Doba kojení miminka

Anonymní
22.8.13 18:52

doba kojení miminka

Prosim vas jak dlouho jste nechavali miminka papat z prsu? Doktorka mi rekla 10 minut, ale me se to zda malo. Holcicce je ted 14 dni. Mam v tom zmatek a nevim si rady tak poradte dekuji..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13119
22.8.13 18:54

Nech jí, jak dlouho bude chtít. V šestinedělí jsem nedělala nic jiného, než kojila. Zpočátku to trvalo třeba hodinu, protože mimčo chvíli sálo, chvilku odpočívalo… pak se intervaly zkracovaly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
22.8.13 18:58

Taky bych jí nechala, jak dlouho chce. Ať se v klidu napije a bude spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
22.8.13 19:00

Koji se skoro pořád a jak dlouho mimi chce :-) V průběhu týdnů se bude potřeba různě měnit. Neposlouchej rady o intervalech a délce kojení. Jsou to nesmysly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14980
22.8.13 19:01

Mne rikali novorozence max.pul hodiny, ale priznam se, ze cas vubec neresim. Jak tu jednou napsala nejaka maminka, clovek je jediny savec, ktery u kojeni pouziva hodinky… Mam holcicku, 22 dni a papa ruzne, nekdy sosa pul hodinky, jindy hlta a ma tak za 10minut hotovo. Navic jeste papa stylem, ze cuca, pak si da kakaci, brkaci pauzu a pak se jeste docucne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
22.8.13 19:04

První miminko jsem nechávala sosat, dokud sosalo, krmení bylo ze začátku přes hodinu, postupně „jen“ dvacet minut. Druhého jsem už v porodnici musela začít po deseti minutách odpojovat, protože se přežíral a pak to z něj lítalo všemi směry a všemi otvory…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
336
22.8.13 19:08

U nas to bylo zpočátku taky tak ta hodinka, ale postupne se to zacalo zkracovat, dite se nauci si to rychle vysosnout. Pak uz to i poznáš podle prsa, jestli je vypite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
22.8.13 19:16

Prvni tydny i hodku a pul v kuse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
22.8.13 19:26

Ja teda u obou deti nechavala pit dokud aktivne pili.. Jakmile uz jen zuzlali a nepolykali atd, parkat jsme posimrala po tvaricce a kdz se nechytli odpojivala jsem..
Odmitala jsem byt zivym dudlikem..
Ale tohle je silene vec nazoru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
22.8.13 21:50

Jak dlouho chtělo, ty první dva týdny jsem pořád jen kojila, doslova a do písmene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
22.8.13 21:50

Jak dlouho chtěla, běžně to trvalo i 45min..pak odříhnutí a třeba ještě chtěla znovu…také jsem jí nechala u prsa spát, často se prospala k dalšímu kojení 8) vyloženě jsem to nechávala na dceři…kdykoliv chtěla, tak měla a jak dlouho chtěla. žádná omezování. nyní je jí 6měsíců a rozhodně z ní není žádná závislačka..krmení trvá do 10min když má jó velký hlad :mrgreen: kdeže jsou ty krásné hodiny plné relaxu se spokojeným miminkem u prsu a notebookem s emiminem vedle :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
22.8.13 21:59

Prvních 14 dní až 3 neděle tak 20 minut z každého prsu. Pak jen z jednoho a tak v 1,5 měsíci jsme zkrátili na 15 minut. Teď pije tak 10 minut. Prostě to vycucne rychle a pak už jen žužlá a usíná. Ono taky záleží jakou má sílu a kolik toho vypije a každý mimino to má trochu jinak, co tak koukám. Kdyby ti pak zvracela, tak se přepíjí, jinak ji nech pít co chce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
23.8.13 00:28

Holčičce jsou necelé čtyři měsíce. Zpočátku jsem to hodně řešila, počítala intervaly a dobu kojení. A od chvíle, co jsem se vykašlala na chronos a začala se řídit výhradně jejím přáním a svým mateřským instinktem, jsme obě spokojenější ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
23.8.13 00:47

U prvního 20-30 minut. V porodnici mně nutili vážit před a po nakojení a měla jsem tak ozkoušeno, že za 30 minut vypije dávku, co tabulky a sestřičky požadovaly. Takže jsem ho nechávala 30 minut a dlooouho to stopovala a četla u toho knížku. :D U druhého už jsem to neřešila, nestopovala.. ale tak cca 15 minut a přibírali jsme taky dobře. Myslím, že každé dítě je jiné..ale 10 minut mi taky přijde málo. Víc jak 30-40 minut zas už moc.. Brzo si to vychytáš, co vám vyhovuje a kdy ti od prsu odpadá napucnuté, spokojeně unavené miminko.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
23.8.13 01:14
@Anonymní píše:
Prosim vas jak dlouho jste nechavali miminka papat z prsu? Doktorka mi rekla 10 minut, ale me se to zda malo. Holcicce je ted 14 dni. Mam v tom zmatek a nevim si rady tak poradte dekuji..

Tak dlouho dokud saje DLOUHÝMI TAHY… a ještě chvíli nechat pocucat a teprve dát ke druhému prsu. To se na minuty moc měřit nedá… každé mimi jinak saje a každé prso inak teče Dr.je nějaká chytrá, ne :roll: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová