Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ja to nikdy nemerila, nechala jsem jak mimi chtelo
hlavne bud v klidu ![]()
Tak naše 3měsíční pila zpočátku i hodinu a půl, přibírala jako drak
A přežírala se. Posledních pár dnů jí stačí 15-20 minut a já si říkám, jestli jí to stačí, nějak na to nejsem zvyklá
Akorát večer je to min. 45 minut až hodinu a cosi, pač ví, že si musí udělat turbo zásobu, protože dříve než za 8-10 h nebude vstávat. Takhle vyčůraného bobka máme ![]()
Můžete prosím někdo poradit? Mám 18 denní holčičku a máme trochu problémy s kojením. Všude se píše, že se nemá omezovat délka kojení, ale když ji nechám sát jak chce dlouho, bolí ji pak bříško. A to i když ji nechám odříhnout. Může to být z toho, že saje dlouho? Zdá se mi, že se přepíjí, ale zase by měla vědět, kdy má dost ne? A ještě jeden problém. Má se dávat z obou prsů, ale ona vypije jedno a pak už odpadne a usíná. Druhé by už nechtěla. Mám ji od prsa odpojit a nabídnout druhé, když ještě nemá to první vypito, nebo ji nechat dopít celé?
@janusak Určitě bych délku kojení neovliňovala… nechej to na miminku.. případně jen malilinko zkrať, pokud myslíš, že to od bolení bříška pomůže.
KOjila bych raději z obou prsou… aby měla prsa pokaždé v určitém intervalu odběr (třeba co tři hodiny, dle toho, jak kojíš) Jinak by mohlo dojít ke snížení tvorby mlék, ptž prsa při kojení na střídačku mají pauzy třeba šest hodin. Pokud by začalo docházet ke snižování tvorby mm nebo ve spurtu nebo v laktační krizi, tak kojit takto: nejdříve dát z jednoho… ať vypije, co vypije… a potom nabídnout druhé… trochu z něho vypije… další kojení začínat z toho, které bylo kojené jako „druhé“
Některé maminky kojí od začátku na střídačku a mléka mají dost, jin= maminky kojí od začátku z obou a mléko jim stačí tak akorát. Je to individuální, naštěstí se to dá korigovat… ![]()
Zkus vysadit všechny mléčné výrobky - ty často dělají dětem křeče v bříšku (nechej jeden jogurt denně, ten tolik nevadí) a malé dej před kojením babycalm.
@janusak ahoj z mé zkušenosti kdy mi maličká skoro 8 týdnu prořvala a mela sem ji nonstop u prsa si myslim že je lepší fakt omezit to třeba na pul hodku na 20 minutek, u nás dlouho trpela na bolení bříška a pak když sme to zkrátili na tech 20 minut tak sice nejdriv hudrovala ale nakonec si zvykla a bylo to s břískem lepsi a lepsi, a taky sme dávali espumisan kapičky ty tez dost pomohly