Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojte holky, nemáte některá zkušenost s tímto mlíkem? Malej hodně blinká, dávám mu Hipp bio combiotic, hezky po něm kaká, ale s prominutím bleje jak šakal, zkouším zahušťovat Nutritonem, ale nic moc. Koupila jsem Nutrilon AR a nejen, že ho zabetonoval, ale vrátily se mu bolesti bříška, jaký měl na normálním Nutrilonu i Nutrilonu comfortu. Značka Hipp mu vyhovuje, co se bříška týče, tak přemýšlím nad tím AR, ale mám opět obavu ohledně kakání, po tom Nutrilonu AR to bylo hrozný, měl tvrdý bobky, který ze sebe nemohl vytlačit, chudáček, tak nechci, aby to bylo to samý i s tímto AR. Máte některá zkušenost, že by toto mlíčko nebetonovalo a zároveň zlepšilo blinkání?
Ahoj, my jsme s ním krmili dost dlouho a reflux se zlepšil, ovšem má to divnou konsistenci, ale malé to pomohlo. Ze začátku měla zácpu, ale tak za 3, 4 týdny se to zlepšilo. Zkus a udivíš.
@JanulaM A měla zácpu hodně, jakože by plakala při tlačení, nevykadila se sama (jakože bys musela používat rourku), tvrdý bobky apod.?
No tlačila, ale vytlačila i bez rourky
ale záleží jak to sedne tvému dítěti, musíš to vyzkoušet, my jsme byli taky na hippu combiotic a přešli jsme na AR takže jestli dítě snášelo dobře ten combiotic, tak AR by mu mohlo sednout, uvidíš.
@JanulaM píše:
No tlačila, ale vytlačila i bez rourkyale záleží jak to sedne tvému dítěti, musíš to vyzkoušet, my jsme byli taky na hippu combiotic a přešli jsme na AR takže jestli dítě snášelo dobře ten combiotic, tak AR by mu mohlo sednout, uvidíš.
Právě že bio combiotic na bříško super (oproti tomu nutrilonu, po kterým se svíjí v křečích), takže je naděje, že se to zlepší, super, díky moc za odpověď
.
Pokud ma prcek diagnostikovanej reflux, tak bych to zkusila, pokud ne a „jen“ ho drazdi mlicko, zkusila bych jinou znacku a pridala probiotika zvlast ![]()
@Clairisek Reflux nám vyloučili, ale už jsme zkoušeli sunar, nutrilon, bebu, hipp, po všem blinká
, myslím, že na tak malého prcka je to značek až až. Navíc je fuk, jestli dostane míň nebo víc, vždy blinká
. Proto zkoušíme to AR, je to po poradě s dr., protože jsme byli v pátek a vážili ho a zjistili, že přibral za 4 týdny jen 400g, což je v podstatě ještě norma, ale je to celkem málo. Kdežto týden předtím, naše poslední vážení, přibral za týden 450g
, pořád je na stejným mlíku, blinkal i předtím, jako fakt nechápu
, teď teda to blinkání bylo poslední týden víc. Probiotika zvlášť dávám taky, konkrétně BioGaiu.
@Anys tak když je to po poradě s dr. tak to zkus, snad už budete mít klid
enom jestli nemá teď v bříšku až moc těch „dobrých“ bakterií, protože v tom combiotiku jsou už přidaný, ne?
tak aby to nedělalo tu neplechu, no však uvidíš až vyzkoušíte to AR
jinak co si docela mamky chválej tak to obyč Babylove
my teď taky bojujem s výběrem, je to věda vybrat správně a aby sedlo po všech směrech ![]()
@Clairisek Dr. mi právě řekl, ať koupím ten Nutrilon AR a udělalo to řádnou neplechu… Taky jsem přemýšlela nad tím, jestli není malej „přeprobiotikovanej“, ale asi nebude, protože ten Hipp papká už celkem dlouho a fakt docela pohoda. O tom Babylove jsem to slyšela, že je dobrý, jenže to je mlíko z DM nebo z nějakýho podobnýho obchodu a já se do takovýho obchodu nedostanu a nikde jsem to nenašla, že by se to dalo objednat a koupit přes net. Jo vybrat to správný je fakt boj, kdyby toho nebylo aspoň tolik, člověk fakt neví který…
@Anys jj, je z DM jenom, jediný co mě napadá, tak najít stránky kde lidi dovážejí zboží z Německa, tam by ho v nabídce mít mohli ![]()
@JanulaM Prosím tě, mam dotaz
. Už mám doma to AR a na té krabici je psáno, že se to mlíko nechává 7minut odstát. Nechávala jsi to ovždycky odstát? Si nějak nemím představit, že mi dítě řve hlady, ale já čekám 7 minut
.
Jo nechávala, ono to bobtná, když to nenecháš tak to asi nebude mít ten efekt, je to opruz já vím, ale co se dá dělat.
@JanulaM píše:
Jo nechávala, ono to bobtná, když to nenecháš tak to asi nebude mít ten efekt, je to opruz já vím, ale co se dá dělat.
Tak jo, no
. Tak si vždycky prvně nachystám mlíko a pak půjdu přebalit. A nezkoušela jsi, co to udělá, když se to nechá dlouho připravený? Jestli to vybobtná až na kaši, která neproteče savičkou? My když jsme někam jeli, tak jsem si udělala mlíko do termoobalu, ale jestli toto pořád bobtná, tak to nebude reálný.