, tak abych o ne neprisla), pry by se mely dusit i hnidy. Ale i tak vycesavala na bilem polstari a vybirala i hnidy. Nedavno jsem narazila na netu na majonezu. Tudiz ten olej by mohl fungovat na stejnem principu - udusit je.
No to je radost, se člověk vrátí z porodnice s nechtěným suvenýrem. Neporadím, ale když jsem byla malá a dostala jsem ve školce vši (protože jedna problémová rodina je tam tahala pořád dokola
) a tátu přestalo bavit vyčesávání dlouhých vlasů a umývání speciálním šamponem, tak mě ostříhal úplně dohola a bylo po problému. Až na to, že se to u dívek moc nepraktikuje a vypadala jsem děsně
. Jo, ten petrolej zkoušel taky, ale děsně to štípalo…
Jako prevence hodně pomáhá tea tree oil. Ségra je jeden čas nosila pořád ze školy a od té doby, co si každé ráno kápne do vlasů, tak nic
no a jinak jestli už je máš, tak se poradit v lékárně. Obarvení ani žehlení nepomáhá