Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky holky, již nějakou dobu řeším problém - měla jsem podezření v MÉ HLAVĚ na nevyléčitelnou nemoc. Nemoc jsem si vzala strašně do hlavy ( dokonce se mi o tom i zdají sny ) a celé dny googlila. Všechny příznaky na mě seděli. Vše s negativním výsledkem, ale příznaky se mi dějí pořád. Chtěla jsem se zeptat je možné si nemoc vsugerovat a s ní i všechny příznaky? Terapii u psych. mám již domluvené, jen mi nejde do hlavy, že tohle by fakt mozek uměl?
Dříve jsem trpěla na panické ataky úzkosti, které se ale mnoho let již neukázali, a vše jsem zvládla bez léků a sama. Děkuji moc a hezký předvánoční čas
![]()
@anetkaanet Tak co znám z diskusí především s MUDr. Hnízdilem, ale nejen s ním, řada nemocí je somatizace života. A ano, mozek to umí. Na druhou stranu umí i uzdravovat, tedy síla myšlenky, vz třeba Aneta Moorjani a její kniha „Musela jsem zemřít. Lékaři pro to nemají vysvětlení a říkají tomu spontánní uzdravení. Řešením by byl asi kvalitní terapeut, který by uměl najít v mysli hluboko uložené zážitky, traumata a křivdy z dětství a tyto bloky, které problémy podvědomně spouštějí uměl odstranit. Tuším že něco takového dělá Miroslav Vojáček - tzv "kvantové opravy“, případně by mohla pomoci i kraniosakrální terapie. Bohužel oboje není hrazeno pojišťovnou.
@LadaSva děkuji za vaší odpověď.
Bohužel nevím, co mi toto spouští. Z dětství nemám absolutně žádné problémy.
Děkuji.
@anetkaanet píše:
@LadaSva děkuji za vaší odpověď.
Bohužel nevím, co mi toto spouští. Z dětství nemám absolutně žádné problémy.
Děkuji.
To může být i nějaké slovo, věta z dětství, na co si už nepamatujete a mohlo to být tehdy i dobře míněné, je to velice složité.
Každopádně doporučuji přestat dohledávat informace na internetu, pak si můžete vsugerovat i ty příznaky.
U mě příznaky vážné nemoci vyvolali obyčejné léky na absolutně něco jiného měla jse zvýšené hodnoty, takže jsem prošla kolečko co ty a několikrát nic se nenašlo, ale příznaky pořád byli až v Praze na Karláku je napadlo vysadit léky co jsem brala léta a hup bylo po příznacích
@LadaSva to se právě u mě stalo. Já nemám žádný problém v životě. Vše je v normálu. Jen jsem si přečetla všechny příznaky na internetu a teď je prostě cítím na sobě. To byla moje otázka. Zda je mozek schopný příznaky nemoci nasimulovat. ![]()
zakladatelko ano, vždyt sama píšete že jste měla úzkosti a panické ataky
a ne jen měla, úzkosti máte pořád, neléčené, nevyřešené a ano, hlava skutečně toto všechno může dělat a podle toho co píšete, ve vašem případě i dělá
takže léčba psychiky, obíhání dalších a dalších vyšetření vám nijak nepomůže, musít začít léčbu psychiky, psychoterapii a možná budou potřeba časem i léky
píšete „zvládla jsem to bez léků " no evidentně nezvládla…takových jako vy je mnoho, není to žádná ostuda, prostě "jen“ nemoc
Vojáček žádné „kvantové opravy“ nedělá, prosím, nepropagujte zde podvodníka
je to obyčejný prachsprostý podvodník a šarlatán, není vzdělaný, nemá ani atestaci a doktora reálně dělat není schopný, za to je schopný líbivých keců a umí se prodat, to je celé jeho " umění "
žádné „kvantové opravy“ fakt nedělá, jen tahá z lidí prachy, to je celé…
prosím nedoporučujte úzkostným lidem podvodníky a lháře, můžete je velmi poškodit…
nejen tím že přijdou o spousty peněz / zbytečně /
@anetkaanet píše:
Běhám od srpna po doktorech - neurologie ( potřebná vyšetření), krevní obrazy, štítná žláza, sona, CT vyšetření, magnety, oční a podobně. Vše s negativním výsledkem, ale příznaky se mi dějí pořád. Chtěla jsem se zeptat je možné si nemoc vsugerovat a s ní i všechny příznaky? Terapii u psych. mám již domluvené, jen mi nejde do hlavy, že tohle by fakt mozek uměl?Dříve jsem trpěla na panické ataky úzkosti, které se ale mnoho let již neukázali, a vše jsem zvládla bez léků a sama. Děkuji moc a hezký předvánoční čas
![]()
já už jsem si vás zde někdy na podzim všimla, ale nepamatuji blíže, ale jevíte se jako těžká úzkostná porucha…úzkosti ne že se " mnoho let neukázaly" ale naopak, máte je velmi rozjeté a přestáváte to zvládat
psychoterapie ihned, a to pořádná, a je možné že budete potřebovat k tomu i léky na úzkosti…hlavně si nedělejte mentální blok " léky nikdy", pak budete zbytečně trpět roky a roky…naprosto zbytečně
více na dálku nejde, je to popravdě na vás.-…na tom jak se k tomu postavíte a zda se SKUTEČNĚ budete chtít vyléčit
odbornou pomoc potřebujete, z toho se vlastníma silama pravděpodobně nevymotáte…
Příspěvek upraven 20.12.23 v 11:13
@anetkaanet píše:
@LadaSva to se právě u mě stalo. Já nemám žádný problém v životě. Vše je v normálu. Jen jsem si přečetla všechny příznaky na internetu a teď je prostě cítím na sobě. To byla moje otázka. Zda je mozek schopný příznaky nemoci nasimulovat.
ano, skutečně je
je to divný, ale fakt je toho schopen, dělá to psychika
@Borrealis No, to je celkem váš problém, jak toho koho vidíte a jaký je na to váš názor, protože je to pouze a jenom váš názor. A moje zkušenost se trochu liší. Vojáček je uveden jako jedna z možnsotí a je na každém, pro co se rozhodne. A když už jste u těch peněz, ono kolikrát klasické léčba také není nic levného. To je zase moje zkušenost a o řešení vedlejších účinků ani nemluvě.
Nicméně nepopírám, že psychické problémy je třeba řešit. A bohužel někdy jsou způsobeny i problémy s hladinami hormonů, které bohužel mohou způsobit i některé medikamenty, ovšem tato možnost psychických problémů je stále pomíjena. Ty alternativy uvádím pouze proto, že autorka píše sama o tom, že raději volí alternativu. Nicméně, pokud byste nebyla až tak zaujatá proti mě - ty urážky a nadávky z vaší strany jsou již odpuštěny
- nepotřebuji „udržovat vlákna“ která by mě zatěžovala - tak v příspěvku nejprve píšu, že řešením by byl vhodný terapeut. Vhodný proto, že ne každý terapeut je dobrý - zkušenost blízkých osob. Hezký den.
Příspěvek upraven 20.12.23 v 12:59
Ano, máte to jen v hlavě. Je dobře, že si to vůbec připouštíte. Už nic negooglete, tam si něco, co sedí, najde úplně každý.