Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky mam 3 mesicniho chlapecka a ten zacal tak tyden delat to ze kdyz mu dam najist (UM) tak u toho strasne breci, krouti se a vyplivava mi flasku..
nevite cim to muze byt? dekuji.
Náš to dělal a bylo to tím, že to mlíčko nepil teplý, ale vlažnější ![]()
Možná mu to nechutná, nelíbí se mi tvar dudlíku, bolí ho bříško, nebo je mlíčko moc teplé, možností je spousta, skus něco změnit
A dáváte stále to stejné mlíčko na které je zvyklý? Pokud ano a neměnili jste nic, tak možná jak je starší tak jestli mu nevadí, že teče pomalu-vyměnit savičku. My máme dvě flašky každou s jinou savičkou a mlíko mi vypije jen z jedné.
Taky by to mohlo být zoubkama, zkusit před jídlem potřít dásničky. A nebo bříško, náš malý jakmile začne pít, tak se mu „pohnou“ střívka a buď prdí nebo začne kadit a v ten moment plive mlíko a nepije musí se „vytlačit“ a třeba po deseti minutách se k pití vrátí. Nebo ho trápí vzdoušek tak dát odříhnout a pak pokračovat.
Zkus vyzkoušet, důvodů může být více. Mám i zkušenost, že každá krabice UM byť od jedné značky může mít trochu jinou chuť a mláďata se potom vztekají, že mají něco jiného. ![]()
Buď je to horkem, moje malá je březnová a přes léto při teplu jak viděla flašku tak šílela, a nebo začínají bolet dásně a vadí savička, jaké máš flašky? my měli avent a lovi, od toho 3-4. měs. mi malá avent začala bojkotovat, savička byla tvrdší a malou to asi bolelo, takže jsme museli dát jen lovi aby se najedla. a nebo je to mlíkem, nezměnila jsi ho?
Ahoj, chci oživit diskusi. mám strašné bolesti při kojení, prodělala jsem zánět ml. žlázy u jednoho prsa a druhé nestačí. to ze zánětem už nezvládnu dávat, je to ukrutná nesnesitelná bolest v bradavce. bolí mě obě, ale levé zvládnu. jde mi o to, že náš 5m syn nechce žádné um, už jsem vyskoušela kde co. i suplementor, jak mi tady někdo radil, nic se ale nezměnilo. nechce pít nic. včera snědl docela dost kaše ze lžíce, ale pak stejně vyžadoval prsa, je na nich doslova závislý
do 2 do rána se 7×vzbudil a chděl dudat. už to nezvládám. jsem hotová. furt musim chlácholit jeho aby neřval a mám malo času na dceru, té mi je pak líto. malý zatim přibírá, ale je to tim, že dudá furt jak to jde. já už ale tu bolest nesnesu.jak ho odnaučit dělat si ze mě dudík
a naučit ho pít um.vim,že si za to mužu sama, to ty rady dej mu kdykoliv když si to žádá. bojim se ho nechat vyhladovět, že bude dehydrovaný. prý to hrozí
jak jste to udělaly vy ![]()