Vši z klobouku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Huk
620
28.5.18 16:11

Vši z klobouku

Může dojít k přenosu vší tím, že si děti půjčí klobouk?
Naše starší dneska půjčila klobouk na hřišti cizí holčičce. Než jsem stihla nakrmit menší, měla holčička klobouk na hlavě. Můžete říkat, že jsem rasista, ale holka byla černá, tak jsme to vzaly přes lékárnu a hned jsem doma umyla šamponem proti vším a vyčesala hřebenem všiváčkem. (Nestihla jsem klobouk zabavit dřív, než ho ta moje zase nasadila)
Jaká to vidíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65008
28.5.18 16:13

Samozřejmě se to přenáší právě takhle, půjčováním čepic. Ale neznamená to, že vši máte. Na přípravcích proti vším, co jsem dosud měla v ruce, bylo vždy napsáno, že se to nemá používat preventivně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
28.5.18 16:13

@Huk Jistě, že může a normálně si to tak předají i bílé děti. :pocitac: Na ty vši taky lezou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115751
28.5.18 16:16

Aspoň, že tvoje dcera není rasistka. A jinak teda kloboukem je přenos úplně ideální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
28.5.18 16:17
@Huk píše:
Naše starší dneska půjčila klobouk na hřišti cizí holčičce. Než jsem stihla nakrmit menší, měla holčička klobouk na hlavě. Můžete říkat, že jsem rasista, ale holka byla černá, tak jsme to vzaly přes lékárnu a hned jsem doma umyla šamponem proti vším a vyčesala hřebenem všiváčkem. (Nestihla jsem klobouk zabavit dřív, než ho ta moje zase nasadila)
Jaká to vidíte?

Ano, může. Ta druhá se nějak drbala? Měla husté neupravené vlasy? U nás si tmavší holky nosí vlasy jak žíně dlouhé a děti mají čisté. Tak bych se nebála, že něco syn chytne víc než od jiných :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
28.5.18 16:23

Tak touto cestou je chytne nejlíp. Ale použít šampon na vši, když tam ještě prokazatelně nejsou mi příde dost hysterický.

• Citovat
  • Upravit
37125
28.5.18 16:29

Spis nez na to ze je holcicka cerna bych si vsimala jak je čistá, ucesana, jestli se neskrabe na hlave :nevim: chytnout vsi muze od kohokoliv s barvou pleti to vazne nesouvisí, ba naopak kdyz u nas byli epidemie většinou to přitáhly „bile“ deti. Běžet hned do lékárny mi prijde hysterické, preventivně bych maximálně holce premyla hlavu octovou vodou, ale ne hned šamponem na vsi kdyz je jeste nema :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
28.5.18 16:31
@Huk píše:
Jaká to vidíte?

Ano takto se vsi přenáší. Ale přijde mi to krapet přehnané, utíkat hned do lékárny. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
28.5.18 16:31
@Huk píše:
Jaká to vidíte?

8o
No, sranda bude, až chytí (nejednou) vši ve škole. Ty si vážně myslíš, že vši mají jen Romové? :poblion:
To tě vyvedu z omylu, vši lezou na jakoukoliv barvu vlasů, blonďatým dětem se nevyhýbají.

Hysterická reakce, styděla bych se takto prezentovat na webu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
28.5.18 16:32
@P4ja píše:
@Huk Jistě, že může a normálně si to tak předají i bílé děti. :pocitac: Na ty vši taky lezou.
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
28.5.18 16:33
:poblion:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.18 16:39

@Huk Zas bych se toho tak nebála jenom proto, že holka nebyla bílá. Pohybují se běžně mezi romskými dětmi a dětmi ze sociálně slabších rodin a zatim jsem za několik let na dětech viděla vsi jen jednou a to šlo zrovna o bílou holčičku. Na druhou stranu kamarádka je učitelka ve školce a chytla vsi během prvních týdnů, co začala učit, a to ve třídě nemá žádné dítě ze sociálně slabe rodiny. Myslím, že vsi si moc nevybiraji, na koho vlezou. Jinak existují i preventivní pripravky, které lze použít třeba v případě, že člověk očekáva, že přijde do styku s někým, kdo má vsi. A jdou běžně koupit v lékárně a stačí je jen nastříkat do vlasu podobne jako třeba lak na vlasy. Měla jsem tim vystrikane vlasy, když jsem se právě setkala s tou bílou holčičkou, co měla vsi. A nic jsem nechytla, i když se ke mě holčička pritulila hlavou k hlavě. Takže myslím, že ty přípravky fungují.

• Citovat
  • Upravit
27594
28.5.18 16:40

Tak hlavně že jsi nám zdělila tu nejpodstatnější informaci že holčička byla romka :roll:
jinak jo takhle se předávají vši, nebo jsi si myslela že si zabalí batůžek a jdou pěšky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
28.5.18 16:40
@ka2ka píše:
Tak hlavně že jsi nám zdělila tu nejpodstatnější informaci že holčička byla romka :roll:
jinak jo takhle se předávají vši, nebo jsi si myslela že si zabalí batůžek a jdou pěšky?
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
35323
28.5.18 16:45
@Huk píše:
Jaká to vidíte?

Jsi hysterka a rasistka k tomu. Az pujde dite do skolky a skoly, budes mit hysterak mozna i nekolikrat rocne… a to i v pripade, ze ve tride nebude ani jeno romske dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí