Výbava do lékárničky pro novorozence

Anonymní
27.12.24 11:31

Vybava do lekarnicky pro novorozence

Co prosim koupit jako zakladni vybavu do lekarnicky pro novorozence? Zarazi me treba odsavacka hlenu, rektalni rourka :roll: Vazne to vse potrebuji? Dale ktere leky apod.? Rada bych se zaroven vyvarovala pulnocnim vyjezdum do pohotovostni lekarny, kdyz se bude neco dit…

Jo a ta odsavacka hlenu - nestaci mit takovou tu mackaci s balonkem? Vazne je nutna ta na vysavac?

Dekuji za rady vsem zkusenym :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16228
27.12.24 11:33
@Anonymní píše: Více

Já měla obyčejnou ústní, která šla i na vysavac. Využila jsem párkrát a tu ústní. Takže za mě je to základ. K tomu nějaký Paralen. Rektální rourku jsme dostali v porodnici na DOD. Nejsem ale zastánce, takže jsem nikdy nevyuzila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
27.12.24 11:35

Za mě Paralen, Nurofen, teploměr, odsávačka na rýmu na vysavač. Ta balonkova mi nevyhovovala - bylo to zdlouhavé a neefektivní. Rektální rourku jsem nepotřebovala.

• Citovat
  • Upravit
4477
27.12.24 11:57

Čípky - Nurofen, Panadol
Libenar - před a po odsávání, ať není vysušená sliznice
Odsávačka - na vysavač je za mě lepší, je s tím méně práce a lépe to hleny vytáhne. Je lepší jí mít, protože dcera byla nemocná už ve 3 týdnech věku a to se pak v noci blbě shání. Manžel musel jet k mé kamarádce.
Bezkontaktní teploměr - alespoň když budeš potřebovat orientačně změřit, jak na tom dítě je.
Rourku jsem potřebovala asi necelý týden asi v necelých 2 měsících věku dcery
A jinak jsem vše pak do kupovala podle potřeby. Možná nějakou dezinfekci na pupík a kterou použiješ pak pro dítě, tak i třeba pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
27.12.24 12:42

Odsávačku rozhodně na vysavač, využili jsme často…fyziologický roztok do nosu libenar, kup čípky na teplotu, teploměr mám Hartmann baby bezdotykový na čelo a vyhovuje nám, probiotika, kapičky na bolavé bříško, nahřívací polštářek, přírodní krém na zadeček, hlavně ne ty chemické bepantheny nebo sudocreamy, to jsou kejdy…koukni na Weleda, kii-baa, purity vision…

Příspěvek upraven 27.12.24 v 12:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.24 12:44

Paralen, teploměr, rourka, espumisan, fenyklový čaj, nůžky, něco na pupečník… Lepší být připravena než zaskočená :nevim:
No a krém na opruzeniny. Teď na zimu možná ještě nějaký proti chladu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
11810
27.12.24 13:09

Ještě bych přidala masážní emulzí na uvolnění bříška: Pupík, ten se rozhodně neztratí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14591
27.12.24 14:36

@Vladusxx u nas se to ztratilo úplně, od někoho jsem to dostala a vyhazovala nedávno neotevrene a prošlé😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76450
27.12.24 14:42

Nikdy jsem nepoužila ani nekoupila odsavačku na vysavač ani rektální rourku, masážní krém na pupík také ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14591
27.12.24 14:44

Jinak odsavacka hlenu je nutnost, malé miminko neumí v případě potreby dýchat ústy a mohlo by se hleny udusit. Balonkova je k nicemu, já mám nejraději tu ústní (respektive měla jsem tu na vysavač, ale nakonec jsem to odsavala skrze to ústy, nechtělo se mi uprostřed noci saskovat v byte s vysavacem a vzbudit tím další děti a třeba i sousedy, že).

Dále bych koupila i nějaký sprej nebo kapky do nosu pro novorozence prave kvůli té možné ryme, to se hodi mít po ruce, třeba Nasivin. Nějaké kapky a sirupky na bříško jsou zbytné, stejně jako rektální rourka, tak to bych už po zkušenostech nekupovala predem.

Pak bych vzala sudocrem nebo bepanthen na zadeček, nebo klidně oboje, to se hodi, teploměr na měření tělesné teploty, gazove čtverečky a líh na pupík a to je vlastně vše. Od tři měsíců pak Nurofen proti horečce, pro mladší nevím, co se používá. To jsem prave radši s mimcem nikam moc nejezdila, aby něco nechytlo.

Fenistil gel asi doma mas i pro sebe, jinak bych ho vzala taky, kdyby mimco něco postipalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí