Vsugerace nemoci / hypochondrie ?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
15
20.12.23 09:47

Hezký den holky

Ahojky holky, již nějakou dobu řeším problém - měla jsem podezření v MÉ HLAVĚ na nevyléčitelnou nemoc. Nemoc jsem si vzala strašně do hlavy ( dokonce se mi o tom i zdají sny ) a celé dny googlila. Všechny příznaky na mě seděli. Vše s negativním výsledkem, ale příznaky se mi dějí pořád. Chtěla jsem se zeptat je možné si nemoc vsugerovat a s ní i všechny příznaky? Terapii u psych. mám již domluvené, jen mi nejde do hlavy, že tohle by fakt mozek uměl? 8o Dříve jsem trpěla na panické ataky úzkosti, které se ale mnoho let již neukázali, a vše jsem zvládla bez léků a sama. Děkuji moc a hezký předvánoční čas :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2284
20.12.23 10:25

@anetkaanet Tak co znám z diskusí především s MUDr. Hnízdilem, ale nejen s ním, řada nemocí je somatizace života. A ano, mozek to umí. Na druhou stranu umí i uzdravovat, tedy síla myšlenky, vz třeba Aneta Moorjani a její kniha „Musela jsem zemřít. Lékaři pro to nemají vysvětlení a říkají tomu spontánní uzdravení. Řešením by byl asi kvalitní terapeut, který by uměl najít v mysli hluboko uložené zážitky, traumata a křivdy z dětství a tyto bloky, které problémy podvědomně spouštějí uměl odstranit. Tuším že něco takového dělá Miroslav Vojáček - tzv "kvantové opravy“, případně by mohla pomoci i kraniosakrální terapie. Bohužel oboje není hrazeno pojišťovnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
20.12.23 10:38

@LadaSva děkuji za vaší odpověď.
Bohužel nevím, co mi toto spouští. Z dětství nemám absolutně žádné problémy.
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2284
20.12.23 10:44
@anetkaanet píše:
@LadaSva děkuji za vaší odpověď.
Bohužel nevím, co mi toto spouští. Z dětství nemám absolutně žádné problémy.
Děkuji.

To může být i nějaké slovo, věta z dětství, na co si už nepamatujete a mohlo to být tehdy i dobře míněné, je to velice složité.
Každopádně doporučuji přestat dohledávat informace na internetu, pak si můžete vsugerovat i ty příznaky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27597
20.12.23 10:47

U mě příznaky vážné nemoci vyvolali obyčejné léky na absolutně něco jiného měla jse zvýšené hodnoty, takže jsem prošla kolečko co ty a několikrát nic se nenašlo, ale příznaky pořád byli až v Praze na Karláku je napadlo vysadit léky co jsem brala léta a hup bylo po příznacích

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
20.12.23 11:04

@LadaSva to se právě u mě stalo. Já nemám žádný problém v životě. Vše je v normálu. Jen jsem si přečetla všechny příznaky na internetu a teď je prostě cítím na sobě. To byla moje otázka. Zda je mozek schopný příznaky nemoci nasimulovat. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
20.12.23 11:09

@anetkaanet

zakladatelko ano, vždyt sama píšete že jste měla úzkosti a panické ataky

a ne jen měla, úzkosti máte pořád, neléčené, nevyřešené a ano, hlava skutečně toto všechno může dělat a podle toho co píšete, ve vašem případě i dělá

takže léčba psychiky, obíhání dalších a dalších vyšetření vám nijak nepomůže, musít začít léčbu psychiky, psychoterapii a možná budou potřeba časem i léky

píšete „zvládla jsem to bez léků " no evidentně nezvládla…takových jako vy je mnoho, není to žádná ostuda, prostě "jen“ nemoc

@LadaSva

Vojáček žádné „kvantové opravy“ nedělá, prosím, nepropagujte zde podvodníka

je to obyčejný prachsprostý podvodník a šarlatán, není vzdělaný, nemá ani atestaci a doktora reálně dělat není schopný, za to je schopný líbivých keců a umí se prodat, to je celé jeho " umění "

