Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, manžel bude dceři vyrábět dětskou kuchyňku a já mám na starost výbavu kuchyňky, poraďte bez čeho se vaše malé kuchařky neobejdou. Já bych dcerce chtěla pořídit, spíš kopie opravdového náčiní, nemám ráda zrůžovělé konvice atak… Jenže jsem po tom právě koukala na netu a zdá se mi to všechno strašně maličký. Až úplně tiťěrný - dětská konvice 14 cm, má někdo větší?
Na nádobíčko do ikei, já tam miluju ty jejich doplňky, i to jídlo látkové je úžasné, malá si s tím hraje nejvíc. no a na to ostatní, třeba konvice, mixér atd. jsou různé velikosti!! stačí se podívat někde v hračkářství, hodně u nás jede imitace dolce gusto, malá pořád vaří kafčo:-)
Ikeu mám hooodně daleko, bydlím na šumavě, škoda, že nemaj eshop
@AstraG
Tak jsem šla schválně změřit a malá /5let/ má tu konvici jen něco málo přes 14 cm a v reálu to tedy není zas tak malé i když na fotce to vypadá. Já bych řekla tak akorát do dětské ruky, má k tomu ještě kávovar, toustovač a mixér /zn. PLAY HOME/
Našla jsem odkaz na tu konvici:
http://www.brumla-detem.cz/…nvice/p-2081
Je to krásně zpracované a s reálnými zvuky, a za myslím dobrou cenu.
@AstraG Dcerka dostala kuchyňku teď k 2. narozeninám a nádobíčko už dřív k svátku… Nádobíčko má obyč. plast - nějak jsme to neřešili (nakonec je ale super - sice není krásné, ale velikost akorát), že kdyžtak pak pořídíme lepší a toto bude mít na písek třeba… Ale jinak má topinkovač a kávovar, ale stejně se jí to do kuchyňky nevejde… Pak jsme jí koupili pizza set a ten ji dost bavil - krájela pizzu, jsou v něm hranolky, špagety, zmrzlina, teď ještě dostala cupcakes a to ji teda taky baví a krájecí zeleninu - to je taky super ![]()
@AstraG Zkus pohledat na mimibazaru, pár mamin tam nabízí, že ti v Ikea nakoupí a s malou přirážkou to pošlou poštou.
My teda máme jen to jejich „plyšové“ jídlo, je super.
@AstraG určitě tam někdo jezdí a na mmb jsou holky co dělají nákupy v ikei a pak to prodávají na netu.
Taky doporučuji nádobí z Ikea, je totiž i funkční
Jakože jde v něm i doopravdy vařit, plech dát do trouby apod.
Určitě doporučuji konvičku, kam můžeš nalít teplý čaj, děcka si s tím rády hrají, holky si dělají dýchánky
, nachystají si sušenky na talířky a rozlévají si čaj až tam nic není a takhle se to několikrát opakuje, takže o pitný režim je postaráno
. Nejlépe tedy keramický set.
Naopak mi přijdou trochu zbytečné elektronické plastové mini spotřebiče. Je to sice vcelku hezké, vydává to zvuky apod., ale velmi brzo si s tím přestanou hrát. Nějaký jeden dva kousky proč ne, třeba mikrovlnku, mixér, ale jinak bych se na to vybodla. V poměru cena/funkce to nemá takový efekt.
My vyráběli taky kuchyňku a nejvíc si vyblbne, když jí do „dřezu“ naliju vodu a může si umýt nádobí, nebo jak píšu s tím čajem plus tam má schované aji svoje normální jídlo jako müsli nebo křupavé chleby nebo chlorellu (má několikrát za den zelenou pusu
) a může se o svačinkách sama obsloužit, to jí vyhovuje. Ale je fakt, že některý děcka tohle zase nemusí moc bavit ![]()
Příspěvek upraven 14.09.14 v 21:49
Jo a jak čtu to krájecí jídlo, buď třeba ta pizza nebo jsou jsou různé sady, tak to je u nás taky vcelku vděčné.
Díky za tipy
@kubee krásná kuchyňka, něco takového se snad podaří i mému muži ![]()
@AstraG píše:
Díky za tipy
@kubee krásná kuchyňka, něco takového se snad podaří i mému muži
Děkuji, ať se zadaří
Základ naší jsou 2 staré noční stolky a 2 lékárničky.