Poradíte prosím s kojením?

696
28.8.13 18:31

Poradíte prosím s kojením..?

Zdravím maminky, tak jsem si myslela a doufala, ze u druhého ditka budu uz ostrilenejsi a ono zase bojujeme :,(, tedy aspoň me se zda, prosim tedy o par rad. Maly se narodil 21/8 ve stredu, v patek se mi nalily prsa, tak jsem vždy před kojenim nahrala a pila horky caj, popr. rozmasirovala ve sprse. V porodnici relativne vse ok, i když maly se tak prapodivne prisava, neotvira tak moc pusinku, jak to delal prvorozeny. (Techniku pry mame spravnou, ale i presto me první prisati vždy boli jak cert a dnes jsem si vsimla, ze na levem prsu mam malinkou ragadku - no dokojím, namazu MM a necham vetrat, popr. mazu purelanem a koupila jsem si takove chladive gel. polštářky multi-mam, co mi dali vzorky v porodce vzorky, pomáhalo to). No a v nedeli nas pustili domu a od pondělí mam pocit, teda ne pocit, vůbec se mi uz nenalily ty prsa.. :( Maleho teda kojim vždy z jednoho prsa, max necham dopit z druhého. předtím pil za cca 15 min a ted z toho levého (kde mam pocit, ze mam méně mleka, pije i 30min)..Tak jsem zacala po kazdem kojeni z toho prvního nabidnuteho prsa odstrikavat - vždy 10 min. nic neodsaju, teda jako par kapek, ale beru to jako stimul. Taky mi prijde, ze to mleko po dokojeni je takove jakoby do oranzova smetanova nebo jak to popsat. to znamena, ze to je jakoby to zadni..?Ptz před kojenim je jakoby bile pruhledne..proste když se napije z toho levého, tak jakoby i hned po dokojeni hleda.. :?
a ještě par dotazu:

• nabidly byste dudlik..?
  • maly ma hodne pomocenych plin, ale pokakanych - no je tam te vajeciny jakobymalo..nebo se mi aspoň zda..je to známka mala mleka..?
  • kojo caj piju ve velkem a obecne hodne tekutin

snad jsem nezapomněla zminit vse, co jsem chtěla. Prominte, myslela jsem, jak to ted nezvladnu, nactene mam cele kojeni net a prest mi to zase pripada jako alchymie :lol:
dekuji vsem za odpovedi.

ps.- ještě bych mohla zkusit homeopatika..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3780
28.8.13 18:44

Dudlik klidně. Kakat nemusi třeba 14dní, MM může všechno spálit, hlavně, že čůrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
28.8.13 18:45

Prsa nahřívej před kojením a hlavně se nestresuj!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
28.8.13 18:50

@balenka jojo, to jsem si rikala taky, nestresovat, ale podvedome se tomu nejak nemuzu ubranit.. :oops: přitom vim, ze o nic nejde..v tomto ohledu bych asi chtěla byt chlap, prijde mi, ze ti by to tak neresili jako my zenske.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
28.8.13 18:51

Moje holka jako novorozenec mohla být na prsu 24 hodin denně. To že hledá, bych tedy nepovažovala za znak hladu. Pláče hlady? Nečůrá? Kdy jdete k lékařce? Že by sis dítě orientačně převážila. Jinak hodně pít, zkusit kojící čaje, kojit hodně v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
28.8.13 18:52

@micelinka k dr. jdeme v patek, tak jsem taky hodne zvedava, kolik bude vazit..cura dost, tak snad to bude ok..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
28.8.13 18:54

Muj nazor - je to ok, na odsavani kasli je to zbytecne plytvani casem amlekem
dudlik rozhodne nee
kakani ok kakat musi zatim kazdy den ale nevadi ze trosku
hodne pij je docelajedno co

myslim ze ti ti jde skvele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
28.8.13 19:01

Popisujes neco, co je uplne v poradku. Predni mleko je pruhledne- vodnate, zadni tucne, bile, zlute. Kakat ti miminko skoro nemusi. Prsa se ti pocitove uz tolik nenalevaji, tvori se jen tolik mleka, kolik je potreba a uz ne nadbytek, coz je obvykle po zacatku laktace.
Bud v klidu, je to jak ma byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
28.8.13 19:08

Souhlasím se vším co je tu napsané - já neměla po návratu z porodnice mléko žádné, začínala jsem od nuly a rozkojila jsem se, takže vím, o čem píšeš, měla jsem stejné starosti, ale Tvoje situace je dobrá - mlíko máš, ragády se Ti dělat ze začátku budou, Purelan je na to super, přední a zadní mléko taky poznáš. Miminko koj podle potřeby, klidně i co hodinu, aby se Ti rozjela pěkně laktace. Prsa se Ti časem už nebudou pocitově nalévat, ale to mléko v nich je, tak se neboj a koj a uvidíš, že vše bude OK :-) a kakání nemusí být i několik dní - mateřské mléko je plně vstřebatelné.
pro lepší rozjetí laktace střídej prsa, i několikrát během kojení - mozek tak dostane signál, že je potřeba tvořit víc mléka. Pokud miminku tvoje mléko stačí a nemusíš dokrmovat (ani odstříkaným mlíkem) tak s homeopatikama nezačínej. Dudlík jsem synáčkovi dala až uměl pěkně sát z prsu, pokud ho mimink onepotřebuje tak mu jej zbytečně nenuť, já dala až v 5 týdnech.

• Citovat
  • Upravit
6726
28.8.13 19:26

Myslím, že je vše OK :hug: říkej si, že přiroda a miminko vědí, co dělají a nech to na nich :hug: :hug: naše anetka měla to kakání hoodně vodovaté, taková ta klasická vaječina s kouskama byla snad až po 2.týdnu :)pokud je miminko spokojené, tak „nepátrej, neřeš“ ať si prcek pije jak chce :kytka: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
28.8.13 19:29

A ještě dudlík… u nás jsem dělala dudlík já :srdce: šidítka nechtěla a nechce (je jí 6měs) a mě jako dudlíka často už taky ne :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
28.8.13 19:50

Dudlík prý kazí techniku sání miminka. Nedávej dříve jak po měsíci.

U mě super zabírají homeopatika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1873
28.8.13 20:07

Souhlasím s Lizzy… Líp bych to nenapsala… A neresit, nepatrat… Však si to samo sedne… Já odsavala asi 6 měsíců a bylo to náročný… Ale co bysme pro ta naše zlaticka neudělaly, že? A to mi doktorka řekla, že ať nepočítám, že budu kojit dlouho… Že velká prsa neznamenají hodně mléka… No vidíš a já kojim 10 měsíců a super… Začínala jsem na 20 minut 1 prso, pak 20 druhý, pak dokrm odsatym cca 5 minut a pak dalších 20-30 minut odsávání do zásoby… Teď? 4 min jedno a max 5 minut druhý…

Drž se a ať se daří… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
28.8.13 20:49

Dudlík bych klidně dala, tak malé miminko bude pořád hledat, je to jeho reflex. Já třeba malou kojím i každé dvě hodiny, takže se mi prsa nenalévají a mám problém poznat, kde jsem skončila. Taky pije jakoby míň, jak první. Takže to nemusí být známka málo mlíka - jestli je malý spokojený a přibývá.
No a jak psaly holky, kakat nemusí, hlavně, že čůrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
28.8.13 23:11

Holky, vsem Vam moc dekuji za odpovedi.
Myslite tedy, ze odsavani je zbytecne..?(viz příspěvek cuarantena…)..Pocitove si totiž myslim, ze je to zbytecne - tedy jako ve smyslu ze v prirode by taky nikdo nikde neodsaval. Spis to delam kvůli toho, ze jsem cetla ze by to mělo pomoci.
Taky pak resim, ze malého nakojim, on se tvari pul hodiny spokojene, ja mezitím to prso odsaju a on pak zacne jakoby hledat a ja pak nevim, co mam delat, jestli mu dat napit z toho druhého, nebo se ho snazit uhustat nebo…
A taky tady ještě apadlo, ze homeopatika nezacinat, procpak..?
Ja si rikala, ze hned rano zkusim zacit.
JO a ještě jeden dotaz..U malého mi při kojeni teklo třeba z druhého prsa mleko, ted vůbec nic takového nepozoruju. ale je mozne, ze to bylo třeba az tak v osmi týdnech..
Tak maly je vzhuru, tak utikam..Vsem prozatím moc diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna