Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, chci se zeptat co bych si mela (mohla) koupit za veci kdyz plne kojim. Chtela bych elektrickou odsavacku, mleka mam dost, az moc obcas by se hodila nejen na mleko do zasoby, ale kdyz se vice naliji prsa. Kterou doporucite? Libi se mi Medela. Jsou i dal nejake vychytavky? Nejake treba i vyzivove doplnky pro matku, co na prdiky?
Odsavacku mléka, mám medela harmony ta je ruční na občasné odsávání stačí, jinak je lepší elektrická, kojící podprsenku, vložky do podprsenky, kojící polštář, na prdiky dávám laktobacilky od swissu ![]()
Já jsem pila jeno kojící čaje
Podprdy kojící jsem nenosila, vložky do podprdy jen v porodnici, odsávačku jsem neměla, nepotřebovala, Polstář taky ne
Zase bych kupovala podle potřeby jen když to budeš potřebovat
Ahoj, mám ruční odsávačku MEdela Harmony, běžně neodsávám, ale už se hodila. A kojící podprsenku.
Vložky do podprsenky nepoužívám (u prní jen asi 2 měsíce a měla jsem látkové), kojícího polštáře jsem se teď zbavovala.
Jiank mám Sab pro jistotu a dávala jsem Laktbacílky, ale malá prdí pěkně, tak už nemám.
Mám prsa
. Odsávačku nemám a nedoporučuju, zkusila jsem. Děs. Kojící podprseknku ano, nebo stačí taková ta sportovní. Polštář a jiné vymoženosti nemám.
Výbava kojící matky? Plena na přehození přes rameno, aby nebylo venku vidět prso při kojení, zpočátku vložky do podprsenky, spousta pití (měla jsem pořád žízeň) a tatranky ![]()
@pikola odsávačku jsem zatím nepoužila, kojící podprsenku nepoužívám, používám vložky do podrsenky, jinak bych byla pořád mokrá
kojící polštář mi je taky na nic. piju caro a kojící čaj nebo fenyklový čaj nebo instantní čaj od hippu.
No kojici polstar mam, podprdy taky (musim, hrozne mi narostly prsa), vlozky jsem zatim zkusila Nuk a Chicco. Nejsou nejake neviditelne, myslim tenci nez ty bezne tluste kolace? Na ven mezi lidi
neni nevo co by se nalepilo na triko. misto podrdy na noc? Hrozne me to stve jake mam bez pradla a vlozek kolace na pyzamu ![]()
A jeste jak si pamatovat z ktereho prsa jsem kojila? Nebo kojit z obou najednou?
@pikola já kojím z jednoho, ale většinou si nepamatuju ze kterého ![]()
Ještě mě napadá - kojím už 3/4 roku a začaly mě dost bolet zuby, zubař mi doporučil kalcium rozpustné tablety, škoda že jsem je nebrala už dřív… Tak to doporučuju já ![]()
@pikola píše:
No kojici polstar mam, podprdy taky (musim, hrozne mi narostly prsa), vlozky jsem zatim zkusila Nuk a Chicco. Nejsou nejake neviditelne, myslim tenci nez ty bezne tluste kolace? Na ven mezi lidineni nevo co by se nalepilo na triko. misto podrdy na noc? Hrozne me to stve jake mam bez pradla a vlozek kolace na pyzamu
A jeste jak si pamatovat z ktereho prsa jsem kojila? Nebo kojit z obou najednou?
Poznáš to uplně jednoduše Šáhneš si na ně a který je tvrdší a prostě víc napuštěný z toho koj
![]()
Ze začátku jsem měla na ruce náramek a přendavala podle prsa, z kterého jsem kojila, pak už to bylo poznat pohmatem - prso bylo vycucnutý ![]()
Kojila sem 10,5mesice, odaavacku manualni Avent isis na obcasne odsati uplne stacila, kojici podprsenky, prsni vlozky, mliko minteklo furt i v noci, kojo caj a homeo na podporu kojeni, kojici polstar sem vubec nepouzivala
Já když jsem kojila jen z jednoho prsa, tak mi kámoška poradila, abych si na ruku dala náramek. Ten jsem si po kojení přehodila abych věděla z jakého budu kojit potom
jinak polštář jsem měla a nepoužívala, a odsávačku jenom ruční a myslím že stačila. Jinak na prdíky jsme dávali Espumisan
třeba ty Sab nám vůbec nepomáhaly… ![]()