žádné „kvantové opravy“ fakt nedělá, jen tahá z lidí prachy, to je celé…

prosím nedoporučujte úzkostným lidem podvodníky a lháře, můžete je velmi poškodit…
:nevim: nejen tím že přijdou o spousty peněz / zbytečně /

:nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
20.12.23 11:11
@anetkaanet píše:
Běhám od srpna po doktorech - neurologie ( potřebná vyšetření), krevní obrazy, štítná žláza, sona, CT vyšetření, magnety, oční a podobně. Vše s negativním výsledkem, ale příznaky se mi dějí pořád. Chtěla jsem se zeptat je možné si nemoc vsugerovat a s ní i všechny příznaky? Terapii u psych. mám již domluvené, jen mi nejde do hlavy, že tohle by fakt mozek uměl? 8o Dříve jsem trpěla na panické ataky úzkosti, které se ale mnoho let již neukázali, a vše jsem zvládla bez léků a sama. Děkuji moc a hezký předvánoční čas :srdce: :kytka:

já už jsem si vás zde někdy na podzim všimla, ale nepamatuji blíže, ale jevíte se jako těžká úzkostná porucha…úzkosti ne že se " mnoho let neukázaly" ale naopak, máte je velmi rozjeté a přestáváte to zvládat

psychoterapie ihned, a to pořádná, a je možné že budete potřebovat k tomu i léky na úzkosti…hlavně si nedělejte mentální blok " léky nikdy", pak budete zbytečně trpět roky a roky…naprosto zbytečně

více na dálku nejde, je to popravdě na vás.-…na tom jak se k tomu postavíte a zda se SKUTEČNĚ budete chtít vyléčit

odbornou pomoc potřebujete, z toho se vlastníma silama pravděpodobně nevymotáte…

Příspěvek upraven 20.12.23 v 11:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Charlotti
20.12.23 11:13

Vsugerace? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
13010
20.12.23 11:14
@anetkaanet píše:
@LadaSva to se právě u mě stalo. Já nemám žádný problém v životě. Vše je v normálu. Jen jsem si přečetla všechny příznaky na internetu a teď je prostě cítím na sobě. To byla moje otázka. Zda je mozek schopný příznaky nemoci nasimulovat. :dance:

ano, skutečně je

je to divný, ale fakt je toho schopen, dělá to psychika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2284
20.12.23 12:50

@Borrealis No, to je celkem váš problém, jak toho koho vidíte a jaký je na to váš názor, protože je to pouze a jenom váš názor. A moje zkušenost se trochu liší. Vojáček je uveden jako jedna z možnsotí a je na každém, pro co se rozhodne. A když už jste u těch peněz, ono kolikrát klasické léčba také není nic levného. To je zase moje zkušenost a o řešení vedlejších účinků ani nemluvě.
Nicméně nepopírám, že psychické problémy je třeba řešit. A bohužel někdy jsou způsobeny i problémy s hladinami hormonů, které bohužel mohou způsobit i některé medikamenty, ovšem tato možnost psychických problémů je stále pomíjena. Ty alternativy uvádím pouze proto, že autorka píše sama o tom, že raději volí alternativu. Nicméně, pokud byste nebyla až tak zaujatá proti mě - ty urážky a nadávky z vaší strany jsou již odpuštěny :) - nepotřebuji „udržovat vlákna“ která by mě zatěžovala - tak v příspěvku nejprve píšu, že řešením by byl vhodný terapeut. Vhodný proto, že ne každý terapeut je dobrý - zkušenost blízkých osob. Hezký den.

Příspěvek upraven 20.12.23 v 12:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24621
20.12.23 12:53

Ano, máte to jen v hlavě. Je dobře, že si to vůbec připouštíte. Už nic negooglete, tam si něco, co sedí, najde úplně každý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí