Zdravý spánek novorozence

40
23.12.24 08:19

Zdravý spánek novorozence

Aktuálně řeším, co pořídit dítěti na spaní. Moc se mi nelíbí ty instagramové fotky kde je mimi zastlané do polštářů a dalších blbin. Takže jsem spíše koukala na doporučení od pediatrů apod. aby to bylo bezpečné a dítě se zdravě rozvíjelo. Už máme:

• monitor dechu babysence 7 a videochůvičku (nové)
  • přístavnou novorozeneckou postýlku s nastavitelnou výškou a bez jedné bočnice 50×90 (bazar)
  • matraci Traumeland Brise 50×90 (novou)

Původně jsem zvažovala i klasický placatý tenký mantinel co se přivazuje na šprušle (aby nekousala tyčky, nemydlila se o ně do hlavičky i kvůli větrání) - ale někteří nedoporučují ani ten, kvůli SIDS a riziku udušení - což mě původně vůbec nenapadlo, že by se i u těchto tenkých placatých mohlo stát :/

No a největší dilema mám teď z toho, co na spaní. Roční klouček, kterého jsem hlídala, spal v prázdné postýlce a spacím pytli a jako zabitý. Ostatní maminky ale hodně píšou, že na ten úplný začátek byla nejlepší zavinovačka. A také že ty moderní rychlo se neosvedčily, ale naopak byla super klasika se 3 šňůrkami. Někdo zase fakt utahuje (wrap, burrito)… vážně nevím. Taky toho nechci nakoupit mraky za tisíce abych pak zjistila, že to malá vůbec nechce :D
Tak zvažuju že koupím pár “vzorků” na vinted jen na vyzkoušení, a finální verzi novou až v šestinedělí dle výběru malé.
Také váhám jaký TOG. Ráda bych něco na věk 0-6 měsíců a rodit se bude cca 3.3. Tak asi jedničku? V dubnu-květnu se pak stěhujeme do domu s klimatizací, tak asi nějaký univerzál co není letní ani zimní?

• Bazarové věci většinou kupuji jen to, co je hygienicky ok a není přímo na kůži - což třeba ty zavinovačky a pytle nejdou, ale zase si říkám že to mohlo být pročůrané a tím pádem se mi do toho úplně nechce - ale jako vzorky na vyzkoušení snad OK

Také mě zajímá, jestli máte třeba víc spacích věcí dle toho kdy a kde spinká: jestli třeba do postýlky pytel/klasickou 3 sňůrkovou zavinovačku, ale třeba na to přenášení přes den, kojení a do kočárku třeba tu “pevnejší” rychlozavinovačku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
23.12.24 08:24

Zavinovačku doporučuji od Litlle Angel, Outlast, dítě se v ní nepřehreje.
Do kočárku dávám bez zavinovačky jen tak do fusaku.

Škoda te video chuvičky, lepší je kamera můžeš pak sledovat na mobilu, tabletu, neřešíš dosah.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.12.24 08:30

Zavinovačky mi šila mamka takové hezké na šňůrky, používané max první tři měsíce a spíše do kočárku, byly to zimní děti…přes den spaly na volno u prsa, v autě nebo v kočárku…na noc první dcera občas spala v postýlce v zavinovačce a v hnízdečku…druhá dcera je nedonošená, chtěla jsem ji vynahradit čas v inkubátoru, kdy jsem za ní chodila po 3h na hodinu, spala se mnou v posteli a spíme spolu doteď, má 15m a často se mnou spí obě, starší je nejčastěji u muže…u obou monitor používaný asi tak první dva měsíce, kdy ještě přes den občas spaly v postýlce…

• Citovat
  • Upravit
738
23.12.24 08:33

Měla jsem dvě pevnější zavinovačky, ale nezavinovala jsem. Bylo to jako takový praktičtější spací pytel, nemusela jsem provlékat ruce, jen rozvázala, přebalila, nakojila, spící položila, zavázala, spala dál. Přes den se mi v tom lépe nosily, zejména, pokud jsem druhou rukou něco dělala (vařila atd.) Postýlku jsem měla komplet prázdnou, starší v ní spala, mladší skoro vůbec, vyžadovala tulit. Mladší je také březnová. Dávala jsem ji v zavinovačce i do kočárku. Když bylo potřeba někam jít, jen jsem ji v tom přendala, případně dala deku, pokud bylo chladno, pokud už teplo, tak jsem zavinovačku rozvázala. Kolem třech měsíců ze zavinovačky obě vyrostly a přešly jsme na pytel, celoroční. V létě bez. Spí v tom dodnes, je jim 3 a 4 :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
23.12.24 18:57

Moc děkuji za tipy 0:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie