Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravim vsechny rodice i prarodice. Pomalu zacinam nakupovat darky k vanocum a zajimalo by me, zda nemate nekdo zkusenost s hrou Hexeto a Barevny kod. Jsou to zajimave hry na logiku ovsem ne nejlevnejsi a tak se stale nemuzu rozhodnout pro kterou. Piste prosim pro i proti, cokoliv vas nadchlo ci naopak. Predem dekuji
.
Barevný kód je klasická hra od Mindok, pro jednoho, nevím, mám jejich hry moc ráda, ale stačí mít doma 2 - 3, pak už mi to přijde vše na jedno brdo. Udělala jsem všechny úkoly a tím pádem bych neměla touhu vytahovat hru znvou (měli teď v létě kamarádi, nemáme tuto konkrétně doma). Hexeto se mi líbí mnohem víc, mám ji taky v plánu, může to hrát i víc lidí, je tam víc možností, mohou se zapojit i menší děti, pokud jim přizpůsobíš pravidla, takže kdybych měla volit mezi těmito, Hexeto rozhodně vyhrává. Jen mě štve, že je tak drahé…
Máme doma hexeto a přijde mi to jako dobrá hra. Je ale pravda, že to není jedna z těch, co taháme často. Jako nová bavila, ale kluky už teď tolik netáhne…To je ale asi spíš chyba v nich. Já bych ho hrála klidně častěji - mně se líbí.