Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, prosím o radu. Chci koupit látkové prsní vložky, jen nevím jaké a kolik je jich třeba. Moc děkuji za rady.
![]()
Já mám od Farlinu, ale yslím že na tom nezáleží. Prodávají je po 3 párech, což stačí, když si je hned po použití vypereš ručně. Ovšem já jich docela dost ztratila, takže po 4 měsících jsem musela dokoupit další šestici, a to mi stačilo, a stačí, používám je doteĎ, poslední dobou už je neztrácám naštěstí
to byla fakt lahůdka, na výletě mi někde vypadl, a za chvíli krásné kolečko na triku, léto, paráda
![]()
Já koupila 4 páry anavy a šlo to. Přepírala jsem ručně, případně házela do pračky, když jsem šla zrovna něco prát. Akorát jsem je kupovala až na druhé dítě a při prvním si myslím, že by mi to ani nestačilo, tam mi mlíko teklo furt (ze začátku). Beztak doporučuju jednu krabičku těch jednorázových do porodnice.
Měla jsem Avent, ale látka mi příjemná nebyla, takže jsem je použila párkrát.
@pusina1 měla jsem Avent 6 ks, ale látka mi vůbec nevyhovovala. Teklo mi opravdu velké množství mléka a jiné než ty papírové Avent co dělají gel to nepobrali ![]()
Tak mně to teda látkové nepobraly, hned protekly, to obyčejné z DM papírovky byly pro mě lepší.
@pusina1 Já koupila na branakdetem.cz ty nejlevnější, co měli a super. Ale u první jsem je používala 2 měsíce, teď u druhé vůbec. Kapička doma na triku mi nevadí (stává se mi to, když nemám podprsenku) a venku se mi to ještě nestalo. Ale jak psal někdo výše, větší uniky asi látkovka nezachytí.
Jo a měla jsem 5 párů, ale používala pořád dokola jen 3 - jeden na sobě, druhý schnul a třetí byl suchý připravený na používaní - měla jsem je vždycky celý den.
Děkuji za odpovědi, někde tady v diskuzi jsem se dočetla že jednorázovky jsou na prd.Tak ted jsem z toho jelen
![]()
@pusina1 tak zkus obojí a uvidíš. na menší unik se vyplatí, ale větší prostě nedají. rozhodně to podle mě není do porodky kde se laktace rozjíždí ![]()
Jednorázovky za mě super, Avent dobrý, Chicco taky, Medela děsná, nejlepší z DM ![]()