Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Nech jí, jak dlouho bude chtít. V šestinedělí jsem nedělala nic jiného, než kojila. Zpočátku to trvalo třeba hodinu, protože mimčo chvíli sálo, chvilku odpočívalo… pak se intervaly zkracovaly
Taky bych jí nechala, jak dlouho chce. Ať se v klidu napije a bude spokojená.
Koji se skoro pořád a jak dlouho mimi chce
V průběhu týdnů se bude potřeba různě měnit. Neposlouchej rady o intervalech a délce kojení. Jsou to nesmysly.
Mne rikali novorozence max.pul hodiny, ale priznam se, ze cas vubec neresim. Jak tu jednou napsala nejaka maminka, clovek je jediny savec, ktery u kojeni pouziva hodinky… Mam holcicku, 22 dni a papa ruzne, nekdy sosa pul hodinky, jindy hlta a ma tak za 10minut hotovo. Navic jeste papa stylem, ze cuca, pak si da kakaci, brkaci pauzu a pak se jeste docucne ![]()
První miminko jsem nechávala sosat, dokud sosalo, krmení bylo ze začátku přes hodinu, postupně „jen“ dvacet minut. Druhého jsem už v porodnici musela začít po deseti minutách odpojovat, protože se přežíral a pak to z něj lítalo všemi směry a všemi otvory…
U nas to bylo zpočátku taky tak ta hodinka, ale postupne se to zacalo zkracovat, dite se nauci si to rychle vysosnout. Pak uz to i poznáš podle prsa, jestli je vypite.
Ja teda u obou deti nechavala pit dokud aktivne pili.. Jakmile uz jen zuzlali a nepolykali atd, parkat jsme posimrala po tvaricce a kdz se nechytli odpojivala jsem..
Odmitala jsem byt zivym dudlikem..
Ale tohle je silene vec nazoru…
Jak dlouho chtělo, ty první dva týdny jsem pořád jen kojila, doslova a do písmene.
Jak dlouho chtěla, běžně to trvalo i 45min..pak odříhnutí a třeba ještě chtěla znovu…také jsem jí nechala u prsa spát, často se prospala k dalšímu kojení
vyloženě jsem to nechávala na dceři…kdykoliv chtěla, tak měla a jak dlouho chtěla. žádná omezování. nyní je jí 6měsíců a rozhodně z ní není žádná závislačka..krmení trvá do 10min když má jó velký hlad
kdeže jsou ty krásné hodiny plné relaxu se spokojeným miminkem u prsu a notebookem s emiminem vedle ![]()
Prvních 14 dní až 3 neděle tak 20 minut z každého prsu. Pak jen z jednoho a tak v 1,5 měsíci jsme zkrátili na 15 minut. Teď pije tak 10 minut. Prostě to vycucne rychle a pak už jen žužlá a usíná. Ono taky záleží jakou má sílu a kolik toho vypije a každý mimino to má trochu jinak, co tak koukám. Kdyby ti pak zvracela, tak se přepíjí, jinak ji nech pít co chce ![]()
Holčičce jsou necelé čtyři měsíce. Zpočátku jsem to hodně řešila, počítala intervaly a dobu kojení. A od chvíle, co jsem se vykašlala na chronos a začala se řídit výhradně jejím přáním a svým mateřským instinktem, jsme obě spokojenější ![]()
U prvního 20-30 minut. V porodnici mně nutili vážit před a po nakojení a měla jsem tak ozkoušeno, že za 30 minut vypije dávku, co tabulky a sestřičky požadovaly. Takže jsem ho nechávala 30 minut a dlooouho to stopovala a četla u toho knížku.
U druhého už jsem to neřešila, nestopovala.. ale tak cca 15 minut a přibírali jsme taky dobře. Myslím, že každé dítě je jiné..ale 10 minut mi taky přijde málo. Víc jak 30-40 minut zas už moc.. Brzo si to vychytáš, co vám vyhovuje a kdy ti od prsu odpadá napucnuté, spokojeně unavené miminko.. ![]()
@Anonymní píše:
Prosim vas jak dlouho jste nechavali miminka papat z prsu? Doktorka mi rekla 10 minut, ale me se to zda malo. Holcicce je ted 14 dni. Mam v tom zmatek a nevim si rady tak poradte dekuji..
Tak dlouho dokud saje DLOUHÝMI TAHY… a ještě chvíli nechat pocucat a teprve dát ke druhému prsu. To se na minuty moc měřit nedá… každé mimi jinak saje a každé prso inak teče Dr.je nějaká chytrá, ne
![]()
Prosim vas jak dlouho jste nechavali miminka papat z prsu? Doktorka mi rekla 10 minut, ale me se to zda malo. Holcicce je ted 14 dni. Mam v tom zmatek a nevim si rady tak poradte dekuji..