Obnova laktace - lze?

128
22.8.13 18:58

obnova laktace

Ahoj, synovi jsou tři měsíce a už tři týdny přikrmuju UM, protože mi dítě řvalo hlady. Už od porodnice jsem měla problémy skojením, neměla jsem dost mléka a musela jsem kojit skoro co hodinu, abych ho nasytila. A to trvalo celé ty dva měsíce. Pořád se ne a ne to mlíko rozjet pořádně. Jako jo, něco jsem nakojila, chvílema se mi podařilo odstřikat mezi kojením i 60ml, což byl teda mega výkon, obvykle mi to dalo max 20. Pak ale zase začalo mlíko ubývat, neodstříkala jsem téměř nic, kojila co hodinu a mezitím se snažila odstříkávat, abych se stimulovala. Brala jsem homeopatika, pila kojící čaj - nic.
Tak jsem začala dávat UM. Nejdřív jsem kojila, pak jsem dala UM. takhle jsem jela týden a půl. Když ale i po kojení vypil 100ml UM, tak jsem začala dávat v podstatě jenom UM akojim ráno a večer spíš symbolicky, někdy odpo, když máme klid a můžeme si s tím vlézt do postele. Syn je teď hodně spokojený, krásně papá po 3-4 hodinách. Ale pořád je mi tak nějak líto, že kojim už jen tak symbolicky, dvakrát denně.

A teď dotaz - nemáte některá z vás zkušenost s tím, že by se i mé situaci dalo nějak mléko obnovit? Že by se dalo ještě nějak rozkojit, aniž bych tim ale syna trápila nedostatkem jídla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
47759
22.8.13 19:04

Dalo by se to zvladnout pomocí suplementoru, ale bylo by to náročné a nikdo ti nezaručí že to opravdu 100% vyjde :think: Já bych se na to vykaslala, buď ráda za spokojeny miminko, kojim už 3 dítě a můžu říct že kojení je fakt věda a trápení :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
22.8.13 19:06

Já jsem rozjížděla laktaci elektrickou odsávačkou, vůbec jsem u toho nekojila. Malý pak dostával jenom z lahve a tak nedostatek nepociťoval.
Taky jsme měli problémy hned po šestinedělí a kojením se mi to nějak nedařilo rozjet. Odsávala jsem po dvou hodinách, v noci po třech (malý se takhle budil na jídlo), pomalu se to zvyšovalo, teď mu to bez problémů stačí na celý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
22.8.13 19:09

@Ijaa hm, já si sice koupila odsávačku, ale manuální, a ta ze mě nevytáhla ani kapku :-( a po týhle zkušenosti se mi nechtělo do elektrické investovat. Myslíš, že by to pomohlo i teď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
22.8.13 19:10

@ivana-domca pro mě to byl od začátku děsnej boj. Teď mi to přijde s tou lahví pohodlnější, ale mám pocit, že ho šidim :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
336
22.8.13 19:12

Myslim, ze by to mělo jit, pokud stále mas mleko. Nejdriv ho nakoj a pak ho dokrm UM-uz jen třeba polovicni davkou. Po tydnu zkus jeden den pouze kojit a uvidíš, jestli bude mit hlad. Takhle bych to zkousela, nez se to chytne na 100%. Dulezita je i tvoje strava.., ale to asi vis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
22.8.13 19:13

@Renčíí lepší spokojena maminka a miminko, než utrapena maminka a miminko ;-) Vůbec o nic ho nesidis ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
22.8.13 19:23

@Renčíí Já taky nevěděla, zda bude elektrická účinná, tak jsem si půjčila z nemocnice Medelu Harmony a když to šlo, tak jsem si teprve koupila Medelu Swing.

Ale jak psala ivana-domca, důležité je, jestli je spokojený a nemá cenu se trápit, když to nepůjde. Já jsem chtěla vydržet alespoň těch šest měsíců kvůli protilátkám, ale na to prý stačí, když má alespoň nějaké MM. Naštěstí mi to šlo rozjet a teď jsme plně na MM. Teď zase pro změnu řeším, že nechce jíst nic jiného.

A jestli se do toho pustíš, tak nezapoměň pořádně baštit. Pití samotné to nezachrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
22.8.13 19:30

Já bych se na to asi vybodla, jestli je dítě spokojené, a kojila dál symbolicky, prostě ho několikrát denně k prsu dala krom té flašky. Najíždět na plnou laktaci v tomto věku mi přijde moc pracné a skoro zbytečné, za čtrnáct dní stejně začneš s příkrmy. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
22.8.13 19:42
@Renčíí píše:
@ivana-domca pro mě to byl od začátku děsnej boj. Teď mi to přijde s tou lahví pohodlnější, ale mám pocit, že ho šidim :-(

nešidíš, máš spokojené, najedené miminko tak co si přát víc :lol: tobě to taky vyhovuje, tak se netrap a užívej si prcka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
22.8.13 21:18

U mě byl taky kojení šílený boj, tak jsem to v necelých 3 měsících vzdala a začala mlíko jen odsávat. Mám dvoufázovou odsávačku od Medely a udržuje mi laktaci už 5 měsíců. Pokud chceš opravdu kojit, tak si pujč odsávačku a odsávej aspoň 6× denně, dokud se ti nezvýší laktace aspoň na 700 ml denně. Pak zahoď UM a flašku a jen koj. Ale je potřeba stále malého přikládat, aby stále uměl sát z prsu. Takhle bych to udělala já. Ale záleží na tobě. Pokud jste oba takhle spokojení, tak to víc neřeš, hlavně, že má aspoň nějaké MM :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
23.8.13 20:06

Já si myslím, že by se to navýšit taky dalo… ale je fakt, že některé děti si prostě zvyknou na to, že to z flašky líp teče ať je to jakákoliv flaška… a pak už nechtějí makat u prsa.. já jsem toho důkazem, pět měsíců plného kojení– pro mě šílený boj, ale co pro dítě neudělám, že.. potom jsem musela začít dávat flašku mlíko nestačilo.. 3 týdny jí trvalo než jí došlo jak je flaška super a prso začala chtít jen když měla náladičku.. teď ji odkojím v noci, někdy i přes den, když mám nalité prsa… a jsme spokojené obě.. napřed mi to bylo líto, ale než v šesti měsících s ní bojovat, aby chtěla znovu jen prso… na to nemám nervy, ty jsem ztratila během těch 5 měsíců plného kojení, kdy jsem se kvůli zdrav. a psych. problémům několikrát rozkojovala… takže být tebou, volím variantu co ti vyhovuje a zda jsi ochotná se dát do boje flaška versus prso :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
23.8.13 21:31

Asi ne. Kojit je fajn, ale trapili jsme se tim oba dva mesice. Ted jsme spokojenejsi. Tak asi nez to znova zacit hrotit, tak budu krmit primarne sunarem a dokojovat rano a vecer. Nejake mlicko vypije, tak lepsi nez nic. S prechodem lahev-prsi problem nema, takze se na prso vzdycky chyti hned. Coz je fajn aspon 2-3× denne, i kdyz jen trosku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
23.8.13 22:05

@Renčíí Buď ráda za to, že ti prso vezme a aspoň něco od tebe vypije. To já mám mlíka na rozdávání, ale malá si ho ode mě prostě nevypije. Užívej si malýho u prsu, i když jen 2-3× denně :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
336
23.8.13 22:58

@Janinka1983 To je zvláštní, že máš na rozdávání, mělo by se tvořit jen tolik mlíka, kolik dítě potřebuje :think: Kojení je jedna velká záhada, když to nejde, nekdy je to fakt na psychiatrii.. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová