Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, prosím o rady.. mam 6 týdenního Adámka. Když kojim tak Adámek max. 5 minut bumba a pak začně dudak jak dudlíka, tak mu to po chvilce vezmu. Jenže hned začně řvát a je protivnej, že má hlad, tak mu to dám znova, ale jen co mu to dám začne zase jenom dudak a vztekat se. Tak mu to vezmu a zase to samí, tak mu dám z druhýho prsa a to začně pít ale zase jenom na max. 5 minut.. a pořád dokola a dokola.. tohle není přece možný..:( přemýšlím že bych začala přikrmovat ale zase co se narodil tak měl 3400g pouštěly nas s váhou 3200g a ted mame 4800g takže je vidět že nabíra dost. Ale nemam doma váhu a vážíme jenom u Dr. ale nevím.. třeba mu váha nemusí moc rust až tento týden. Prosím poradí mi někdo..??
![]()
To vypadá na růstový spurt, vydrž. Při kojení párkrát prostřídej prsa, pak konec. Je možný, že bude chtít pít třeba každou hodinu, to je při spurtu normální. Za pár dní to přejde, neboj ![]()
@poppaea píše:
To vypadá na růstový spurt, vydrž. Při kojení párkrát prostřídej prsa, pak konec. Je možný, že bude chtít pít třeba každou hodinu, to je při spurtu normální. Za pár dní to přejde, neboj
No je ale fakt že dřív to vubec nedělal.. a v noci i ted vydrží i 4 hodiny. Ale pak už se budí po dvou hodinách no.. ja doufám že to tedy brzo přejde. Jelikož mě z toho už hrozně bolej bradavky..jak to porád střídám ![]()
@Sofieee pro mě to bylo naprosto normální. Chvíli pil, pak jen dudlal /mmchdm, taky Adámek
/. Neřeš to, přikládej, vydrž, ono se to zase upraví.
No nevím jestli máš málo mlíčka, ale naše malá to dělala taky. Mně spíš přišlo že se vzteká, že je líná sát tak jen podudlává, asi by chtěla aby to teklo samo ale to bohužel nešlo. Začala s tím kolem druhého měsíce a vydrželo jí to tedy dost dlouho. Někdy tedy papala pěkně, ale měla i období že při každém kojení ječela, pak chvilku zase pila pak zase ječela až z toho usnula. Kojit někde na návštěvě nebo tak bylo za trest, všichni koukali co se děje že tak zuří a ječí
no a ona se prostě jen rozčilovala
Myslím, že pokud prospívá (dá se to určit i podle pomočených plen, říká se cca 6 plně promočených plen denně) a pěkně přibírá mlíčkem to nebude.
@Sofieee to se podá
prostě dávej prso, jak chce, spraví se to. Příkrm nedávej, příbytky na váze má Adámek víc jak nadprůměrné, tak se tím fakt nestresuj ![]()
@Sofieee je to jen relativni nedostatek diky rustovemu spurtu. Vydrz jeste vas ceka na 3 a 6 m. Soustred se ted par dni jenom na nej. Hodne pij zdrave jez a hlavne koj jak si rekne. Behem par dni to bude zase dobre ![]()
Prostě mu to prso neber
však on ví, co dělá, vzdyt tim podudláváním tu laktaci také stimuluje…věř prckovi a jeho instinktum
ono se to zas upravi a na dudlika se, prosim te, vyprdni!!! ![]()
Holky děkuji, už jste mě uklidnily..:) Udělám to přesně jak říkáte..
DĚKUJU ![]()
@Sofieee
a ještě poradím na bolavé bradavky po každém kojení hodně větrat(prostě chodit treba v rozhalene kosili apod.) a mazat bepanthenem. pred kojenim se bepanten nemusi omyvat, staci ho otrit, ja si mazala bepanthenem bradavky snad cele prvni 2,5 mesice a ted uz vubec (male je 6mes, plne kojena).na ty prvni mesice strasne rada vzpomonam, dcera mi vždy u kojení (nebo odříhávání usnula) a já trávila relaxační hodiny se spící a občas dumlající dcerou u prsa a s internetem v notebooku
krásná doba…
![]()
@zolycka píše:
@Sofieee![]()
a ještě poradím na bolavé bradavky po každém kojení hodně větrat(prostě chodit treba v rozhalene kosili apod.) a mazat bepanthenem. pred kojenim se bepanten nemusi omyvat, staci ho otrit, ja si mazala bepanthenem bradavky snad cele prvni 2,5 mesice a ted uz vubec (male je 6mes, plne kojena).na ty prvni mesice strasne rada vzpomonam, dcera mi vždy u kojení (nebo odříhávání usnula) a já trávila relaxační hodiny se spící a občas dumlající dcerou u prsa a s internetem v notebooku
krásná doba…
![]()
![]()
@Bekyn
kdyby za 10minut
kojení v klasické poloze v sedě, jen když má fakt HLAD, jinak v leže na boku a mrská rukama a nejzazší fáze je že leží na zádech, já nad ní sklonena v totalne nepohodlny pozici sice pije ale mrska rukama, nohama, očičkama sleduje vše okolo
na delší procházky s sebou beru kempingovou deku
je to s nima sranda ![]()
no tak ta Ti teda dává
My to naštěstí stále zvládáme v sedě. Ale taky mrská vším čím jde
jsou to miláááčkové ![]()
Řekla bych že je lenoch
je d§ležité jestli přibírá. Vdrž! V nejhorším si můžeš mlíčko odsávat a dávat z lahvičky
Tak jsem skončila já s naším Adámkem. Ten ale měl zdravotní problémy, je malinkej a nemá sílu sát sám. Bála jsem se že přídu o mlíko ale stal se opak.
A nemáš špatnou techniku kojení? Měl by mít pusinku doširoka otevřenou jako když zívá a v pusince by měl mít i část dvorce, takhle si ty bradavky zachvíli odrovnáš. Možná už nechce pít déle, protože když jen,,dudá,, bradavky, tak mu neteče tolik mlíčka a dá mu to hodně práce, tak ho to přestane bavit. Můj 2měsíční chlapeček to dělal taky, zabralo mi to skoro 2 týdny, než jsem ho naučila pořádně se přisát, i teď mu tlačím na bradičku, aby víc otevřel pusinku, povolí se i tlak na ty bradavky a za pár dní jsem byla bez bolesti.